Reklama

Reklama

Boeing 747 - verze 8

(TV film)
  • USA Ultimate Factories: Boeing 747

Obsahy(1)

Slavný Jumbo Jet byl po 40 let nezaměnitelným králem oblohy. Společnost Boeing nyní přichází se zbrusu novým modelem, který bude schopen konkurovat stále oblíbenějšímu Airbusu A 320. Americký dokument z cyklu Továrny dneška. Nová verze populárního Boeingu 747 vzniká v jedné z největších továrních hal na světě nedaleko amerického Seattlu. Každý typ letounu, který se zde vyrábí, má svůj vlastní vyhrazený prostor. To je i případ nejmodernějšího letadla současnosti. Stále rostoucí hustota letecké dopravy si vyžádala vysokokapacitní stroje, mezi nimiž se dosud nepřekonaným králem stal Airbus A 380. Odpovědí Boeingu na tuto nepsanou výzvu nebyl vývoj zbrusu nového letounu, ale výrazná modernizace legendárního Jumbo Jetu. Verze 8 je rychlejší, pohodlnější a, jak jistě ocení letečtí dopravci i ochránci životního prostředí, úspornější a ekologičtější. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Dokument je v podstatě jenom o montáži jednotlivejch dílů a historii vývoje. Podrobnější technický info nebo větší hloubku tady nenajdeme. Průměr. 60% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument Airbus A380 - Obr ve vzduchu mě zaujal více, díl z amerického cyklu Ultimate Factories o konkurenci je nadprůměrný, ale nabízí mnoho informací, i když většinou jen o konstrukci plus pár informací o zkouškách na závěr. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama