Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 1

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (376)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Série Saw je sice tématicky vyždímaná takřka do mrtě, ale Spierigům se přeci jen povedlo nalézt celkem inovativní řešení. Teď nemám na mysli vrahounovu vynalézavost, ačkoliv ani v tomhle ohledu nejsem zklamaný, ale spíš zápletku, která se zabývá hledáním identity Kramerova pokračovatele, potažmo nastoluje otázku, zda je Jigsaw skutečně mrtvý. Takřka do konce nebylo jasné, jak to vlastně je. Vysvětlení mi pak sice připadalo trošku přitažené za vlasy a dal bych přednost jinému, ale v zásadě mě nijak neuráželo. Pokud by se jednalo o zakončení celé série, tak by to bylo zakončení důstojné. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vizuál prvý krát od jednotky vyzerá sviežo a nie ako direct-to-dvd pokračovanie. Scenár je síce uhladenejší a prehľadnejší ako predošlé pokračovania, ktoré vždy pokračovali, kde skončil diel predtým, stále je to ale o tom istom a tú záverečnú vysvetľovačku sme v menších obmenách videli už minimálne tri krát. Za mňa je celá séria azda s výnimkou jednotky iba zbytočným torture pornom a nechápem, ako si čosi také získalo takú popularitu. Som zvedavý, čo nám o tom o 20 rokov povedia sociológovia a filmoví vedci. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Svérázný vykonavatel boží spravedlnosti se po sedmileté odmlce vrací v docela rutinním sequelu, na němž je nejvíce sympatické to, s jakým elánem a ambicemi recykluje vše dříve viděné včetně důrazu na závěrečnou pointu, která dosavadní průběh syžetu obrací nikoli na hlavu, ale doslova vnitřnostmi ven. Na rozdíl od otřesně překombinované trojky, u níž jsem raději se sérií skoncoval, tahle epizodka docela dává smysl a poslední sekvence přepisuje fabuli filmu způsobem, proti němuž jsem vůbec nic nenamítal a který logiku vyprávění posouvá tentokrát na přijatelnou žánrovou úroveň. Aby se ale dosáhlo alespoň částečně úrovně prvního dílu, nesmělo by být tempo zpočátku tak ospalé, postavy jednotvárné od prvních scén a násilí tak nereálné a nepříliš odvážné. A ten vševědoucí vrah a narativ založený víceméně na sérii náhod (byť tentokrát narovnaný pointou), to už je vyloženě na pěst.. 55% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak dobre padlo vidieť po dlhej dobe logo "Twisted Pictures." Nevidel som ho už strašne dlho. A rovnako skvele padlo opäť mať možnosť vidieť nový film zo série "Saw." Nechcem ísť do detailov o mojich názoroch na predošlé filmy, tak len rýchla rekapitulácia mojich názorov, na predošlých 7 filmov... Saw - výborný, Saw II - dobrý, Saw III - okey, Saw IV - zlý, Saw V - okey, Saw VI - dobrý, Saw 3D - veľmi zlý. Teraz prejdime na ich nového brata "Jigsaw". ktorý vychádza 7 rokov po poslednom filme. Hneď na úvod však poviem, ak chcete vedieť, čo sa stalo s našimi hrdinami po konci posledného filmu - smola. Ak chcete vedieť či niekto bude vôbec riešiť minulé udalosti - smola. Film je viac menej skôr úplne novým príbehom, do ktorého sa dostávame a riešime, či je Jigsaw skutočne mŕtvy, alebo nie. Najmä po tom, čo sa začnú objavovať nové telá na scéne. Zo začiatku som mal pocit, že to nebude tak zaujímavé a film sa niekde rozsype, no nakoniec som mal pocit, že film by som zaradil do okey kategórie. Sú tu celkom dobré postavy, ktoré budeme chcieť sledovať, pasce sú v pohode, no nemám pocit, že by sme už nemali spracované aj nejaké lepšie a snažia sa obnoviť sériu pre nové filmy. Osobne si ale myslím, že ak to chceli, tak tomu nemali spracovať tak maximálne komplikovaný príbeh. Popravde som sa ku koncu už strácal aj ja. Lebo som nerozumel tomu cekovému vysvetleniu a čo to vlastne malo dokázať. Nemyslím si, že by to bolo až absolútne nepochopiteľné, no zase to musia celé domotať, zase to musí mať nejaké vysvetlenie a zase bude kopec bla bla bla, ktoré ku koncu dopadne úplne inak, než všetci čakáme. Lebo to tak nejako proste dopadnúť musí. Ale na druhú stranu sa na to pozerať dalo, malo to svoje dobré momentky, malo to svoje špatné momentky, no všetci, ktorí chceli vidieť veľa krvi a násilia budú spokojní. Prídu si na svoje a budú spokojní. Tí čo "Saw" sériu nepozerali a nemali záujem, tak ich to nezaujme ani tu, a ak filmy radi nemali, tento nebude ten revolučný film, ktorý ich nechá nasadnúť na vlak. Fanúšikovia ale budú spokojní. A to je hlavné. A tým by som tento komentár aj uzavrel. Je to film pre fanúšikov. Tak si ho bežte užiť ak máte radi sériu. Hodnotenie: C+ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Miluju tuhle sérii už od prvního dílu. Když se dostalo ven, že bude i 8. díl, nemohl jsem tomu uvěřit a těšil jsem se jak malej pičus. Po 7 letech tu tedy máme konečně další skládačku, ale po skončení cítím obrovské zklamání. Čekal jsem opět vraždy, při kterých budu zase přizavírat oči, pasti nejsou vůbec tak super, jako v předešlých dílech, Gore prostě slabé, postavy mi byly u prdele. Byl jsem si téměř jist, že po 7 dlouhých letech čekání, nám naservírují brutální podívanou a ono nic. NEJSLABŠÍ DÍL ZE SÉRIE. Škoda, tohle asi pro mě zůstane jako největší zklamání pro rok 2018 !!! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Pred uvedením do kín spoločnosť Lionsgate začala kampaň, v ktorej za darovanie krvi človek dostane lístok do kina na tento horor zdarma. Spoločnosť sa chcela postaviť za LGBT osoby (lesbická, gay, bisexuálna a transrodová komunita), ktoré majú v Amerike vo väčšine prípadov zakázané darovanie krvi. (Marceloo)
  • Toto je druhý film Saw, na jehož konci nikdo neřekl „Game Over“, přičemž prvním filmem je Saw 5 (2008). (ČSFD)
  • Prvý film zo série Saw, ktorý je natáčaný viac ako jedným režisérom. V tomto prípade sa oň postarali identické dvojčatá Michael Spierig a Peter Spierig. Rovnako prvý film čo nesie v názve celé meno Jigsaw (doposiaľ len Saw) a prvé pokračovanie, čo prichádza s viac než ročnou odmlkou. (Lucasion)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama