Reklama

Reklama

330 metrů pod hladinou moře

(TV film)
Francie, 2012, 52 min

Obsahy(1)

Pocta všem potápěčům, kteří neúnavně, někdy navzdory smrtelnému nebezpečí, posunují hranice podmořského potápění. Prostřednictvím vyprávění o cestě Pascala Bernabého za rekordy přibližuje tento dokument divákům historii hloubkového potápění. Dílem náhody se v roce 1996 Pascal Bernabé dostává do popředí světové potápěčské scény. Do té doby téměř neznámý speleopotápěč se ve Fontaine de Vaucluse jako jediný odvažuje potopit do hloubky 176 metrů a vyprostit odtamtud dva uvízlé podvodní roboty. Povzbuzen úspěchem se mu o rok později podaří dosáhnout hloubky 250 metrů. Tak následuje své potápěčské vzory Sheka Exleye a Jima Bowdena do velmi úzkého klubu objevitelů extrémních hloubek a postupně se v něm rodí touha dosáhnout největší hloubky na světě. Chce se stát prvním nezávislým potápěčem, který překročí hranici tří set metrů. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predstavte si miesto, kde vládne večná tma, samota a chlad. Miesto kde sa človek ocitá tvárou v tvár sebe samému. Predstavte si, že ste "Tristo tridsať metrov pod hladinou mora". Pre väčšinu ľudí je to nepredstaviteľná predstava. Preto som rád, že mi túto extrémnu morskú hĺbku ukázal skúsený francúzsky potápač Pascal Bernabé v dokumentárnom filme "330 Métres sous les mers". Je to veľmi zaujímavý, kvalitne spracovaný dokument o hĺbkovom potápaní. *** ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velkorysý počet mrtvol jak v detektivce a ctižádostiví chlapy schopni udělat pro rekordy cokoliv. Kdyby si radši někde nad hladinou pouštěli na vysílačku řízené letadélko. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama