Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Rakušáci vždycky dokáží překvapit - tentokrát tím, že výjimečně natočili úplně normální film o přátelství jednoho kluka a orla. A ačkoli mi to nepřišlo podmanivé po celou dobu, občas to působí lehce vyděračsky, zpomalených scén je taky až moc a celé to vypadá, jako kdyby nejprve tvůrci točili dokument a pak k tomu přidali dost zjednodušený příběh o nefunkčním vztahu otce a syna, ale jinak se mi to líbilo. Do jisté míry ten příběh stejně silný je a hlavně je na celém tom filmu vidět, jakou dalo práci ho natočit. Na všechny ty úchvatné záběry přírody a zvířat se příjemně dívá a ta velká práce na nich prostě vidět je a i když je to celé hlavně o formě, tady s tím moc problém nemám, protože tenhle typ filmů má na formě stát především. A podle toho záleží, jak moc funguje. Tohle sice není bůhvíjak dokonalé, ale povedené je to natolik, že tomu nakonec tu slabou čtvrtou hvězdičku rád dám. A ačkoli jsem si hned po dokoukání myslel opak, celkem rád bych se na to někdy kouknul znova. Slabé 4* ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní film. Asi tím, že nezaujme příběhem, ani hereckými výkony, ale přírodními scenériemi se neuvěřitelně vryje do paměti... A přitom si při sledování říkáte - jsou tyhle zvířecí kousky vůbec možné? A pokud ano, jak to dokázali natočit? Film v sobě nese rozpory a je natolik neuvěřitelný, že se taky velmi těžko hodnotí. Byl hezký, ale něco mi na něm celou dobu velmi nesedělo, co to bylo? Spojení naivní pohádky a vzletné filozofie? Světa zvířat a světa lidí? Nejistota autorů, kterým směrem se dát? ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Snímek jež se nápadně podobá filmu Bella a Sebastian. Jak přátelstvím mezi malým chlapcem a "divokým" zvířetem, tak prostředím, ve kterém se příběhy odehrávají. Dějově je propracovanější spíše Bella a Sebastian, Králové hor jsou pak takřka dokumentárním náhledem do říše fauny žijící v Alpách s velmi prostou dějovou kostrou. Ale... Za neskutečné a detailní záběry jak horských scenérii, tak samotných zvířat, by se nemusely stydět ani ty nejlepší dokumentární kousky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na prestriedanie od všetkých tých drám, komédií a thrillerov som si chcel pozrieť niečo viac naturalistické zo sféry prírody. A musím uznať, že Brothers of the Wind bolo tou správnou voľbou. Všetky tie scenérie a panenská horská divočina, no nádhera. Kamera absolútne na výbornú!!! Tie precítené detaily a prekrásne zábery zamerané na život zvierat v divokých alpských scenériách. Do toho ešte primiešaný príbeh o priateľstve osamelého chlapca a orla vyhnaného z rodného hniezda - to bolo tiež celkom milé, aj keď miestami až príliš rozprávkové. Ale celkovo veľmi príjemná atmosféra, hoci dejová línia veru mohla byť aj o niečo pútavejšia. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Překrásně kýčovitý film, jehož exteriéry a hudba uvedou filmového diváka do totálního klidu, klobouk dolů před režisérem, který točil film celých 8 let a údajně nepoužil jediného trikového záběru. Příjemný přírodopisný dokument s jednoduchým příběhem, který pohladí po duši................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)

Reklama

Reklama