Reklama

Reklama

Co žere slona

(TV film)
  • Česko Koloběh života: Slon (více)
Velká Británie, 2011, 48 min

Obsahy(1)

Jeden z největších pozemských savců, arický slon, má úctyhodné rozměry, a tak se ani trochu nelze divit tomu, že po smrti je takové zvíře vítaným zdrojem potravy pro bezpočet různých živočichů. O tělo uhynulého jedince svádějí souboje lvi, hyeny a supi. Ale neméně důležité jsou z tohoto hlediska i rozličné druhy hmyzu, mouchy, motýli a vosy, pro které ovšem neživé sloní tělo není jen potravou, ale často i místem páření. Filmové záběry, které nám Koloběh života nabízí, komentují na slovo vzatí odborníci, s jejichž pomocí snáze pochopíme typické a v mnoha směrech unikátní chování pojídačů mršin. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

Sandai 

všechny recenze uživatele

Lehce morbidní dokument, ale perfektní. Je na něm vidět, že to je profesionálně připravený vědecký projekt a navíc se zabývá spíš okrajovým tématem, které není běžně k vidění. Smrt jednoho je život pro mnohé. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Originální nápad tohle zfilmovat. Myslím že v přelidněné Africe, kde se má do roku 2050 opět obyvatelstvo opět zdvojnásobit to mají všichni protagonisté dokumentu spočítané. Tedy kromě těch much. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama