Reklama

Reklama

Yeah, yeah, yeah

  • Kanada Yeah! Yeah! Yeah!
Kanada, 2012, 52 min

Obsahy(1)

Fenomén Beatlemanie. Úvodní titulek kanadského dokumentu na rovinu upozorňuje, že v tomto padesátiminutovém filmu nezazní jediný tón originální skupiny The Beatles. Důvodem jsou autorská práva pro celosvětové televizní vysílání, která v době natáčení snímku blokovala Yoko Ono.
Téměř deset let vyvolávali Beatles davové šílenství u fanoušků po celém světě. Podnikli několik turné po Evropě i po Americe, vydávali singly, které se umístily na prvních příčkách hitparád, natočili nejprodávanější alba a odehráli čtrnáct set koncertů. S využitím amatérských záběrů a výpovědí týmu, který kapelu doprovázel během cest, vznikl velmi osobní portrét doby, kterou předznamenala všestranně úspěšná kapela v období absolutního vrcholu v šedesátých letech.
The Beatles jsou zřejmě nejproslulejší kapelou dvacátého století. Slovo The Beatles je anglická přesmyčka slov brouk (beetle) a tlouci (beat). Toto označení uzavřelo v roce 1960 proces hledání nejzajímavějšího názvu pro hudební skupinu, která se věnovala nejen hudebním stylům jako je rock'n'roll, pop nebo psychedelický rock, ale také ožehavým politickým otázkám. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Herriotka9 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě nudný dokument, ve kterém navíc většinu zabírají revivalové kapely. Pro opravdového fanouška Beatles spíše utrpení... :( ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama