Reklama

Reklama

Pazuru

Obsahy(1)

Středoškolačka Nakamura Azusa skočí ze školní střechy. Pád naštěstí přežije. O měsíc později do školy vpadnou čtyři maskovaní studenti, uvězní těhotnou učitelku a ostatní přítomné učitele nutí běhat po škole, pronásledovat autíčka na dálkové ovládání, ke kterým jsou připevněné kousky skládačky, kterou musí složit, jinak to s těhotnou paní učitelkou nedopadne dobře. Po incidentu zmizí ředitel a tři studenti. Kdo za tím stojí a proč to dělá? Navíc... hra nekončí. (Zíza)

(více)

Recenze (13)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu se ocitneme na konci příběhu - v bodě nula. K tomuto bodu se pak vyprávění napřeskáčku přibližuje, pomocí blízkých i vzdálenějších flashbacků se skládá celý příběh o "skládačkové" pomstě dvou středoškoláků na agresory z řad spolužáků i učitelů. Trochu problém je, že divák nemá komu fandit. Na jedné straně jsou násilnické svině, na druhé straně duo bláznů s jejich absurdně komplikovanou a samoúčelnou pomstou (to muselo dát takové práce tohle zorganizovat! A k čemu vlastně celý ten tyjátr okolo byl?), která se navíc dotýká i naprosto nezainteresovaných a nevinných osob. Ta šílená překombinovanost a neuvěřitelnost je, alespoň pro mě, mnohem větší problém, takže bych si obhájil i pouhé dvouhvězdičkové hodnocení. Nicméně bavil jsem se slušně, je to krvavé, občas nepříjemné a napínavé a celkově nenudící, takže budiž, výtky překousnu. Každopádně kdyby chtěl Eisuke Naitó aspirovat na vyšší hodnocení, musel by být jeho film buďto decentnější a uvěřitelnější, anebo naopak ještě o level šílenější. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Číra anarchia a až groteskná násilnosť v príbehu o partii školákov, ktorí začnú terorizovať učiteľov ako i neskôr seba navzájom - minulo ma to. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Krvavá romantika. Solidní kritika společnosti, svým způsobem mi trochu připomínala Kawaki, jen s menším rozpočtem, komornější a méně známých tváří. Což nevadí, protože Kaho a Nomura Šúhei válejí. Nepotřebují slova, stačí se jim dívat do obličeje a je přesně jasné, co se v nich odehrává. Myslím, že člověk musí u toho filmu trochu domýšlet, aby to celé pochopil správně. Moc se mi líbila hudba, naprosto přesně vyjadřovala pocity hlavních postav. Je sice pravda, že to, co se dělo na střeše, už bylo trochu moc a říkala jsem si, že kvůli tomu dám 3*, ale nakonec to zachránily zdvižené ruce a bláznivý taneček. Tenhle film je, jak říkají Japonci, kurutteiru, „nepříčetný, pokroucený, řádit v amoku“. Titulky. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chalan a baba, ktorých na škole všetci šikanujú, sa rozhodnú pomstiť sa spolužiakom a učitelom. Vymyslia hru Puzzle, ktoré musia hráči poskladať, aby sa uväznený človek dostal na slobodu. Puzzle postupne odkrývajú zlé skutky väzňov a dôvody tejto pomsty. - Pekný hororový thriller. Páčili sa mi hlavne masky kvetiniek a pasti na štýl Saw, ktoré vyzerali ako detské hračky. Taktiež bol zaujímavý príbeh na pozadí a jednotlivé skutky ludí, ktoré ich dostali do skladačky. Trochu mi vadilo neustále preskakovanie deja do minulosti, niekedy len o pár minút, čo bolo občas zbytočné. Nepochopil som, prečo ublížili učitelke, keď sa zrejme nijak neprevinila. Taktiež bola v niektorých pasážach slabšia kamera. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlienkové využite pomerne originálneho nápadu dopadlo na držku. Preživšia študentka si smart fónicky užíva svoju " killride" a o prisluhovačov nemá núdzu až po finále, pre ktoré neušetrím punkt. Pritiahnuté za pačesy, ale splatterovo miestami puzzlové. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď jedného dňa skočí zo strechy strednej školy v Tokumeikan jedna zo žiačok, človek by nadobudol presvedčenie, že po takejto nepríjemnej udalostí príde konečne kľud a pokoj pre celý pedagogický zbor. Opak je však pravdou. Po pár dňoch niekoľko študentov uzavrie samotné priestory, pričom v jednej z miestností zadržiava tehotnú učiteľku. Záchrana jej života závisí od čudesnej hry, ktorú musí absolvovať zvyšná školská rada spolu s učiteľmi. Ale ani to nie je z ďaleka koniec ... Tak nejak sa to vo mne bije. Vyslovene zlým snímkom "Puzzle" nie je, pár nápadov milo potešilo, ale akosi mi úplne nesadol (možno je to náladou). No mám rád tieto "skladačkové" thrillero-horory. Divák by nemal očakávať nič v štýle Saw. Úmrtia nie sú natoľko vychytralé, gore špatné nie je, ale taktiež nemožno povedať že by človek odvracal zrak. Napriek spätnému vývoju deja divák pozná dôvody konania psychopata aj jeho identitu, čo na tajomnosti príbehu dosť uberá. Plusom je, že netuší k čomu sa vlastne čas odratúva. Na tri ☆ to ale bude, lebo originalita príbehu sa u "šikmookých" opäť nezaprela. A ja to mám proste takto rád - 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pazuru" mi už na disku odpočívalo celkom dlho a tak som sa rozhodol, že už by bol čas, aby som si konečne tento japonský horor pozrel. Musím vyzdvihnúť celkom dobre spracovanú atmosféru filmu, kde sa nebráni prekročiť určité hranice a niektoré momentky vďaka tomu vyzerajú dosť silne. Najmä úvodná časť s učiteľkou práve týmto získava odo mňa asi najviac bodov. Pretože si myslím, že sa v princípe dočkala jedného z najhorších trestov, ktoré sme mohli vidieť. A síce (ako tu bolo spomenuté kolegom Marceloom nijako neprevinila... tak ignorácia toho čo sa dialo je rovnako zlé. Učitelia by mali zariadiť, aby sa deti cítili v škole v bezpečí. Nie naopak. Možno práve preto sa dočkala práve takého záveru. No všetky hlavolamy sú vymyslené dobre, spôsoby mučenia kvalitné a ukazuje to, aká tenká je hranica medzi tým, aby sme v pokoji znášali všetko čo sa deje a naopak, aby sme sa rozhodli postaviť proti niečomu a dokonca si možno to mučenie aj reálne začať užívať. Po technickej stránke je treba uznať, že miestami som mal pocit, že kamera mohla byť trochu lepšia, alebo sme si mohli viac jednotlivé momentky vychutnať a nepotrebovali sme skákať od jedného k druhému. Keby to vyslovene išlo cestou ako napríklad "Saw VI", kde to bolo spracované ako niekoho osobná cesta, ktorou mal prejsť, bolo by to asi o niečo zaujímavejšie. Možno by to mohlo lepšie vyprofilovať príbeh a dať tomu viac tajomna. Každopádne platí, že ako horor na podobný princíp to funguje solídne a vie to pracovať so svojimi nápadmi. Takže ak máte radi nejaké tie pasce, kde musíte splniť úlohu, aby ste zachránili život, čeknite si tento film. Za tých pár minút to stojí. Hodnotenie: B ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase dostal k japonskému filmu a „Pazuru“ mi připomnělo, proč mám filmografii země vycházejícího slunce tak rád. Je jiná, ale je mi nesmírně blízká. Násilí ne jen pro násilí samotné, ale pro to, aby bylo něco sděleno. A tohle je případ filmu „Pazuru“, který je prostě dobrý a chce ukázat, že násilí má někde své kořeny, ať už je to ve vyšinuté mysli, anebo v tom, co se stalo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Divný film kluk a holka jsou šikanovaní ve škole tak se rozhodnou pomstít dají si na sebe masku slunečnic a unášejí lidi co je šikanovali. Pak je dávají do různých pastí z , kterých není úniku (něco jak bylo v jednom díle Saw, že nový Jigsaw nechtěl, aby se dotyčný/á zachránil/a) a chtějí po policajtoch, aby s nimi hrály puzzle. Nějak jsem nepochopil proč jich je na začátku teda na konci 5(nejspíše to byli asi ti 3 co později umřeli v pastích) , když pak jsou jen dva a některé scény nedávají smysl chlap se dostane z pasti a první věc co udělá je to, že někoho znásilní aj kdyby to byl megaúchylák nechtěl by první utéct co se vůbec pak stalo s tou učitelkou?. Konec nabídne nějaké větší gore (stříhání šlachy , stříhání prstů) , ale do té doby je to takový mišmaš 40 procent více si to nezaslouží. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Na vyššie hodnotenie by bolo treba urobiť scenár originálnejšie. Takto ide o jednoduchú krimi-skladačku, ktorá nemá vlastne ani čím šokovať. Keby som mal vyzdvihnúť len jednu scénu, ktorá ma dokázala pobaviť, tak to je tá ako sa myška stala potravou pre jaštera...:) Hustéééé ()

Reklama

Reklama