Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Shyamalan se vrátil k žánru, který ho stvořil, a natočil si vlastní verzi kultovního Babiččina domu. A docela to stojí za to. Forma FF, rakovina moderního hororu, je tentokrát překvapivě více než snesitelná, i když neopodstatněná a ve výsledku zbytečná. Každopádně Indova schopnost, jak dokáže vyděsit i šílenou babkou za denního světla, je obdivuhodná a v nočních scénách se mu hodí dvojnásob. A zatím, co dětský pár působí naprosto přirozeně a celkem sympaticky (!), ten starší spolehlivě plní funkci hnusně bizarního zla. Jo a WTF pointa se tentokrát nekoná, spíše menší překvapení. (70%) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mladá Helena Třeštíková a raper Tyler Brown Face na nevšední návštěvě u babičky.. Se slovy o velkém mistrově návratu bych byl opatrný. Do found footage sice navzdory trendům vložil notnou dávku nadhledu i neotřelých nápadů, ale slavobránu bych začal stavět až tehdy, kdyby vše uměl funkčně podat v klasickém formátu a s pointou se neschovával ve vlastním stínu. A mimochodem, děti měli sednout na zpáteční vlak, ihned když se dozvěděli, že prarodiče neznají One Direction. Už tohle přeci není normální.. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, človeče, dobré to bolo! Miestami WTF (plynová rúra, plienky v kôlničke, plienky na tvári, záverečný futbalový zápas), ale vzhľadom na záverečnú pointu to malo opodstatnenie. Naopak, bez všetkých tých WTF vecí predtým by to nebolo ono. Počas celého filmu som tuho premýšľal, s akým twistom sa na konci Shyamalan vytiahne. Ale neuhádol som ho, takže o to spokojnejší som bol. Veľa scén je nepríjemných, strašidelných a desivých (nočný maratón po chodbách domu, kultová naháňačka pod domom). Celosvetová tržba 98 sa síce na najlepšie Slyove roky a filmy ani zďaleka nechytá, ale pri nekvalite jeho posledných titulov a pri rozpočte len 5 miliónov to bol jednoznačný úspech a trefa do čierneho. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S ohledem na Shyamalanovy předchozí zastávky hodně nízký rozpočet, navíc poprvé ve stylu found footage. Znovu (pamatujeme Šestý smysl) předvádí výborný dětský casting, který je velmi vtipnou průvodcovskou dvojkou. Sází na skvělou atmosféru, solidní pointu a hlavně napsal velmi dobrý scénář. Si říkám, zda ta moje tchýně a tchán jsou v pohodě, když jim občas „půjčím“ děti. M. Night Shyamalan to nepoložil. Vždycky jsem poklepávání Indova ramena krotil, v posledních letech hodně bloudil v kruhu a vytrácel se z diváckého zájmu. Třeba takové Stalo se začalo velmi slušně, pár dobrých nápadů, skvělá atmosféra. Ale pak začal hodně požadovat divákovu trpělivost, aby se nesmál tak hlasitě. Nechtěně, samozřejmě. V roce 2015 je všechno trochu jinak. Selfíčková kamerová exhibice je dokonale vymačkaná, pomrkávání na diváka je moc fajn. Pro mě to velmi dobrý návrat je. Mám velkou radost. Navíc se má Shyamalan příště znovu sejít s Brucem Willisem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No áno, poslať svoje deti samé len tak rodičom, s ktorými sa už dlho nebavíme, asi nie je najlepší nápad. To si treba pamätať. Ďalší z dlhého radu hororových thrillerov, ktorý sa v prvom rade snaží hrať na atmosféru. Tá je zároveň aj to najlepšie, čo film ponúka, nemôžem sa však ubrániť pocitu, že sa v tomto smere dalo urobiť viac. Kvázi až posledná polhodinka robí z tohto snímku hororovú parádičku, to je polhodinka, ktorá vážne stojí za to. Na druhú stranu, koniec som si predstavoval trocha inak. 70/100 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Fotoaparát, který zústane v obývacím pokoji, aby sledoval přes noc babičku, je typu 60D. Ten se ovšem sám bez jakékoliv akce vypíná po 12 minutách nahrávání. Nahrávat s ním je tedy nemožné. (hansel97)
  • Ze dne na den a dokonce i během dne se v různých scénách rapidně liší množství sněhu, který pokrývá dům a přilehlé okolí. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama