Reklama

Reklama

Ten Thousand Saints

Trailer

Tínedžer Jude (Asa Butterfield) žije s matkou Diane (Emily Mortimerová) vo Vermonte. Po tom, čo jeho najlepší priateľ Teddy (Avan Jogia) zomrie na predávkovanie drogami, dospievajúci chlapec sa odsťahuje k svojmu otcovi Lesovi do New Yorku. Vyhnanec, cudzinec a rebel získava nových priateľov. Zoznámi sa s Johnnym (Emile Hirsch), spevákom v punkovej kapele a nevlastným Teddyho bratom. Potom sa pripojí k hnutiu Hard Core, ktorého stúpenci bojujú proti drogám, alkoholu a špinavému sexu. Spoločne s priateľmi sa pokúša pomôcť 16-ročnej Elize (Hailee Steinfeldová), dcére súčasnej priateľky jeho otca, ktorá  je tehotná s nebohým Teddym, nemá rodinu a nevie si rady so životom. Začína sa očistná púť šiestich hrdinov, ktorí hľadajú svoje miesto v živote. Aj napriek všetkým ťažkostiam a osobným problémom sú optimisti. Podarí sa im spoločne vytvoriť rodinné prostredie pre Elizino očakávané dieťa? Ako sa vyrovná Jude so svojimi citmi k Elize a nájde cestu k svojmu odcudzenému otcovi? (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (21)

mac000 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film, vyprávějící příběh netypické rodiny, ve které k sobě mají jednotliví členové dost daleko, ale když je to zapotřebí, mohou si bít velmi blízko. Příběh dospívání mladého Juda, jehož rodiče žijí odloučeně a bezprizorní teenager se po smrti svého nejlepšího kamaráda Teddyho ocitá v New Yorku v byté svého velmi nekonformního otce. V New Yorku potkává Johhnyho, bratra Teddyho , pod jehož vlivem se dostává mezi členy hnutí Straight Eight, odříkajícího se alkoholu, drog a promiskuity. V tomto prostředí Jude citově dospívá a poznává význam skutečných životních hodnot. Výborný Ethan Hawke v roli otce a soundtrack pro pamětníky . Popiska k obsahu je ovšem zcela "mimo mísu". ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku slabšie, ale potom sa to pekne rozbehlo do veľmi vydarenej dejovej línie, ktorá však opäť pridlho čakala na dôležitý zlom - ten bol počas ustálenej situácie už doslova nutný. Ale každopádne, jadro celého filmu bolo zaujímavé, aj keď som podľa popisu a zaradenia žánru čakal, že tá hudobná stránka filmu bude o čosi výraznejšia. Veľkým plus boli najmä charaktery mladých postáv pochádzajúcich z polorozpadnutých rodín. Jude mi spočiatku prišiel nesmierne nesympatický (najmä tou debilnou ofinou až po bradu), ale potom si získal moje sympatie. Avšak ani zďaleka nie také ako pôvabná Eliza v podaní Hailee Steinfeld. No a ešte niečo k postave "dobrosrdečného" a "obetavého" Johnnyho, ten ma svojou falošnosťou a pokrytectvom veľmi sklamal. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Rutinní americká nezávislá vztahovka kladoucí důraz spíše na sociálně dramatickou notu lehce doplněnou romantikou, než na komediální, která je jen okrajová. Obsazení je povedené, nechybí občasné nápady, co se kamery i scén týče. Chybí naopak intenzivnější schopnost vtáhnout diváka do osudů postav a možná chtělo trochu nakopnout tempo prostříháním a zkrácením stopáže. Dojem je tak průměrný, Ten Thousand Saints sice neubíjí, ale nedokáže ani poskytnout zážitek vyššího řádu, o schopnosti dlouhodobě utkvět v paměti nemluvě. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepohádkové dospívání ve stínu drog a rokenrolu (sexu moc ne, a když, tak s 9měsíčními následky) počátkem 80. let ve "squatovském" NY svým protagonistům situaci neulehčuje, ovšem ve světle tragických událostí změněná perspektiva je přeci jen posouvá k zodpovědné očistě životního stylu. Jelikož nejde o žádné zoufalce, ale normální, lehce volnomyšlenkářské sympaťáky (obzvlášť benevolentní otec Ethana Hawka), tak mi jejich (ne)obyčejné adoptované žití a zamilování, ve výsledku skrývající dosti "feel-good" naděje, docela pozvedlo náladu. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Oukej, tak já budu první, což taky znamená, že komentář je o to těžší napsat. V první řadě - nejedná se ani o komedii ani o film hudební, a obsah vypsaný výše je zavádějící! Film se téměř celý odehrává v roce 1980, v době tak vzdálené, že většina z nás nemá ani ponětí, jak taková doba vypadala, natož jak vypadala na východním pobřeží USA, konkrétně v New Yorku. Ethan Hawk svého "syna" Juda (Asa Butterfield) neunese, anýbrž se svolením své bývalé manželky odveze do NY, aby se Jude vzpamatoval ze smrti svého nejlepšího přítele Teddyho (Avan Jogia), kterou má tak trochu na svědomí. Jude totiž není žádnej hodnej kluk, jak jsme na Asu Butterfielda zvyklí, naopak hulí trávu, čuchá freon a jiný sajrajty. Na Nový rok 1980, po krátkém setkání s Elizou (Hailee Steinfeld), která stihla mít s Teddym v koupelně na nějaké párty rychlý sex, se Jude probouzí vedle zmrzlého Teddyho, kterého zabila nejspíš kombinace mrazu, kokainu od Elizy a freonu, který si začuchal s Judem, a od té doby jde s Judem všechno s kopce, až do chvíle, kdy se v zapadákově objeví Ethan Hawke, aby svého syna vytáhl do New Yorku. Tam Jude najde Teddyho bratra, Johnnyho (Emile Hirsch), a samozřejmě Elizou, dcerou současné přítelkyně Ethana Hawka. A tehdy začíná několikaměsíční očistná pouť všech čtyř (šesti) aktérů tohohle filmu. 10 000 svatých není filmem pro každýho, a škodí mu několik věcí - levný look, nevysvětlování, one-linery, uspíšený vývoj postav, a pro mnohý diváky bude problém i v samotné nečistotě světa - Ethan Hawk vesele pěstuje za šatníkem marihuanu, kterou sdílí se svým synem, sedmnáctiletí pokuřují a popíjejí, co se dá, šňupají koks a tak dál. S tímhle se ne každej dneska dokáže ztotožnit, ale upřímně, i když jsem ve věku Juda a Elizy byl před mnoha a mnoha lety, upřímně přiznávám, že jsem nebyl o moc lepší. Až na ten sex na párty, že jo. Pro mě osobně je film naopak přitažlivej tím, že zbytečně nerozebírá detaily, které často jen naznačí - Johnnyho orientace, změna životního stylu obou mladých (Jude a Eliza), kterou ve světle Teddyho pozůstalosti oba dva postoupí. Postavy zpočátku rozhodně nejsou žádní sympaťáci, ale postupně dospívají a společně s přicházejícím dítětem se mění a snaží se pro sebe najít místo v životě. A ke všemu je ve hře výtečně zahraný táta v podání Ethana Hawka, který není zrovna vzorový fotřík, ale pro kluka, kterého vychoval, se jím nakonec stane. Škoda jen, že finále je vyslovené, a nikoliv zahrané. Pointa by tak mohla být o poznání silnější. [70%] ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama