Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 6

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (377)

heyda 

všechny recenze uživatele

Saw série pro mě skončila po 2. dílu, který byl ještě docela logický, ale hlavně měl dobré postavy a byl napínavý jak sviňa. Tohle je jen další přeplácané, nesmyslné, předimenzované a celkově trapné pokračování jednoho kultu, který si mě kdysi získal. Vlastně ani nevím, proč dávám 1 hvězdičku...možná ze sentimentu...nevím... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak dobre padlo vidieť po dlhej dobe logo "Twisted Pictures." Nevidel som ho už strašne dlho. A rovnako skvele padlo opäť mať možnosť vidieť nový film zo série "Saw." Nechcem ísť do detailov o mojich názoroch na predošlé filmy, tak len rýchla rekapitulácia mojich názorov, na predošlých 7 filmov... Saw - výborný, Saw II - dobrý, Saw III - okey, Saw IV - zlý, Saw V - okey, Saw VI - dobrý, Saw 3D - veľmi zlý. Teraz prejdime na ich nového brata "Jigsaw". ktorý vychádza 7 rokov po poslednom filme. Hneď na úvod však poviem, ak chcete vedieť, čo sa stalo s našimi hrdinami po konci posledného filmu - smola. Ak chcete vedieť či niekto bude vôbec riešiť minulé udalosti - smola. Film je viac menej skôr úplne novým príbehom, do ktorého sa dostávame a riešime, či je Jigsaw skutočne mŕtvy, alebo nie. Najmä po tom, čo sa začnú objavovať nové telá na scéne. Zo začiatku som mal pocit, že to nebude tak zaujímavé a film sa niekde rozsype, no nakoniec som mal pocit, že film by som zaradil do okey kategórie. Sú tu celkom dobré postavy, ktoré budeme chcieť sledovať, pasce sú v pohode, no nemám pocit, že by sme už nemali spracované aj nejaké lepšie a snažia sa obnoviť sériu pre nové filmy. Osobne si ale myslím, že ak to chceli, tak tomu nemali spracovať tak maximálne komplikovaný príbeh. Popravde som sa ku koncu už strácal aj ja. Lebo som nerozumel tomu cekovému vysvetleniu a čo to vlastne malo dokázať. Nemyslím si, že by to bolo až absolútne nepochopiteľné, no zase to musia celé domotať, zase to musí mať nejaké vysvetlenie a zase bude kopec bla bla bla, ktoré ku koncu dopadne úplne inak, než všetci čakáme. Lebo to tak nejako proste dopadnúť musí. Ale na druhú stranu sa na to pozerať dalo, malo to svoje dobré momentky, malo to svoje špatné momentky, no všetci, ktorí chceli vidieť veľa krvi a násilia budú spokojní. Prídu si na svoje a budú spokojní. Tí čo "Saw" sériu nepozerali a nemali záujem, tak ich to nezaujme ani tu, a ak filmy radi nemali, tento nebude ten revolučný film, ktorý ich nechá nasadnúť na vlak. Fanúšikovia ale budú spokojní. A to je hlavné. A tým by som tento komentár aj uzavrel. Je to film pre fanúšikov. Tak si ho bežte užiť ak máte radi sériu. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od dvojky som preskočil hneď k Jigsawovi, takže moje hodnotenie nebude príliš objektívne. A to som prvé dva diely videl ešte v minulom desaťročí. Takže máme tu opäť fajn pasce, pekné baby, striekanice krvi, pekne naaranžované zohavené telá a samozrejme veľký twist na konci. Pre fanúšikov série možno významný, pre mňa taký normálny zvrat, akých som už videl v podobných thrilleroch desiatky. Ale ide stále o fajn polnočnú jednohubku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je zpátky a je to opět solidni, brutální, skvěle natočená krimi jízda, která po celých 90 minut napíná jak tanga pornoherečky. Po 7 letech slyšet opět skvělou hlavní znělku vyvolává husí kůži už jen z nostalgie a jako velký fanoušek Saw jsem si to celé opravdu užíval. Pasti mi sice tentokrát nepřišly tak vynalézavé a brutální jako v předešlých dílech, pořád se na to skvěle kouká a jde vidět, že fantazii a inovaci mají tvůrci pořád v kapse. Návrat Tobina Bella je perfektní, zaujmou i nové tváře detektivů i patologů a největší satisfakci přináší jako vždy samotný twist within twist závěr, který je opět velmi nepředvídatelný, šokující a dech beroucí. Bál jsem se, že to nepříjde, ale v posledních sekundách Saw nadělil opět nejbrutálnější Gore scénu roku, bez které bych se neobešel. Pro mě skvělý návrat a pevně věřím, že série bude pokračovat, jelikož se otevřely nové možnosti. Jediným záporem je, že JigSaw nezodpoví otázky z předešlého dílu, ale na to dost možná nezbyl čas. Spokojenost.80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže ta osmiletá pauza byla prý kvůli tomu, aby mohl vzniknout opravdu kvalitní scénář. Naposledy jsem o osmiletém vzniku scénáře četl v souvislostech s novým Hurvínkem a ona je tedy pravda, že jsou oba zhruba na stejné úrovni. Kdyby se tady vrahem nakonec ukázal být Spejbl a kdyby v Kouzelném muzeu bojovaly o život Mánička s Bábinkou, daly by se oba filmy krásně propojit a nikomu by to určitě nepřišlo divnější, než finální poskládání dost vachrlatého odkazu Johna Kramera. Služba to vždycky nerada slyší, ale někdy už to fakt nejde jinak, než tabuli smazat a začít psát nanovo. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Pred uvedením do kín spoločnosť Lionsgate začala kampaň, v ktorej za darovanie krvi človek dostane lístok do kina na tento horor zdarma. Spoločnosť sa chcela postaviť za LGBT osoby (lesbická, gay, bisexuálna a transrodová komunita), ktoré majú v Amerike vo väčšine prípadov zakázané darovanie krvi. (Marceloo)
  • Když v čase 00:04:48 opakovaně udeří jeden z hráčů do zdi, zeď se pohne, čímž jde poznat, že je to kulisa. (Simex_)
  • Toto je druhý film Saw, na jehož konci nikdo neřekl „Game Over“, přičemž prvním filmem je Saw 5 (2008). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama