Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (600)

juta 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, Shyamalan si nechává překvapení až úplně nakonec a né jinak tomu bylo zde. Díky FF to sice nemá takovou atmosféru jako jiné jeho projekty, ale jde si svým způsobem vlastní cestou. Už od začátku je jasné, že u babičky a dědy není něco v pořádku a to se právě projeví ke konci filmu, který má z mého pohledu jednu významnou perličku, kterou bych já osobně nechtěl nikdy zažít a to je samozřejmě scénka s plínou. ech... :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, človeče, dobré to bolo! Miestami WTF (plynová rúra, plienky v kôlničke, plienky na tvári, záverečný futbalový zápas), ale vzhľadom na záverečnú pointu to malo opodstatnenie. Naopak, bez všetkých tých WTF vecí predtým by to nebolo ono. Počas celého filmu som tuho premýšľal, s akým twistom sa na konci Shyamalan vytiahne. Ale neuhádol som ho, takže o to spokojnejší som bol. Veľa scén je nepríjemných, strašidelných a desivých (nočný maratón po chodbách domu, kultová naháňačka pod domom). Celosvetová tržba 98 sa síce na najlepšie Slyove roky a filmy ani zďaleka nechytá, ale pri nekvalite jeho posledných titulov a pri rozpočte len 5 miliónov to bol jednoznačný úspech a trefa do čierneho. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan sa po niekoľkých vysokorozpočtových a na môj vkus až príliš komerčných záležitostí, ktoré som pre istotu radšej vynechal konečne zase vrátil k menším filmom a nedopadlo to vôbec zle. Síce som tomu spočiatku ani moc neveril, predsa len je tento hororový subžáner found fountage v poslednej dobe dosť využívaný a tým pádom už ani zďaleka tak atraktívny, ako kedysi a navyše som v tom ani vôbec nevidel žiadny potenciál, od dvojice súrodencov na návšteve u svojich nikdy nepoznaných starých rodičov som čakal prinajlepšom len priemernú žánrovku, ale s výsledkom som teda nadmieru spokojný. A navyše sa potvrdilo, že Shyamalan má v sebe stále talent, keďže dejovo to vlastne nie je ničím výnimočné, aj keď ten jeden zvrat je predsa len nečakaný a film posunie ešte o niečo vyššie, ale aj tak to skutočne zostane len u tej návštevy podivných, no aj tak vlastne relatívne uveriteľných príbuzných, tu sa žiadny prechod do iného subžánru s nejakým tým nadprirodzenom nekoná, ale Shyamalan z toho dokázal vyťažiť maximum a verím tomu, že v rukách drvivej väčšine nielen žánrových tvorcov by sa to celé rozpadlo. Lebo celá tá hororová línia je na prvý pohľad vlastne úplne absurdná, predtým by som vôbec neveril, že niečo takéto aj môže fungovať, aby to nepôsobilo len nechcene smiešne, alebo rovno trápne, no tu to funguje. A tak nielen, že sa na to väčšinu času pozerá viac, než dobre, pričom mi tu až prekvapivo dobre sadlo aj to neustále využívanie techniky, ale aj jednotlivé hororové sekvencie sú napriek absurdnému obsahu napínavé a celkovo výborne zvládnuté, už naháňačka pod domom jasne naznačila, že toto bude zaujímavá záležitosť, ale bez problémov je na tom aj humor, pár krát som sa musel zasmiať. Veľkým plusom sú aj postavy, detské duo je až prekvapivo sympatické a páčil sa mi ich prístup, ktorý je navyše aj na pár momentov uveriteľný, ale ani starí rodičia nesklamú, samozrejme obzvlášť stará matka, ktorá to zvládla perfektne. A tak som si The Visit síce pozrel vlastne len kvôli Shyamalanovi, keďže som bol zvedavý, ako sa podaril jeho návrat k menším filmom, ale výsledok dopadol nad moje očakávania. Nie je to žiadny žánrový klenot, ktorý by som potreboval vidieť viackrát, ale jeho potenciál sa už snáď ani lepšie zvládnuť nedal. Výborná práca a som zvedavý, s čím Shyamalan príde najbližšie. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tyler a Becca sú dvaja malý súrodenci, ktorý jedného dňa odchádzajú na týždeň do Callifornie k starým rodičom. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby sa doposiaľ nikdy v živote nestretli. Vzťahy v rodine totiž naštrbil útek ich matky, ktorá v mladosti nejeden krát nerešpektovala ich výchovu. Nakoľko však prejavili záujem spoznať svoje vnúčatá, pričom by bolo dobré raz a navždy staré hriechy zahodiť za hlavu, rozhodnú sa bez dozoru matky, ktorá v rovnakom čase podniká niekoľko dňovú dovolenku s priateľom, predsa len vycestovať. No a keďže si chcú Tyler a Becca prvé okamihy strávené po boku starých rodičov navždy zachovať, pobyt dokumentujú za pomoci kamier. Už čoskoro sa ale obaja presvedčia, že zisťovanie detailov o ich famílii nebolo najšťastnejším riešením. Starý rodičia už dávno nie sú tým kým bývali. Hm ... na snímok prevažne nasmerovaný divákovi z generácie teen, vôbec nie zlý počin. "The Visit" je po atmosferickej stránke veľmi dobre zvládnutý horor, ktorý ponúka niekoľko podarených pasáži. Zimomriavky sa dostavili, pričom pár skutočne vydarených lakačiek taktiež potešilo. Samotné rozuzlenie napriek tomu, že divák očakával háčik, príjemne prekvapilo, takže o mimoriadnom sklamaní nemôže byť ani reč. Ďalším plusom je herecký kasting, ktorý bol trefou do čierneho. Toto sa naozaj podarilo a ja som rád, že som po dlhej dobe videl horor (za euro!!), ktorý moju dušu pookrial - 70%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Tomuhle počinu jsem se vyhýbal a to s jednoho prostého důvodu. Nemám rád filmy točené ruční kamerou. Prostě to není můj styl, kamera se klepe (což je tedy logické), celé mi to přijde amatérské apod. No, ale tomuhle jsem nakonec šanci dal. Především kvůli režisérovi Shyamalanovi, který natočil dost zajímavých filmů. Co se týče žánru – nebudu tu psát jako ovce, že jsem poznal Shyamalanův styl, že je to jeho rukopis apod. Já bych nepoznal, kdo tohle točil. Přesto jsem relativně spokojený. V rámci možnosti je to natočeno víc než solidně. Už i ta slabší ½ snímku mě bavila. Zaujalo mě herecké duo dětí, kteří to sehráli dokonale. Stejně jako jejich prarodiče. Takže určité scénky mě tu bavili. V 2/2 se to už trochu přiostří + finále ve kterém je pointa. Nepřišla mi nějak šokující, ale povedla se. Rozhodně bych doladil a obohatil scénář, aby to bylo bud pojato drsnějším způsobem (zde bylo jen PG-13) nebo přidat širší pointu s více nápady ve scénáři. Jinak si nemůžu výrazněji stěžovat. Pecka to není, ani ty 4* dát nemůžu, přesto jsem ale spokojený. Nadprůměrná jednohubka, která potěší. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama