Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Slovensko Láska na vlásku
Trailer
Pohádka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Předloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrají:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kde se štěstí drží za ruku se lží, tam je láska v nebezpečí! Výpravná pohádka si vzala ústřední motiv z Twainovy prózy "Princ a chuďas". Do království, v němž král (T. Hanák) onemocní a princ Matěj (v dvojroli S. Spišák) ještě nechce převzít zodpovědnost za vládnutí, přichází vyslanec osmanského sultána, který zemi ohrožuje. Král nechá povolat benátskou princeznu Beatrix (C. Buckingham), aby se sňatkem s jeho synem obě země spojily a mohly čelit náporu vetřelců. Jenže Matěj se ženit nechce. Není spokojen se svým životem, v němž je neustále chráněn, ale přesto se cítí být sám. Navíc proti svatbě intrikuje zrádný hvězdář (T. Matonoha), který se tajně spojil s nepřítelem. Kousek cesty za horami žije kovář a jeho syn Tomáš. Ani on není spokojený se životem, který vede. Chtěl by do světa za dobrodružstvím. Když krajem cestují kejklíři, Tomáš se k nim přidá a shodou okolností se dostane až do královské konírny. Tam se potká s princem, který dostane nápad: díky jejich podobě se mohou na jednu noc vyměnit. Oba zakusí život toho druhého, poznají lásku, a zjistí, co je to zodpovědnost… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

pepo 

všechny recenze uživatele

Do kina som išiel s otvoreným srdcom, pripravený mať tento film rád.Takže budem sa snažiť byť pozitívny. Vizuálne film vyzerá dobre. Kamera, výprava, kostýmy, hudba - to všetko je v poriadku a aj keď sa samozrejme nejedná o žiadne vizuálne orgie. Herci sú typovo dobre vybraný a.... to je asi tak všetko. Prečo? Pretože scenár. Vážne by ma zaujímalo či ho aj niekto pred natáčaním čítal. Dramaturgicky a tempovo tak strašnú vec som nevidel ani napamätám ( ok, možno Winter´s Tale). Film je totálne žánrovo zmätený ( romantiky je v ňom asi 20 minút dohromady), motivácie postáv sú na...vlastne tam v 90% žiadne nie sú - tým pádom nie s kým súcitiť, komu fandiť atď. pretože každá postava je prinajlepšom idiot ( odchod z domova rulez) a celý dej je tak hrozný prstocuc, že to vyvoláva pocit o neexistencii súdnosti tvorcov ( odhalenie záporáka odrozprávané voiceoverom pri celku na hrad - to vážne???!!!! ). A čo na to detský divák? Ten sa bude pekelne nudiť pretože nechápe čo sa vo filme deje, humoru resp. pokusu o humor je málo a akčné scény (dve) svojou premyslenosťou a "koulervoucností" pripomínajú maximálne Winetoua. Navyše ten film vôbec nemá srdce ( celý čas som mal pocit, že Solčanská ten film nenávidí).Takže zase nič a Krok do tmy dostal pekného bratčeka. P.S. Celeste Bickingham je vo filme asi 15 minút ( a bohužiaľ herečka z nej nebude) P.S. 2 Postsynchrony sú neriedené peklo P.S 3 Spišák je sympaťák ale obe postavy hrá rovnako ( a čo iné mu ostávalo vzhľadom na to že sú obe rovnako napísané - opäť ten scenár) Najlepšia na filme je Judit Bádos , kvôli nej nadhodnotím. P.S.4. aj napriek všetkému z toho náš národ urobí hit ( vidz. Bathory, Kamaňaky atď) Takže konečných 3/10 a veľmi ma mrzí, že to dopadlo takto. UPDATE : V telke to až tak strašne nebolí , takže zaokrúhľujem hore...ale stále je to hrozný shit ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, zdlouhavé, nudné a nevtipné. Takové řemeslně odvedené, ale bez špetky něčeho navíc, nějaké invence nebo filmařského nadšení. Zajímavé lokace, středověký look, ale postavy absolutně nezajímavé a celkově nijaké, nanicovaté. K tomu ještě taková ta instantní režie, mizerný střih, zbytečně zdlouhavé záběry (celé to má 111 minut!, nikoliv 97, jak je zde uvedeno), takže se z toho časem stává nezáživná manýra, na kterou je utrpení koukat. ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Taky bych dala 4, ale mám potřebu vyvažovat odpad-líky. Hmmm - s tou padesátkou to tedy nehlo, no ale teď je to možná trochu lepší padesát. Já nevím, lidi, proč musíte hanět docela pěkný dílo. Copak - kluci - se vám ta princezna ani trochu nelíbila? A holky - ten princ je přece taky dost hezkej, ne? A milej. Mně se líbí oba a taky věta, která tam padla: "Lidi potřebují příběhy, aby zapomněli na ten svůj." Což je taky občas potřeba. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáme vlastní dobrou nosnou myšlenku, půjčíme si ji od klasika a na kmen jeho ideje naroubujeme vlastní, více či méně zdařilé, představy. Twaina si vzalo do parády víc tvůrců a já stále čekám na to, až se ke mně, jako divákovi, dostanou zfilmované povídky z knížky "Jak zahnat splín". Zatím tu máme, nevím ani kolikátou, variaci na Prince a chuďase, zasazenou do historizujících reálií. Zatímco děti netuší, dospělý divák si užije Tomáše Hanáka v roli Jánose Hunyadiho, havrana ve zlaté kleci i ten (ale vážně strašně šeredný) královský prsten jako odkazy na rodovou pověst Korvínů. Hlavní hrdina byl hezký chlapec, což můžeme (s bolavou vzpomínkou na včerejší českou pohádku na Boží hod vánoční o rybách) Slovákům jenom závidět, ženské hrdinky .... zatímco Hanina jemná, nenápadná krása do role i pohádky jako celku zapadala, Celeste mě nijak neoslnila a pokud ten hlas v závěrečné písni byl její, doporučila bych pojídat méně drátěnek. Z ženských postav nejsympatičtější byla malá Dorotka. Krásné kostýmy, krásné exteriéry, neokoukané tváře (což slovenští diváci mohou nahlížet radikálně jinak), spousta zvířat, což musí nadchnout každého. Z těch nových pohádek patří tahle k těm zdařilejším. Jen marně přemýšlím, kam vytěsnili Kateřinu z Poděbrad. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 24.12.2014+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 1 = 26.12.2014, réžia českého znenia (ČT 2014) = VLADIMÍR ŽĎÁNSKÝ- Pôvodná filmová rozprávka, ktorá ma ale ničím prevratným či povšimnutiahodným neoslovila. Bohužiaľ ani deti a to je asi dosť podstatné mínus. (26.12.2014) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (18)

  • V čase 1:45:04 je z klece vypouštěn krkavec z řádu Pěvců, nemající nic na pařátech a v dalším záběru se najednou změní na zástupce řádu Dravců (pravděp. orel) s typickým vázáním na pařátech používaným sokolníky. (Petsuchos)
  • Film se od historie liší: Skutečný Matyáš Korvín si bral Beatrici Neapolskou ve svých 33 letech. (Jirka_Šč)
  • Vo filme účinkuje mnoho zvierat, no najnebezpečnejšie boli vlky. Skutočne šlo niekedy o život, najmä keď sa pustili naháňať štáb.
    (Zdroj: sme.sk)

Reklama

Reklama