Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

M. Nigt Shyamalan se vrací k horroru, ale bohužel hluboce kálí na to, co mu bylo tak blízké a co mu šlo budovat, také jinak tu není žádné tajemno, hraní s mytologií (jako předvedl nejen v ženě ve vodě, ale i v geniální vesnici) a neposlední řadě tu chybí jakékoliv, alespoň letmé, zamotání děje a gradace je mizerná. Navíc tu neskutečně blbě funguje found foutage formát, který je zde jednak zbytečný, nepomáhá napětí a ve spoustě scén zabíjí jakýkoliv náznak atmosféry. Přitom na první dobrou si dovedu představit, že film na téma "děcka v domě prarodičů s počínající demencí" může bejt skvělej, atmosferickej a temnej a přitom nemusí být ani za mák béčkovej, ale to by se musel alespoň trošku věnovat psychologii postav, protože i z takovej marginálií jako koukání do blba se dá s trochou snahy vykouzlit temná atmosféra, jenže to potřebuje dobrou práci s kamerou a ne found foutage. Slabé, ve všech ohledech, scénáč mizerněj, atmosféra neexistuje a ani kdyby se na konci objevila zombifikovaná žížala Julie, tak by to nebylo kvalitnější. A to je zombifikovaná žížala Julie notně hrůzná. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Shy je späť. Azda... Found Footage je zlo a vždy bude. Ak existuje peklo, tak všetko je v ňom found footage. Film by jednoznačne fungoval lepšie bez tohto konceptu (minimum skvelej kamerovej práce Inda, žiadna hudba), resp. s využitím iba pár handycam záberov. Hlavnou devízou filmu nie je ani tak námet, čo býva tradičné Shyove devízum, ako skvelo napísané postavy (hlavne dve deti, ktoré sú aj vynikajúco zahrané) a Shyamalanov typický nadžánrový tématický záber, kde v jednom filme spracováva niekoľko tém, ktoré často nemajú nič spoločné s mainstreamovým hororom. Takže tento tréning vyšiel, teraz poprosím ďalšiu pecku ako The Village. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Tomuhle počinu jsem se vyhýbal a to s jednoho prostého důvodu. Nemám rád filmy točené ruční kamerou. Prostě to není můj styl, kamera se klepe (což je tedy logické), celé mi to přijde amatérské apod. No, ale tomuhle jsem nakonec šanci dal. Především kvůli režisérovi Shyamalanovi, který natočil dost zajímavých filmů. Co se týče žánru – nebudu tu psát jako ovce, že jsem poznal Shyamalanův styl, že je to jeho rukopis apod. Já bych nepoznal, kdo tohle točil. Přesto jsem relativně spokojený. V rámci možnosti je to natočeno víc než solidně. Už i ta slabší ½ snímku mě bavila. Zaujalo mě herecké duo dětí, kteří to sehráli dokonale. Stejně jako jejich prarodiče. Takže určité scénky mě tu bavili. V 2/2 se to už trochu přiostří + finále ve kterém je pointa. Nepřišla mi nějak šokující, ale povedla se. Rozhodně bych doladil a obohatil scénář, aby to bylo bud pojato drsnějším způsobem (zde bylo jen PG-13) nebo přidat širší pointu s více nápady ve scénáři. Jinak si nemůžu výrazněji stěžovat. Pecka to není, ani ty 4* dát nemůžu, přesto jsem ale spokojený. Nadprůměrná jednohubka, která potěší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No áno, poslať svoje deti samé len tak rodičom, s ktorými sa už dlho nebavíme, asi nie je najlepší nápad. To si treba pamätať. Ďalší z dlhého radu hororových thrillerov, ktorý sa v prvom rade snaží hrať na atmosféru. Tá je zároveň aj to najlepšie, čo film ponúka, nemôžem sa však ubrániť pocitu, že sa v tomto smere dalo urobiť viac. Kvázi až posledná polhodinka robí z tohto snímku hororovú parádičku, to je polhodinka, ktorá vážne stojí za to. Na druhú stranu, koniec som si predstavoval trocha inak. 70/100 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súrodenecký pár tvorený nádejným raperom a začínajúcou filmárkou pošle ich matka na prázdniny k rodičom, s ktorými sa sama už dlhšiu dobu nestýka. Pre deti to vyzerá ako týždeň snov. Obrovský dom, ktorý majú na celý týždeň pre seba, babkine chutné koláče a dedkove stolové hry. Od starých rodičov dostanú len jediné pravidlo. Musia vždy chodiť do postele o 21:30. Keď však deti toto pravidlo porušia, zistia, že ich starí rodičia majú ovela väčšie problémy ako sú inkontinencia alebo demencia. - Pomerne známy režisér, od ktorého som ja osobne nič nevidel, sa pokúsil o svoj návrat k hororu? To znie velmi dobre, ale keď som zistil, že je to Found Footage, neočakával som, že by to mohlo dopadnúť dobre. Nakoniec to ale dopadlo velmi dobre. Tento horor sa na začiatku snaží vybudovať tajomnú atmosféru, ale mňa osobne skôr zaujímal tvrdší rozjazd, keďže som podla názvu očakával niečo o UFO. Potom to už začalo naberať na obrátkach a velmi dobré boli hlavne nočné scény. Síce boli klasické na štýl Paranormal Activity, ale zaujímavý tu je hlavne generačný rozdiel medzi postavami. Našlo sa tu aj niekolko funkčných lakačiek, z čoho mám velkú radosť. Herecké obsadenie bolo strašne nesympatické, ale keď tak rozmýšlam, je to treba brať ako výhodu, keďže do kontextu sa to perfektne hodilo. Hudba tu samozrejme nebola, ale myslím si, že staré pesničky, ktoré hrali v pozadí, mohli byť trochu výraznejšie, keďže mám tieto songy v hororoch rád. Jediným, čo mi na tomto horore vadilo, bolo chlapcovo šušlanie, ale to je celkovo nepodstatné. Trochu nelogické je aj to, na čo by dve deti ťahali so sebou na prázdniny tolko techniky. Úplne na plnú to nevyšlo, ale sú to pre mňa silné 4*. Taktiež tento horor označím ako zatial najlepší Found Footage roku 2015 , ale tento rok tu ešte nie je velká konkurencia. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama