Reklama

Reklama

13. komnata - Série 9 (2013) (série)


13. komnata Tatiany Drexler (S09E25)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Známá porotkyně ze StarDance uprchla v roce 1987 do emigrace. Z utečeneckého tábora se vypracovala do špičkové pozice ve společenském tanci. Tatianu Drexler zná většina diváků jako porotkyni v taneční soutěži StarDance. Tanci zasvětila svůj život už od dětství. Úspěchy na sebe nedaly dlouho čekat. Se svým tanečním partnerem se účastnila řady soutěží doma i v zahraničí, je několikanásobnou mistryní Slovenska. V roce 1987 jí však zdejší taneční parket začal být malý a rozhodla se pro emigraci. Její sestra už v té době žila ve Spojených státech. Ani Tatiana si tenkrát nepřipouštěla, že tu nechává rodiče samotné a že by mohlo jít o odloučení navždy. To jí došlo teprve tehdy, když spolu s tanečním partnerem a tehdejším manželem Peterem Ingrišem volali z Německa, že se do Československa nevrátí. Reakce rodičů i její vlastní bolest ji zaskočily. Nikdy na tu dobu nezapomene. Život v utečeneckém táboře jí pomáhal zvládat opět tanec, díky němuž unikala z reality. Postupně se manželem vypracovali až na špičku, devětkrát se probojovali do finále Mistrovství Německa, tanec vyučovali, začal je živit. Po úspěšných deseti letech se Tatiana rozhodla s tancem skončit, aby měla čas na rodinný život, na dítě, po kterém toužila. A právě v té chvíli jí manžel navrhl rozvod.
„Zažila jsem nejhorší etapu ve svém životě," vzpomíná Tatiana, „až tehdy jsem pochopila, co je to emigrace. Byla jsem v cizí zemi úplně sama." Sen o dítěti však nevzdávala a začala hledat lásku, člověka, který by naplnil její přání. Po třech a půl letech na něj doslova narazila, a to když potkala kriminalistu, který řešil její autonehodu. Její dopravní přestupek vyřešil originálně: oženil se s ní. Na dítě však už bylo pozdě a Tatiana se tím dlouho trápila. Nakonec si uvědomila, že nebude plakat pro to, co nemá, ale začne se radovat z toho, co má. Zvláště z krásného manželství, milých lidi kolem sebe a z vyučování tance. Učí jak profesionály, tak místní zájemce z Hannoveru a ráda se vrací i do České republiky. Dnes už ví, že všechno je tak, jak to mělo být a řídí se mottem: „Všechno dobré, co učiníš pro druhé, se ti mnohonásobně vrátí." (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (2)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Životem napsaný tvrdý příběh, který je zajímavý logicky zejména díky samotné zpovídané. Jinak je tenhle projekt už dávno za zenitem, protože odkrývání skutečných bolístek se dávno zajedlo, páč se vybírané tváře jaksi neměli kam/jak otevírat. Tatianě Drexler léta fandím.. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama