Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer 2
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (181)

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je teda pěknej fisting, uplně ironickej fisting. Mělo by se tady ale víc střílet. A mělo by se ubrat těch flashbacků z padajícího letadla. Přehnanost a nesmyslnost bojovejch scén můžu překousnout, protože přece jen se ukáže, že kromě lidského kung-fu má i nějaké ty superschopnosti. Ale že je moc nevytahuje... Dost zklamali záporáci, kteří jsou až k ukousání nudní. Ruka ještě celkem šla, ale Meachumovic rodinka moc nenadchla. A takhle je to vlastně s celým seriálem. Finn Jones takovej průměrňáček, moc se tam řeší korporátní záležitosti a moc se tam kecá... a Danny Rand je často hrozně rozporuplnej. Nevěřil jsem mu to, lidově nežral. Ale úplně zatracovat to nemůžu, zatraceně. Něco to do sebe má. 2. série: no nevim, nevim. Davos jako hlavní záporák mi nestačil - asi ho zvolili proto, že je to docela levnej nepřítel - jeho schopnosti nepotřebují moc triků a pokud studio uvažovalo o ukončení seriálu, tak se jim to hodilo. Děj se mi taky moc nelíbil - touhla po rozpálené pěsti a vzájemné kradení této schopnosti mi nepřišlo zajímavé. A hlavně furt se tam používá kung-fu v situacích, kdy by se klidně mohlo střílet. Navíc Mary Walker jsem si chvíli spletl s Trish Walker (z Jessicy Jones - jakože změnila háro a v obličeji zhnusla, ale jinak mi připadala dost podobná) a navíc myslím, že tahle postava byla dost o ničem, s její rozdvojenou osobností. A pak v posledním díle na konci, když rozšíří iron pěst na iron katanu a iron pistole, no jak jsem už psal - nevim, nevim. Jedinej, kdo mě v podstatě začal bavit, byl Ward. Ale ne tak, aby mi bylo líto, že tenhle seriál skončil. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- I přes pomalý rozjezd mě Iron Fist chytnul. První Defenders seriál, který se nemáchá v temnotě kriminálního prostředí newyorských ghett, což je alespoň pro mě po lehce stereotypním Daredevilovi docela příjemné oživení. Zároveň ale Iron Fist působí o poznání levněji, což je poznat už na první pohled z viditelně lacinější postprodukce. Také je to plné neznámých herců (snad až na Faramira), kteří ale vykreslují velice zajímavé charaktery (Gao, Harold, Ward) a celkově odvádí svou práci parádně. Pár známých se ovšem i vrací, stejně tak potěší mírné propojení s předchozími sériemi Daredevila a Luka Cage. Rozumím ale i výtkám. Seriál je nekonzistentní a občas podivné skáče v jednotlivých scénách stejně jako sám Danny Rand ve svých názorech. Celkově je Iron Fist zajímavá postavička - jeho dětinská naivita je fascinující i otravná zároveň. Ale nakonec docela pochopitelná. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Postavu Iron Fista jsem si fakt oblíbil a dvojku Danny/Colleen řadím hodně vysoko na žebříku defendeří oblíbenosti. A přesto mě tyhle dvě postavy ve finálních dílech fakt neskutečně sraly tím, jak dementně jsou napsané a co za patetické wannabe vznešené žblepty jim scénáristé vkládají do úst. Za to však hlavní představitelé nemůžou. Stejně jako neskutečně natahovaný scénář, kdy snad po 3 epizody sledujeme Dannyho poraženecké skuhrání nad tím, jak je bez své Pěsti nemožný. Seriál se točí v kruhu, aniž by se něco kloudného dělo a děj se někam posouval. Historie defendeřích sérii se neustále opakuje a tentokrát ta obsahová prázdnota je dost často za hranicí snesitelnosti, byť natočené je to opět velmi zručně a nemůžu zase říct, že bych se nudil. Minimálně prohnaná Joy a zlomený Ward to táhnou hodně nahoru, stejně jako ústřední záporák. Obsahově je toho děje ale na 10 hodinových epizod velmi málo. Hodnocení série: 3/5 ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Danny mě moc nepřesvědčil... Znám trochu Iron Fista z komixů a animovaných seriálů a zde je bohužel úplně jiná osoba. Začátek seděl, ale jak se seriál vyvíjel, bylo to horší a horší. Celá série by se dala shrnout jedním výkřikem: Proč spolu víc nemluví!!! Snad každý rozpor by se vyřešil jen tím, že by si lidi říkali, co se děje, z čeho mají obavy, v jakých kruzích se nacházejí, co plánují... Protože tam nikdo nikoho prakticky na začátku nechce ani podvést, prostě jen tím, že se tam neříkají fakt, přesvědčivé věty, tak se příběh vždy stočí do nějaké blbosti a Danny se třepe víc a víc, bohužel to ani nedotřepe do konce a série najednou skončí. Posledních 30 minut bylo urychlení a nacpání 2 dílů do pár finálních myšlenek, které nikomu nic neřekly... A tak parádně to začínalo. Danny byl opravdovým Iron Fistem. Do té doby, než se začal třepat, nikomu nevěřit, všechny podezřívat a klepat se. Pivo v konzervě bych mu na konci série rozhodně nesvěřil... Další poznatek: snad všichni ve městě (ať už je to barman nebo babička přecházející silnici) umí Kung Fu... VŠICHNI... Zklamání :-/ Ani ten bratr-sestra nebyli moc přesvědčiví. Samé příběhové díry, nesmyslná rozhodnutí. A ten bratr snad ještě horší jak Danny. @Sydonai to zhodnotil na 2 řádcích naprosto konkrétně. 40 % ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Asi nejméně fungující seriál o členovy budoucích Defenders. Nekonzistenní, naprosto mizerný záporák, nebo spíše seriál kde záporák prostě není. Hlavní hrdina je sice docela sympatický, ale to je všechno. Pozitivní je, že docela dobře fungují vedlejší postavy. Asi největší zklamání je pro mě bojová choreografie! V úvodních titulcích je to paráda, ale během seriálu to to otřes a děs. Nechápu, jak mohlo studio, které má na svědomí Dardevila vytvořit takovouhle trapárnu.U Irona bych čekal bojové scény jako u filmu "Raid". Ale to se nekoná.:-( Takže za mě slabší 3 hvězdy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 50%. Myslel som, že Marvelovky s Netlfixu si budu držať podobný ton a pokiaľ možno aj kvalitu Daredevila, ale mýlil som sa. Jessica Jones ešte ušla, Luke Cage bol slabý a Iron Fist je ešte horší. Prvá polka ma fakt nebavila a konečne sa niečo začalo diať až pred koncom. Príbeh ma nezaujal, tak som čakal, že ma vtiahne samotná postava Iron Fista, ale je to proste nesympatický obsadený pako. Nič proti Finnovi Jonesovi, ale fakt mal mizerne napísanú postavu. Až posledné diely tento nekonečne dlhy, kravatový a politický seriál vytiahol na lepšie svetlo. Nemal som to v pláne pozerať, ale kvôli Defenders som si to pozrel a druhú sériu nemám ani v plane pozerať. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • Když Mika (Julee Cerda) mluví o starodávné misce, zmíní celou kolekci artefaktů Dr. Ernsta Erskina. V komiksech je pod jménem Abraham Erskine známý vědec, který vytvořil sérum, po kterém se Steve Rogers / Captain America stal supervojákem. (NiWi)
  • V závěrečné scéně je zmíněno jméno Orson Randall. V komiksech je tato postava držitelem titulu Iron Fist před Dannym Randem. Randall působil jako Iron Fist během první světové války, a byl to pravděpodobně on, kdo se objevil na archivních záběrech z první série. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama