Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (681)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechci na The Walk moc plivat, věděl jsem už před projekcí, že mě něco takovýho nebude bavit. JG-L mě nesral jen v 50/50, a to jen pro to, že byla velká pravděpodobnost, že na konci zaklepe bačkorama. Budu smířlivější. I přes lacinou ždímačku 9/11 se Zemeckisovi, který evidentně neví z keré do keré, daří upocené kouzlit dobrou atmosféru, což je spolu s nadhledem na NYC jediná zapamatovatelná skutečnost. Skutečnost jako skutečnost je mi ukradená, ale těch 123 minut mělo být v ideálním případě 83 minut. Dá sa, nic pro mě ale. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zemeckis to ešte nezabudol. Síce takýto námet, je podla mňa až zbytočne dlhý, ale bavilo ma to svojou formou. Joseph Godron-Levitt dokáže bez problémov film potiahnuť a aj bez problémov prejsť po lane, ale jedna z najväčších a najlepších es čo mal Zemeckis pribalené je kamera Dariusza Wolskiho. Za toto mám chuť mu ukradnúť jedného Oscara. Inak celkovo zaujímavý a jeden s tých lepších životopisných filmov. 85% - 4* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, kterak vytvořit z komára velblouda. V tomto případě ale opravdu opravdového velblouda. Co si budeme povídat, chození po laně jistě má cosi do sebe a zaslouží si obdiv. Nicméně založit na tom celovečerní dvouhodinový film?! Zemeckis ukázal, že to rozhodně jde. Není náhodou, že sídlí mezi mými oblíbenci. The Walk je velice citlivě a především nesmírně hravě pojaté drama o cestě za svým snem. Snad ještě nikdy mi francouzština nezněla tak příjemně. Celé je to taktéž velice příjemně obsazené. Forma vyprávění je velice dobrá a opomenout nemohu ani luxusní hudbu mistra Silvestriho. Moc toho vytknout nezvládnu. Snad jen bych si troufl nezapomenout na to, že je to stále "jen" o chození po laně. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač je film režisérsky zvládnutý  dobře, chybí mu hravost "Forresta", intimnost "Trosečníka", kouzlo "Expresu" i nadšení "Návratu". Ale 3D patří určitě mezi ty lepší (hloubka vypadá pěkně + jednou nebo dvakrát zaručeně ucuknete), takže pokud se chystáte na film vyrazit, doporučuju si připlatit. Když totiž odfiltrujete třetí rozměr, moc k obdivování toho na "The Walk" nezbude... Edit: Po necelých deseti letech si nedokážu vybavit žádnou scénu (včetně té na laně), takže hvězda dolů. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci filmový zážitok. Na tento film som sa veľmi tešil, pretože som veľkým fanúšikom newyorských dvojičiek. I keď na dnešnú dobu vyzerajú úplne jednoducho, veľmi sa mi páči ich dizajn a konštrukcia. Nikdy sa mi nepodarilo na ne dostať a je to môj už nesplniteľný sen. Dnešná moderná technológia už dokáže zázraky a tento film úžasne Svetové obchodné centrum oživil. Ak by sa vôbec našiel človek, ktorý nevie že tieto budovy už neexistujú a videl by tento film, tak by tomu neveril. Príbeh je veľmi zaujímavý a nenudí, pretože je rozprávaný aj humorne a človek nechce veriť, akú námahu si tento prechod po lane vyžiadal. Kto nevie ako to nakoniec dopadlo a či sa tento najnebezpečnejší prechod podaril sa musí v kresle poriadne zapotiť a čím väčšia televízna obrazovka tým lepší filmový zážitok. Soundtrack úchvatný ako je to už zvykom v Zemeckisových filmoch. Síce som dosť ovplyvnený tým, že tieto budovy sú moja srdcovka, i tak radím tento film k tomu najlepšiemu za rok 2015 a na zážitok pri prvom pozeraní nikdy nezabudnem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Papa Rudy (Ben Kingsley) se jmenoval Rudolf Otto Omankovský a narodil se v Praze v r. 1937 do provazochodecké rodiny, která krátce po válce emigrovala. Papa Rudy překonal nejdelší vzdálenost chůzí po laně mezi dvěma vrcholky hor ve vzdálenosti 1,25 km bez jištění. (xisp)
  • Balančná tyč, ktorú skutočný Petit použil, merala 8 metrov a vážila 25 kg. (ČSFD)
  • Natáčení bylo ukončeno 6. srpna 2014 - přesně 40 let po skutečném přechodu mezi věžemi World Trade Centra. (Kackac)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama