Reklama

Reklama

10.000 km

  • Španělsko 10.000 Km (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Toto není příběh z naší doby, ale je to příběh o naší době. Marques-Marcet vytváří portrét lidí své generace, jak ho sám vnímá. Zaměřuje se na problém vztahů na dálku. Vyhází přitom z vlastní zkušenosti. Když před lety opustit Barcelonu a odstěhoval se od Los Angeles, zanechal za sebou řadu lidí, které měl rád a které pak nemohl vidět. Autor popisuje, že z tohoto konkrétního zážitku se zrodila myšlenka na film, vyvstaly obě hlavní postavy Alexandry a Sergiho, jejichž vztahovou krizi sledujeme. Zároveň jde o zajímavou úvahu o zrádnosti moderních komunikačních technologií, které nás snadno na chvíli oklamou, ale naše těla přesto trpí samotou či odcizením. (La Película)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (9)

zette 

všechny recenze uživatele

Tak s timto filmem jsem slapnul vedle. Natocit film, kde dva lide mezi sebou komunikuji pres skype, FB, mail neni dnes uz nicim originalni a pokud pribeh neni nicim zajimavy, nema mi film moc co nabidnout. Kdyz k tomu pripoctu nesympatickou dvojici, ktera tahne cely film..., nemohl jsem se dockat, az onen rok rychle utece. V nem se nestalo vubec nic, krize se samozrejme dostavila. Jinak jsme meli moznost sledovat jen obycejne kecani dvou lidi, ktere je ohraniceno sexem na zacatku a konci filmu. Alexandra jela do USA na umeleckou staz, tvurci filmu si ovsem s jejimi fotografiemi meli dat zalezet, protoze jeji fotky, za ktere dostala grant a poradala v LA vystavy, byly jak od nejakeho dovolenkare... Spatny film. Minikino Ostrava, 61 divaku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takhle nějak to ve vztazích na dálku opravdu chodí. Komunikace na chatu, přes webovou kameru a na sociálních sítích zkrátka nikdy plně nenahradí fyzický kontakt. Snímku 10.000 km se rozhodně nedá upřít autenticita, které dost napomohly i velmi přesvědčivé herecké výkony Natalie Tena a Davida Verdaguera. Ale bohužel, čím déle byli ti dva od sebe na míle vzdálení, tím více jsem se nudila. Trochu rozruchu přineslo až jejich náhlé setkání v samotném závěru filmu. (60%) ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné z podob lásky -lásky vášnivé.Pár žijící spolu sedm let ve stereotypu.Ten je narušen, když Alexandra dostane nabídku která se jen těžko odmítá.Hodně těžko.Po počátečním něco jako: to my zvládnem! - přijde zatěžkávací zkouška jejich vztahu.Zvládnem???Vše se rozsekne když se Sergi,určitě záměrně,rozhodne odjet neohlášeně za Alexandrou... skočení radostí kolem krku se nekoná ani vášnivý sex po panácích whisky nedopadl tak jak si asi oba představovali.Prostě Alexandra měla pracovní příležitost která jí pohltila a na Sergim bylo jak se s tím vypořádá on sám.Myslím,že ale hlavně špatné bylo to že Sergi na Alexandru upnul a to prázdno po ní v bytě ho ubíjelo ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Za chvíli minutová ručička ochabne a opět utvoří tu kouzelnou kombinaci, na kterou netrpělivě čekám noc co noc. Je to už tak moc dlouho, kdy jsem naposledy cítil její hebkou pokožku ve svých dlaních, kdy jsem naslouchal tomu sladkému nesrozumitelnému šepotu propleteného rozkošným smíchem, kdy se převalila na posteli jen proto, aby mě provokativně kousla do rtu... tak neuvěřitelně moc dlouho. Je to těžká životní zkouška, kterou musíme společně překonat, kterou musíme zvládnout. Díky moderním technologiím spolu můžeme být alespoň virtuálně, ale stačí to? Nikdy to nemůže nahradit to intenzivní smyslné opojení, když jsem v její blízkosti... Odbila půl osmá, skype se rozezněl, už volá. Na tváři se mi rýsuje upřímný úsměv, srdce se mi rozbuší a já klikám na tlačítko "Přijmou hovor"… Hej pičo, slyšíme se?! Halóóó! Tak seš tam kurva? Slyšíš mě nebo se na to mám vyjebat? Hej, něco slyším, seš tady? Jo, už tě taky slyším, tak dobrý! Paráda, mám tady na piču wifinu a jedinej borec co si ju nezahesloval bydlí o tři byty dál. No bomba. Já dneska odmakala celou směnu u Mekáče i za tu kundu Veroniku a víš co mi vedoucí řekl? Že prej....... abych....... ale to je..... protože..... mohla mu... vylízat! Ale..... mož.... …......... Ty vole, vypadává signál, nerozumím ti ani hovno... že ty sis zas vypla mikrák?! Sorry, nebyla jsem tu, zas jsem si vypla mikrák... Cože? Nerozumím ti, blbne mi sluchátko. Nabízíme půjčky až do 166 000 Kč podnikatelům, studentům, matkám na mateřské, nezaměstnaným, nezletilým, i nesvéprávným. Nenahlížíme do registrů ani do občanských průkazů. Do prdele s reklamama už! Dneska máme výročí, víš o tom? Tyjo fakt? Jo, jsme spolu už třináct dní, taky ses mohl stavit, mám tu čůčo! No lol, nemáš bydlet až na Palmovce, víš že už mě nejednou vychytal revizor! Posílám ti přáníčko v pédéefku, tak to vomrkni. Super, dík... hm, tak nic, nemám tu plugin pro stažení. A nevím co je to pédéefko. To mrdej vole, stejně už došla ségra s tím svým borcem. Je cigán jenom trošku, jeho prababička byla Hispánec. Hustý! Hafo. No nic, donesl cidra a křupky, tak já valím, zejtra navečer zas brnknu, až dobliju. Jasný, tak čus. Zdar vole. ... Její křehký hlásek v mžiku pohasl a plytké ozvěny sladkých slov ještě chvíli rezonovaly v prostoru temného ticha. Nikdo mi nedokáže melancholický večer prozářit lépe než ona. Opírám se o čelo dubové postele, hledím skrze pootevřené střešní okno do nekonečných hlubin černého prostoru a v dlaních pevně třímaje bavlněný kapesník přemítám nad pomíjivostí okamžiku... vidím nám krásnou budoucnost. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jak bylo dlouhé odloučení,tak nabíral film na nudě v opakujícím se schématu.Ono by to vlastně nebylo na škodu,ale film je tak minimalistický,že mu spíše škodí.Dvojice mě bavila a zahrála pěkně.Ono hrát vlastně jen do kamery není zrovna lehká věc.To co vypadalo realisticky,zazdila ta uvěřitelnost. Za celou dobu jsem Alex nevěřil,že je v USA.Pochopím,že budget na film byl minimální,ale ukazovat někomu z google street jak to vypadá okolo je hrozná komedie.Režisér nejspíš s tímhle bojoval a přicházelo horší a horší fotky,kdy i kamera měla maskovat,kde se Alex nachází a co vlastně tam celou tu dobu Alex dělá.To byl prostě problém.Jediné co člověk viděl,bylo sice postupná depka,ale za celý film tak ve dvouch větách shrnout,že výstava byla dobrá a možná zůstanu déle,kdy kromě jedný fotky z FB by jeden řekl,že Alex je ve sklepě s Fritzem,je prostě málo.Bohužel,nápad by mě bavil,jen bohužel nepřetavil to nejdůležitější a to,že jsem jim to už přestal všechno věřit.Konec si film za rámeček taky nedá.65% ()

Galerie (47)

Související novinky

Festival španělských filmů již podesáté

Festival španělských filmů již podesáté

13.02.2015

Provokativní a aktuální témata, naturalistické pohledy na současnou společnost i odhalování historie, bláznivé komedie, dramata, autorské snímky, ale i hudební film či dokumentární road movie.… (více)

Reklama

Reklama