Reklama

Reklama

Legenda

(seriál)
Trailer 7
USA, (2014–2015), 14 h 31 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Sean Bean, Ali Larter, Tina Majorino, Amber Valletta, Morris Chestnut, Rob Mayes, Billy Brown, Frank John Hughes, Blake Robbins, Keon Alexander, Linda Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tajný agent Martin Odum je mistr v převtělování do cizích identit. Díky tomu se dokáže infiltrovat do těch nejhorších zločineckých organizací. Jednoho dne však potká tajemného muže, který mu řekne, že není tím, kým si myslí... (TV Prima)

Videa (53)

Trailer 7

Recenze (41)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada: Obrovsky nevyvážený 400 minut dlouhý film (rozsekaný do 45minut epizod). Pokud to někomu nevadí, bude mít jeden problém vyřešený. Druhý je ten, že scénáristé přeskakují z "epizodních případů" do hlavní linie, kde se rozkrývá jedno velké tajemství. A to otravuje. Mě nezajímají ty tanečky okolo. A díky tomu prostředek série neskutečně nudí. Je to sice natočené poutavě, ale pocitu vaty se nelze ubránit. Navíc po dodívání se na první řadu je jasné, že bez druhé řady to není úplné. 2 řada: Propad o dvě třídy. Zcela jiné pojetí (skákání v ději v čase a mezi lokacemi tucet-krát za epizodu) u (opět) 400 minut dlouhého nakrouhaného filmu zcela zabíjí kouzlo první řady. Události předchozí řady se prakticky ignorují (je to opravdu jen aby se neřeklo) a každá epizoda se věnuje jakože jiné postavě. Vůbec to nefunguje, protože nikdy se nic nevyřeší a jen se nabaluje nové a nové. Ze začátku je to matoucí, později už jen otravné. Zcela to ředí hlavní linku - kdo je Martin - což se dozvíme až v poslední epizodě (jediné která stojí za to). To bohužel nemění nic na tom, že rozuzlení celého seriálu je tak debilní, že popírá celou první řadu (nezapadá to do sebe ani omylem). ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velká spokojenost. Na každý nový díl jsem se těšil. Po šestém či sedmém dílu se něco změnilo a já jsem se najednou přestal zajímat o nové díly. Vynechával jsem a až jsem přestal koukat úplně. Nevím proč. Možná, že v každém díle bylo to samé a mě už nemělo co překvapit? Sice mám rád Seana, ale dám přednost něčemu, co mě více vezme do děje. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Některé logické díry a chyby v postupech policie, FBI a vládních úřadů docela tvrdě narušují možnou realističnosr seriálu.Zvláště postava policajta ze spodní příčky hierarchie, který se náhle vyšvihne mezi elitu, je do očí bijící nonsens a v reálném světě už by u policie nedělal, nebo leda poskoka, co nosí šéfové kafe. Jenže když se člověk oprostí od těchhle nonsensů, seriál docela šlape, má napětí, člověk se těší, až se zjistí, kdo je ten Martin vlastně zač, a paradoxně nejotravnější a nejklišovitější jsou díly, kde krycí útvar FBI pátrá po nějakém teroristovi - tam je ztráta napětí v řádu několika desítek procent, jak sterilně je to napsáno a natočeno. Jinak si ale myslím, že Sean Bean do toho zainvestoval, aby si zahrál několik různých identit a předvedl nám několik amerických přízvuků (v českém dabingu to bude prů.ser) a charakterů, jež dokáže zahrát. V určité chvíli mi to začalo připomínat tuším dánský seriál Salamandr, opět sám polda proti velké korporaci, a druhé série se v tomto ohledu docela bojím. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Trochu hektický začátek, ale rozehrané je to víc než zajímavě. Navíc Sean Bean tu rozhodně bude mít co hrát, jen doufejme, že tentokrát přežije až do konce seriálu. Pilot - 80% Není to sice vyložená pecka, klišé jsou sem tam otravná, ale proměny Seana Beana jsou prostě parádní a nemůžu se dočkat každého dalšího dílu... Tak po tom solidním rozjezdu následoval opravdu parádní dojezd a Legends tak ve výsledku velice potěšil. Škoda, že sledovanost je malá a další řady se nejspíš nedočkáme, protože po tom finále bych ji tuze moc chtěla. 1. série - 80% Zázraky se dějí, druhá série bude! --- Ve druhé řadě předvedli tvůrci skvělý restart, většinu děje přesunuli do Prahy a dovolili si na nás vybalit tolik flashbacků, až se z toho divákům zatočila hlava. Hlavně těm, kteří nejsou schopni udržet chvíli pozornost, což vedlo k nepříliš dobré sledovanosti a ukončení celého seriálu. Pro mě ale druhá série předčila tu předchozí a na takovou jízdu bych se mohla dívat donekonečna. Škoda. 2. série - 90% ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Tak tenhle projekt vypadá jako hodně velké zklamání už po pilotu, který samozřejmě z dramaturgického hlediska vždy musí splnit funkci lákadla - Zde totiž naopak podivně kvalita lehce stoupá s každou epizodou.. -aby byla série divácky úspěšná.. Velmi svižná a v jistém smyslu i zábavná špionážka pro teenagery s tradičně výborným Seanem Beanem, který však vedle toho motivu změn identity platí zatím za jediné větší a zejména funkční plus.. Scénáristicky dost bídné, zvláště snaha o prohlubování charakterů vlastně pouze prostřednictvím klišé působí dost otravně.. ()

Galerie (466)

Zajímavosti (5)

  • V 5. epizodě 2. série "The Legend of Kate Crawford" si v Praze roku 2001 povídají v autě dva policisté a za nimi projíždí tramvaj linky 24 s digitálním číslem a konečnou stanicí Spořilov. Tehdy v Praze ještě nejezdily tramvaje s digitální tabulí a linka 24 nekončila na Spořilově, nýbrž ve vozovně Pankrác. (FTP)
  • Druhá série se natáčela také v ČR, konkrétně ve věžácích na Kladně. (kaulinecka2)
  • Jeden z reklamních billboardů říká "DontKillSeanBean", v překladu "nezabíjejte Seana Beana", čímž odkazuje na ostatní role herce, v nichž často umírá až brutálním způsobem. (Ouwen)

Reklama

Reklama