Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma nezaujímalo, že vo filme hrá komisár Rex bez Rexa, ale zato s Renom. Dokonca mi neprekážalo ani to, že film mal slabší scenár a jednoduchý príbeh. Pretože ani u hudobných filmov neočakávam dramatickú smršť. Zaujali ma nádherné obrazy živej i neživej prírody a niekedy som si ani nedokázal predstaviť, akou fintou sa ich podarilo nakrútiť. Videl som podobný film (Kes), ktorý síce mal príbeh so silným dramatickým nábojom, ale príroda tam bola na druhej koľaji. Takže štyri hviezdičky bez najmenších pochybností, pretože mi tento film poskytol to, čo som od neho očakával a ešte aj niečo navyše. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem miloval dravé ptáky a orla skalního úplně nejvíc. Knížka „Čing, hrdý orel Tádžikistánu“ s ilustracemi nepřekonatelného Zdeňka Buriana byla moje bible. Kdybych viděl Brothers of the Wind tenkrát, nejspíš bych jim dal 1000 %. Dneska už to tak horké není, ale stejně se mi to dost líbilo a na konci jsem byl dojat. Film je tak akorát naivní, aby zprostředkoval náhled do dětské duše, ale zároveň mě jako dospělého neiritoval přehnanou infantilností. Navíc občasný drsnější tón nezastírá, že matka příroda se s nikým nemazlí. Režisér na něm údajně pracoval 8 let, což lze vzhledem k množství úžasných (polo)dokumentárních záběrů chápat, milovníci monumentálních horských scenérií a divokých zvířat si tu každopádně přijdou na své. 72 % ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Takovýhle film je vhodné pustit na vyčerpanou a stresem sužovanou dušičku. Je to jako balzám - krásné záběry přírody, dojemný příběh ptačího nalezence, žádný hluk, žádné nečekané zvraty, v celém filmu tři postavy, z toho dvě skoro nemluví a třetí je Jean Reno, u kterého si člověk přeje, aby tím svým uklidňujícím hlasem mluvil co nejvíc. bohužel tahle terapie je to jediné, co film může nabídnout - jinak je to docela o ničem. 57% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Body dostává alpská scenérie v hlavní roli. Orli jsou super a na "kýčovité" záběry skalnatých velehor se můžu dívat celý den. Kluk ve vedlejší roli je však rozmazlený puberťák, který není sympatický vzhledem ani chováním. Sabotuje otci ubohou snahu o zajištění obživy a kdo ví, jak to bylo s tím požárem. Bez Hajného by nezachránil ani toho orla. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Úvodní snímky překrásných Alp jistě stojí za podívanou. To samé platí i o orlí rodince, která sídlí někde vysoko v horách. Od prvních minut tedy máme zaděláno na úspěšný dokument o tamním prostředí a zdejších zvířecích návštěvnících. Jenže tohle není dokument, ale příběh již několikrát odvyprávěný, akorát pokaždé jiným způsobem a na jiné téma. Zde máme zdatného chlapce, jenž vypadá až příliš idealisticky. Takový hoch z většího města, než typický lesník. To Jean Reno, to je jiná káva. Bohužel takto velký herec nemohl předvést žádný větší herecký um, jelikož zde nebylo místo ani prostor pro případný potenciál. Výsledkem je sice hezké horské drama, ale de facto bez žádné další myšlenky. Příliš ploché na můj vkus. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama