Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (376)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe diel, ktorého prekvapivé rozuzlenie nie je vyložene samoúčelné a v rámci možností dokáže i zodpovedať niektoré na jazyk sa derúce logické príbehové nezrovnalosti. Že to aj napriek tomu stále nedáva zmysel a to nielen v rámci samotného filmu, ale aj v rámci čoraz prekombinovanejšej mytológie celého univerza? Bolo by naivné čakať opak, ale ak už nič iné, Jigsaw aspoň plní to, čo od neho očakávajú skalní fanúšikovia série a zvyšok sa zase môže zabávať na až shakespearovskej teatrálnosti zápletky, ktorá pritom paradoxne výstavbou, zvratmi a Cimrmanovským záporákom evokuje skôr hororovú paródiu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

„Si môjmu synovcovi predal napiču motorku. Teraz sa motorkou staneš ty sám.“ To si samozrejme len robím srandu, no sranda je asi jediná vec, na ktorú je dobré toto zúfalo nepotrebné a miestami až trápne nepozerateľné pokračovanie. Hociktorá z predchádzajúcich "Saw" častí je oproti tomuto hnoju vybrúseným filmovým klenotom a rok starý "Rings" tak získal zdatného súpera o najzbytočnejší hororový sequel vôbec. Btw., že si niečo takéto zarobilo 100 miliónov je pre mňa už len x-tým potvrdením žumpy, v akej sa moderný horor nenávratne ocitol. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Jigsaw nepřínáší nic extra nového, ale to by znalec problematiky této série snad ani nečekal. Zato se nám významným způsobem rozšiřuje pointa a odkaz, který John Kramer vybudoval. Někdo by moh namítat, že se jede až příliš v zajetých kolejích a 7 let od posledního dílu je dlouhá doba na to, aby autoři přišli s nějakou peckou. Je otázka, jestli série vůbec takové možnosti nabízí, protože já vždy chápal každý nový díl jako zaručeně poslední, protože snad už není možné takhle nápaditě další díly šroubovat a přitom elegantně odkrývat souvislosti z minulosti. Na druhou stranu osmý díl přináší zaručeně nejlepší produkci a z některých gore scén si sednete na prdel. Osobně považuji příběh skládačkového vraha za naprosto unikátní projekt, který si získal úspěch nejen svou šokující brutalitou a vynalézavostí, ale u mě boduje především za určitý morální přesah, který přináší. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fanoušek Nadace od Isaaca Asimova plesá blahem, předpověď všeho je totiž možná! Série Saw už po osmé na diváka vytahuje svou konstrukci třetího Newtonova zákona a zasazuje své hrdiny do světa předem připravených pozic. Pozornější Asimovův čtenář by si možná povšiml několika moc nesrovnalostí onoho zdánlivě puntičkářsky připraveného konstruktu založeného na etologii lidského jedince, nicméně na výsledek to v takto rozbujelé filmové sérii nemůže mít příliš velký vliv. V případě téhle mnohočetné monstrozity, jakou bezpochyby „pilkovaná“ je, se nelze vyhnout srovnání s podobnými rakovinnými počiny filmové historie. Za báječný příklad může posloužit třeba neverending story o mém milovaném Jasonu Voorheesovi. Ten už se vrátil dokonce dvanáctkrát, počítáme-li v to i kočkování s Freddym Kruegerem, a pokaždé to bylo především to samé. A nejinak je tomu i zde, osmý zářez prostě splývá se všemi ostatními v jeden obrovský nádor, který stravuje další a další tkáň jen za účelem svého bujení. Vzhledem k tomu, že se počítám k nemnoha zastáncům pokleslé recyklace a ždímání hadrů, byl jsem spokojen. Tři hvězdy by byly tak akorát, ale za nádherný exemplář rozvíjejícího se květnatce Archerova v závěru, přihazuji ještě jednu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování zbytečnější, než kondom v klášteře. John Kramer se má čile k světu i po vlastní pitvě, pastičky na lidičky postrádají nápaditost, závěrečný twist je průhledný jako ta nejčistější studánka, a navíc mi přišlo, že to ignoruje některé předešlé díly. Skládačka (v jakékoliv podobě) už by to měl zabalit, jenže když mrknu zase na ty výdělky, tušim, že se ještě několikrát vrátí - třeba jako Návrat Jigsawa, Pomsta Jigsawa a Smrt Jigsawa. A to mě už fakt mrdne... ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Dlouhá odmlka od posledního dílu byla údajně zapříčiněná scenáristy, kteří potřebovali čas na vytvoření kvalitního scénáře. (ČSFD)
  • Prvý film zo série Saw, ktorý je natáčaný viac ako jedným režisérom. V tomto prípade sa oň postarali identické dvojčatá Michael Spierig a Peter Spierig. Rovnako prvý film čo nesie v názve celé meno Jigsaw (doposiaľ len Saw) a prvé pokračovanie, čo prichádza s viac než ročnou odmlkou. (Lucasion)
  • Pred uvedením do kín spoločnosť Lionsgate začala kampaň, v ktorej za darovanie krvi človek dostane lístok do kina na tento horor zdarma. Spoločnosť sa chcela postaviť za LGBT osoby (lesbická, gay, bisexuálna a transrodová komunita), ktoré majú v Amerike vo väčšine prípadov zakázané darovanie krvi. (Marceloo)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama