Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace stejnojmenného románu Emila Zoly nás přivádí do Paříže druhé poloviny 19. století. Z venkova přichází ambiciózní mladík Octave Mouret (Gérard Philipe), který je rozhodnut udělat ve městě štěstí. Je ubytován v činžovním domě a začne pracovat v galanterii. Jeho výmluvnost zaujme jak jeho mladé sousedky, tak zákaznice. Ale Octave nehodlá svou svobodu jen tak obětovat. Neopětuje city mladičké Marie, která je pak rodiči provdána za seriózního obchodníka s látkami. Jediná, kdo snad nepodléhá jeho šarmu, je manželka majitele galanterie, paní Caroline Hédouin (Danielle Darrieux). Po roztržce s paní Hédouin odchází Octave ke konkurenci, manželu Marie, jehož obchod je přímo v domě, kde všichni žijí. Novými nápady postaví Octave obchod na nohy a Marie se stane jeho milenkou. To neunikne paní Hédouin a na pohřbu svého muže to jemně naznačí Mariinu muži. Zakrátko jsou milenci přistihnuti in flagranti, vypadá to na souboj. Ale zasedne sousedská rada a rozhodne se vše ututlat. Zoufalá paní Hédouin zapřísahá Octava, ať od souboje ustoupí. Ten ji to slíbí, pod podmínkou, že se za něj provdá a nechá ho vést obchod. (Jezinka)

(více)

Recenze (6)

27maudit 

všechny recenze uživatele

Je okouzlující s jakým šarmem a lehkostí Gérard s tím svým nebesky nevinným pohledem a úsměvem s dolíčky, celý film, takřka bez přestání, střídá jedna ženská ňadra a ústa za druhými....jinak ale parádní dobové kostýmy a konverzace, která vyžaduje opravdu skvělou znalost francouzštiny. Doporučuji. Přenesete se do jiné doby, kdy drby, které dnes obstarává internet, roznášely služky z lepších rodin. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neverníci, kam sa len pozrieš. Také Beverly Hills 90210 na staroparížky spôsob. Playboy Philipe v hlavnej úlohe nezaháľa a tiež sa pridáva k neverníckej divočine, na ktorej je celý film postavený. Na 50. roky prekvapí pár odhalených kozičiek. Keďže spracovanie je to dosť odľahčené až komediálne, čo nemusím, veľmi jednoduchý príbeh (ak tam nejaký bol) po pár dňoch rýchlo vyfučí z hlavy. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Úsměvná romantická komedie té doby, jedna z mnohých, jež jsou si podobné jako vejce vejci. Tato vyniká krásnými interiéry, bystrými dialogy a zvláště pak Gerardem Philipem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí pod tuhle filmovou pokličku mě vyloženě potěšilo, Gérard Philipe je opravdu jen jeden, charismatický mužský s okouzlujícím úsměvem, odzbrojujícím pohledem a jedna mu nakonec stejně všechno odpustí, poletování od jedné ženy k druhé ženě, z náruče do náruče až do svazku manželského.. Trochu komedie, něco dramatu, no a prolínání romance, nevěry i lásky mi sedlo.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama