Reklama

Reklama

První potopa

(TV film)
  • USA Diving Into Noah's Flood (více)
USA, 2012, 48 min

Hrají:

Jeffrey Rose

Obsahy(1)

Máme v rukou konečně jasné důkazy o potopě světa? A vedou stopy k Perskému zálivu? Dokument z produkce National Geographic. Archeolog Jeff Rose je přesvědčen, že báje o potopě světa, které se vyskytují v mnoha náboženstvích, byly inspirovány skutečnými událostmi. A nejen to, je přesvědčen, že pocházejí z oblasti Perského zálivu. Ten byl totiž kdysi úrodným údolím, které lidem skýtalo poměrně slušný blahobyt. Na konci poslední doby ledové začaly stoupat hladiny moří po celém světě a údolí s jeho sladkovodními jezery pozvolna zaplavoval Indický oceán. Jak voda postupovala, nezbylo lidem nic jiného, než se před ní odstěhovat někam jinam. Zbývá už jen nalézt archeologické důkazy, které by tuto teorii potvrdily. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ladanda 

všechny recenze uživatele

Moc slaboučké, spíše výlet jakéhosi nadšence, který nešetří chválou všeho, co vidí. O potopě nás informuje velmi okrajově prostřednictvím mapy a animace. Nic moc. ()

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

Pokud Vás zajímá, jak se dokumenty točit nemají, pak je toto přesně to, co hledáte..... Víc nemám co dodat, zklamalo mne to. Na to, že tenhle údajný archeolog se habilitoval na oblasti Perského zálivu a pak se diví, že tam je záliv a jaká tam je vlastně hloubka mi přijde trochu ujeté (zřejmě prvně vytáhl paty z New Jersey). Musí si nechat vysvětlovat celkem jednoduché procesy a pak je vydává za vlastní výsledky bádání. Závěrem dokumentu tohoto charakteru by krom shrnutí vlastního prožitku měl být i závěr co se v dokumentu vidělo a především, pokud splnil své cíle, které si v úvodu vytyčil, což jsem nezaregistroval a že bývají na letištích problémy se obecně ví a nemusí se tomu věnovat 1/8 z dokumentu.... Inu, asi jsem od "amerických vědců" čekal mnoho, na druhou stranu, rád jsem se shlédl Uruk, přesto to na dvě hvězdy u mne nemá.... ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama