Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (376)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $38,052,832Tržby Celosvetovo $102,874,091Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bojuje to samo zo sebou. Upadajúca séria chce dostať spásonosnú injekciu. Po technickej stránke to ani nie je najhoršie, tam je to v norme, nechutnosti sú zvrátene dostatočne ako ináč, len postavy sú prevažne mdlé, nezaujímavé, vychytralé pasce až tak nestrhnú, záver trošku rozprúdy zmysli a otvori ďalšie dvere (alebo zabuchne) ale chce do nich niekto vstúpiť? /45%/ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Předimenzovaná kombinatorika série Saw se rozjíždí zase a je tentokrát docela snesitelná, jelikož obměna na tvůrčích židlích přinesla o něco příběhovější charakter (nebo mam jen ten pocit?). Proti starším epizodám nečekaně ubylo brutality, imbecilní závěr (tentokrát HODNĚ předvídatelnej) ovšem zůstává zavedeným pořádkům věrnej. Je sice super, že s Jigsawem táhne provaz armáda spolupachatelů, jejíž nováčci se musí do už tak chatrný konstrukce vždy složitě začleňovat, ale nefunguje to dávno ani trochu. Do jednoduchýho a jasně danýho příběhu prvního filmu, v němž figuroval jeden pachatel, se postupně musely násilně naroubovat desítky dalších postav a podmotivů, aniž by se původní story měnila (fungovalo to jen a pouze v díle druhém, kde se ještě dalo mluvit o momentu překvapení). Je to úplně stejný, jako když do zdi natlučete hřebík pro malou poličku a ve finále na něj pověsíte šestimetrovej regál - hřebík vypadne a zůstane po něm DÍRA jako prase. Proč kurník prostě nenatočit normální sequel a nepokusit se vyrobit jiný zvraty, než ty, který se snaží nesmyslně narvat mezi starý události za cenu naprosto směšný překombinovanosti? Btw, rajcovní laborantka zoufale nevyužitá, proč? A proč se tam všichni chovali tak nemožně? Nejvíc mě baví představa, jakej fail by si užíval Jigsaw poté, co by černoch nepustil diktafon v nastraženém oku. Takže co že to tu máme? Další série pastiček a další záporák, kterej ve finále udělá debily ze všech (včetně scenáristů). Dvě hvězdy za to, že nebyla nuda. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže ta osmiletá pauza byla prý kvůli tomu, aby mohl vzniknout opravdu kvalitní scénář. Naposledy jsem o osmiletém vzniku scénáře četl v souvislostech s novým Hurvínkem a ona je tedy pravda, že jsou oba zhruba na stejné úrovni. Kdyby se tady vrahem nakonec ukázal být Spejbl a kdyby v Kouzelném muzeu bojovaly o život Mánička s Bábinkou, daly by se oba filmy krásně propojit a nikomu by to určitě nepřišlo divnější, než finální poskládání dost vachrlatého odkazu Johna Kramera. Služba to vždycky nerada slyší, ale někdy už to fakt nejde jinak, než tabuli smazat a začít psát nanovo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivý návrat a to nejen ohledně série samotné, ale také co se týče přítomnosti příjemné kvality. Hořká nota, kterou před sedmi lety zahrálo Saw 3D, je zapomenuta, přestože se o restart v žádném případě nejedná. Naopak, nezasvěcení diváci budou tou záplavou respektu vůči dávno mrtvému vrahovi pořádně zmateni. Já si s předchozími díly tehdy prošel od toho lepšího až po to nejmarnější a jsem téměř v šoku z toho, že bych nejnovější (a vzhledem k nevelkým tržbám zase na čas poslední) příspěvek do galerie zvrácených her zařadil v rámci série možná hned za legendami opředenou jedničku. Logické chyby se jako obvykle vymýtit nepodařilo a vzhledem k ošemetnému zapletení se do prapůvodní mytologie samotného Jigsawa to ani nebylo možné. Za onu přehledně vystavěnou i sympaticky matoucí podívanou plnou divákových napjatých nervů přesto opatrné díky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fanoušek Nadace od Isaaca Asimova plesá blahem, předpověď všeho je totiž možná! Série Saw už po osmé na diváka vytahuje svou konstrukci třetího Newtonova zákona a zasazuje své hrdiny do světa předem připravených pozic. Pozornější Asimovův čtenář by si možná povšiml několika moc nesrovnalostí onoho zdánlivě puntičkářsky připraveného konstruktu založeného na etologii lidského jedince, nicméně na výsledek to v takto rozbujelé filmové sérii nemůže mít příliš velký vliv. V případě téhle mnohočetné monstrozity, jakou bezpochyby „pilkovaná“ je, se nelze vyhnout srovnání s podobnými rakovinnými počiny filmové historie. Za báječný příklad může posloužit třeba neverending story o mém milovaném Jasonu Voorheesovi. Ten už se vrátil dokonce dvanáctkrát, počítáme-li v to i kočkování s Freddym Kruegerem, a pokaždé to bylo především to samé. A nejinak je tomu i zde, osmý zářez prostě splývá se všemi ostatními v jeden obrovský nádor, který stravuje další a další tkáň jen za účelem svého bujení. Vzhledem k tomu, že se počítám k nemnoha zastáncům pokleslé recyklace a ždímání hadrů, byl jsem spokojen. Tři hvězdy by byly tak akorát, ale za nádherný exemplář rozvíjejícího se květnatce Archerova v závěru, přihazuji ještě jednu. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film zo série Saw, ktorý je natáčaný viac ako jedným režisérom. V tomto prípade sa oň postarali identické dvojčatá Michael Spierig a Peter Spierig. Rovnako prvý film čo nesie v názve celé meno Jigsaw (doposiaľ len Saw) a prvé pokračovanie, čo prichádza s viac než ročnou odmlkou. (Lucasion)
  • Dlouhá odmlka od posledního dílu byla údajně zapříčiněná scenáristy, kteří potřebovali čas na vytvoření kvalitního scénáře. (ČSFD)
  • Přestože poslední díl ze série Saw 3D (2010) byl brán jako konec série, tak se studio Lionsgate rozhodlo v roce 2012 se sérií pokračovat. Ve hře byl i plánovaný reboot série. Nakonec se po letech rozhodlo pro pokračování frančízy. (Lucasion)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama