Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad, který má koule. Nekorektní skečové pásmo. Sledujte jen na vlastní nebezpečí. Pečený sněhulák je původní skečová show plná nekorektního humoru, jejíž silnou devizou je sehraná parta talentovaných herců. Právě díky jejich společným improvizacím a správnému „jiskření" vzniká osobitá zábava, která nabízí svébytný pohled na život i situace kolem nás, které jsou i nám často povědomé.
Osou každého dílu Pečeného sněhuláka je fiktivní reportáž, která si pomocí mystifikace dělá legraci z nejrůznějších věcí kolem nás. Mezi „reportážními vstupy z terénu" se pak střídají jednotlivé skeče. Jejich témata jsou nadčasová, od satiry na současnou společnost a vyhraněné charaktery lidí, se kterými se občas v životě setkáváme, až po ryze absurdní situace.
Ambicí pořadu je navázat na tradice populárních zahraničních vzorů, jakými jsou např. Monty Pythoni, série Malá Velká Británie, Big Train a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (241)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem nechápavě kroutil vším, čím se kroutit dalo, a marně se ptal přísedících, jestli už se mám smát nebo čekat na dělnickou klaku. A pak jsem na stránkách ČT uviděl fotky scenáristů. No, na první pohled krutohustí čtveráci!! Pečeného sněhuláka, pořad, který má prý koule a je plný nekorektního humoru, zmastili upocený medvídek Pů a suchopárný tělocvikář. A proto je z toho Zpičený bezkulák, podřad se stydkými pysky a slovo nekorektní zde jasně znamená „trapný až stojící za vyližprdel“. Humor budu rozebírat, až, nebo spíš pokud, se tam nějaký objeví. Je vidět, že Skurka urputně chtěl svou Malou velkou Ostravu a můžeme teď polemizovat, jestli musel držet fazónu v šosáckých mantinelech veřejnoprávní televize, nebo za tu Malou velkou ostudu opravdu můžou jen ti třeskutě vtipní bezďák s Hitlerem. Abych jim ale zase tolik nekřivdil, dvakrát jsem se za těch devadesát minut, co jsem viděl, decentně a nepříliš upřímně uchichtnul. No, škoda. Je to jinak docela příjemná, a teď nechci říct partička, abych je nedehonestoval na pražskou eskadru prkenných čuráků, takže sebranka sympatických herců s nesporným komediálním talentem, kteří se pro skývu vezdejšího holt museli trochu ztrapňovat. Kdyby kolem toho nedělali takové haló s velkohubými přísliby maligního tumoru, ani bych neměl potřebu se k tomu vyjadřovat. Akorát bych hlasitě říhl a prostě to přepnul na Midsomrské vraždy. V momentech, kdy u nich náhodou procitnu, je totiž s šéfinspektorem Bárnebym ukrutná lekrace! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Skečová show ostrovního střihu je specifické odvětví nemající v naší "buřt kotlině" žádných tradic a proto ze strany jeho tvůrců jde o jakousi školu za pochodu. Jasný je to horská dráha, ale ať hodí kamenem, kdo spadl z nebe již jako učený. Minimálně poklepání po ramenou za odvahu a to ne jenom pánům Štabňákovy, Mrazíkovy, Kohákovy, Kalužovy, Skórkovy a dalším, ale také České Televizi. Já osobně bych se dalším dílům nebránil........uvidíme jak se k tomu postaví veřejnoprávní médium. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle zase jednou v pondělí večer potkala paní Bídová s paní Nouzovou a ... ___ Nevím no. Tolik lidí hodnotí po prvním díle asi proto, že už se na další díly dívat nebudou. Ale jak by hodnotili Českou sodu po prvním díle, který hodně zaostával za jejím zbytkem? ___ Skečové programy mají vždy stejný problém. Jsou totiž Buď a Nebo (Hit and Miss) - o to víc trapně působí značná část hodnocení zahraniční produkce zde na čsfd, která je dělaná pouze dle výběru několika vybraných (těch povedených samozřejmě) scének z videačesky (Key and Peele, WLIIA, etc), ale w/e. Sněhulák si samozřejmě hrozně nabíhá na vidle. Protože měl velké PR a promo, které si navíc strašně protiřečí (originalita vs. přiznaný výčet inspirace). Navíc čas uvedení. Tohle by mělo běžet na ČT2 po 22:00, protože to není určeno pro mainstream. Premiéra Je to soda III. řady běžela na ČT2 od 0:15 a Sněhulák dostane hlavní pondělní slot; to jako vážně? Pokud jsem dal Catherine Tate a Little Britain 3 hvězdičky, tak bych musel dát sněhulákovi po prvním díle asi -7. To, že je možné skečové pořady udělat i dobře, dokázali po legendárních Cookovi a Pythonech například Fry s Lauriem, "výše citovaní" Mitchell s Webbem a z posledních let stojí za zmínku například i Cardinal s Burnsem ... a abych nekorektně nezmiňoval jen double-acty, tak zmíním i Fast Show. PS: Pobavil mě vzhled Skórky, který mi připomenul Isaaca Brocka, which was nice. ___ (6/12) Jedna půlka za námi a druhá půlka před námi (Sněhulák mezi půlkami, ha ha ha, hi hi hi). Smutné, že více než samotný pořad, mě bavilo dění okolo něj. Tvrdá kritika ze strany Koháka na tvůrce (on jen režíruje a jeho tvář pouze protlačila Sněhuláka do ČT). Naopak Skórka kritizuje Koháka za přílišné zasahování do skečů. Obě strany pak nejsou spokojené s výsledkem. Oprávněně. Do toho zdrcující kritiky. Hlavně ta Ebola Tetsua, kterou sice v následných komentářích trochu mírnil a kritizoval spíše ČT. Ale koukám, že tady stejně hodnotil odpadem. Navíc já bych kritizoval i ty tvůrce. Pokud samotný Skórka uvádí, že tohle je materiál, který střádal přes 8 let, tak potom není možná žádná výmluva. ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný. Některé vtipy jsou více povedené, jiné méně, ale u mě převládá spokojenost. U spousty věcí se ale dá předvídat jak dopadnou. Nemůžu si pomoct, ale mně se při sledování vybavila "Malá Velká Británie", ale nedá se říci, že by to dosahovalo její kvality. V porovnání s jinými českými současnými zábavnými pořady může být tohle skvost. Uvidíme co další díly. Protože se mi líbila zhruba polovina vtipů, tak dávám tři hvězdy. ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Česká soda měla koule. Tenhle sněhulák je tedy nemá ani náhodou. Trapné gagy přehrávajících herců se nesou ve striktním duchu politické korektnosti. Někde jsem slyšel, že je v poslední době překohákováno; je to tak a je to jistě proto, že se Kohák cpe úplně všude a všude ho taky přijmou, protože nikdo lepší se nenabízí. ()

Galerie (5)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama