Reklama

Reklama

Krátký smír

(festivalový název)
  • Japonsko Short Peace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ambiciózní projekt shromažďující ty nejlepší, léty prověřené tvůrce si dal za cíl vytvořit originální soubor krátkých povídek, které se nesou v duchu starých, dobrých klasik.

První příběh, Co upadlo v zapomnění, vypráví o jednom poutníkovi, jejž při cestě lesem zastihne silná bouře, před níž se ukrývá v na první pohled opuštěné svatyni.

Následující Krotitelé plamenů se nesou ve znamení porušených závazků, nenaplněné lásky a jednoho zoufalého rozhodnutí.

Předposlední počin je přímočará povídka Gambo o záhadném bílém medvědovi, červeném ďáblovi sužujícím horskou vesnici a mladé dívce, která mu má padnout za oběť.

Celý soubor uzavírá válečně laděný příběh Sbohem, armádo, v němž nás skupinka žoldáků vezme na exkurzi do nepokoji zmítaného postapokalyptického Japonska. (Animefest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

Blowler 

všechny recenze uživatele

Čtyři povídky od několika režisérů. Některé z nich by zasloužily zasazení do širšího kontextu, zatímco jiné jsou nejsou moc dobře zpracované a krátký příběh nestihne zaujmout. Chtěl bych vypíchnout zejména třetí povídku., která vykreslila boj dobra se zlem docela dobře. Také postapokalyptický svět poslední povídky bych rád poznal mnohem víc. Smysl pro detail se ale ztrácí v nepřehlednosti scén. Obecně těmhle krátkým projektům moc nerozumím. Příběhy by mohly být každý zvlášť vynikající, ale toto uspěchané kolážovité zpracování mi opravdu moc nesedí a těžko se mi hodnotí. Škoda. ()

Tycygo 

všechny recenze uživatele

Každá povídka diametrálně jiná, jak stylem, tak příběhem. Zápletky poněkud primitivní, byť je tam vždy nějaké nečekané překvapení, takže hodnotím nakonec pozitivně. Pokud hledáte něco jiného, než dnešní netflix produkci, tak zde jste našli to co hledáte. ()

Reklama

Psichi 

všechny recenze uživatele

Kazda z povidej jinak zajimava a na zamysleni. Me osobne dostala posledni povidka, kde je sice od zacatku jasne jak to dopadne, ale proste to tak nechcete a do posledni chvilky verite... 70% ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Cukumo – Neopouštěj staré cukumogami pro nové, sice tě stihne trest. 6/10; Hi no jódžin – Banální romantický příběh, na němž zaujme jen ukázka požárnického zásahu v období Edo. 4/10; GamboLolicon má zjevně v Japonsku dlouhou tradici a nevyhýbá se ani démonům. Jeden chce lolitku ochránit, druhý znásilnit. Jakpak asi jejich střet dopadne, nejde-li o pornografii? 3/10; Buki jo saraba – Efektní postapokalyptická akční scéna. 4/10; S výjimkou prvního příběhu všechny ostatní působí jako vystřižená scéna či jako sestřihy podstatně delšího filmu, kterým schází zasazení do širšího kontextu. Ve výsledku je tak nejlepší úvodní znělka připomínající Dimension Bomb. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama