Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (194)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dosť nevyrovnaná vec. Dejová linka sa skladá z dvoch časových línií - prvá sa zaoberá prenádherným vzťahom otca Jacka a dcéry Katie, druhá rieši problémy už dospelej Katie. Tie sa týkajú predovšetkým jej neschopnosti nadviazať bližší partnerský vzťah, čo má možno súvis s jej obavami pred prípadnou stratou milovaného človeka. No neviem, táto druhá časová línia ma vôbec nenadchla, popravde, motívy, dôsledky a konanie dospelej Katie sa mi zdali postavené na vode a až príliš prvoplánovo vymyslené, len aby sa to čo najlepšie hodilo k prvej časti a aby bol emotívny účinok čo možno najväčší. Škoda, pretože prvá časť bola veľmi dobre napísaná a citlivo natočená, tá ma ako otca podobných dvoch malých dcér chytila za srdce - nádherná ukážka sebaobetovania a rodičovskej lásky. Navyše R. Crowe úlohu otca zvládol bravúrne, podobné postavy mu pasajú ako riť na šerbeľ. Takže za mňa lepší priemer. 65/100 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Otcové a dcery" byl rozhodně zajímavým dramatem s podrobně vykreslenými hlavními postavami.. Bohužel tempo bylo více než líné a současná dějová linie byla pro mě méně zajímavá než ta retrospektivní.. Russell Crowe i Amanda Seyfried svoje postavy ztvárnili naprosto dokonale, ale ani síla jejich hereckého umu nedokázala děj pozvednout.. Dospělá Katie, ač měla mé pochopení, byla krajně nesympatická a vysoce labilní osobnost.. Nechápu, jak takový člověk se může věnovat psychologii dětí.. Rozhodně donutí diváka přemýšlet, ale díky své dějové nevyrovnanosti snímek "Otcové a dcery" dosáhne sotva na průměrné hodnocení.. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný a myslím si, že film má svoje dobré momenty. Tie však najviac vidíme v prvých dvoch tretinách filmu. Vidíme ako sa Jack snaží starať o Katie, napriek tomu, že má vážne problémy a sestra jeho zosnulej manželky ju chce do svojej opatery. A musí s všetkými týmito starosťami bojovať a súčasne tu byť pre svoju dcéru, ktorá svojho otca nadovšetko ľúbi. Okrem toho tu vidíme ale aj udalosti z budúcnosti kde je Katie už dospelá a nemá zrovna najlepšie usporiadaný život. A sledovať to je dostatočne zaujímavé na to, aby človek vydržal sedieť dve hodiny v kine. Keď však film prejde do poslednej tretiny, tak sa rozhodne, že potrebujeme všetku bežnú americkú drámu a stane sa z toho maximálna melodráma, kde človek dokáže odhadnúť každú jednu scénku, ktorá sa udeje. A strašne to začne film spomaľovať. Viem, že potrebujeme nejaký konflikt a drámu vo filme, no treba dať aj niečo nové a okrem toho to netreba preháňať. A myslím si, že tu nám naservírovali toľko citových a manipulatívnych klišé, že dovi dopo. Ale zase to čo nesedí mohlo iných zasiahnuť, ako sme aj v kine s manželkou mali možnosť vidieť na vlastné oči. Celkovo však hodnotím film pozitívne, som rád, že som ho videl a možno sa k nemu niekedy aj vrátim. Uvidíme. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na vyšší známku to nevytáhnu, protože té rozcajdanosti bylo až moc, vlastně si říkám, že kdyby role Amandy byla pojata chladnokrevněji, že by snímek dostal lepší švih. Ale nebylo to špatné, ani špatně zahrané, to ne, v závěru mi vadila polopatičnost, ňahňání se, přitom vůbec neřeším, že navázat vážný vztah s partnerem snů, bývá pro někoho zraněného problém. Není to zas tak neobvyklé. Film, který opakovaně vidět nemusím, Aaron opět výborný! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Za prvé příběhově silnej snímek,snad nikdo z nás by si nepřál mít takový dětství.Za druhý je to herecky naprosto prvotřídní,všichni opravdu skvěle hrajou.Za třetí je to neskutečná nuda.Fakt sem celou dobu odečítal minutky,kdy už půjdu spát.Nevim,ale tohle mi jako atraktivní biják za 74% nepřijde.Maximálně přestřelenejch 50%. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)
  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)

Reklama

Reklama