Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (290)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Shlédnuto v kině. Paráda ! Je to pro mě poprvé, co jsem navštívil Stathamovu sólovku na velkém plátně. Sérii Expendables a FF7 počítat nemůžu. Jak už otravně všude píši, kvalita současných béček rapidně klesá a to dost ošklivě. Poslední samostatné Stathamovky také za moc nestáli, ale furt jsou o třídu lepší jak současné Seagalovky nebo bohužel i některé Lundgrenovky. Předchozí Mechanik Zabiják mi oproti velké většině sedl. První polovina filmu: Postupně rozvíjející thriller s drsným zabijákem Stathamem. Druhá polovina: Akce. Takže ty 4* jsem dal úplně v pohodě. Na toto pokračování jsem se těšil jak malý kluk. Avšak netušil jsem, že to bude až taková bomba ! Trailer mě rozhodně zaujal, i když jak všichni známe, trailery mohou být zavádějící. Takže jsem usedl do kina, přežil trailery na následující filmy a kokotské reklamy a film začal ! Hned od úvodu tu máme pěknou akci, která začíná v baru. Jason tu má hned několik protivníků, takže dojde na bitky. Právě tahle úvodní soubojová sekvence je natočena trochu nepřehledně, ale jen trochu, přesto jsem si to užil. Hned na začátku mě dostane Jasonova hláška: „Nemáte nasírat mrtvé!“ a poté ránu stolem o xicht ženské v záporné roli. xD Film dále pokračuje a nuda tu rozhodně nenudí. Překvapilo mě, jakým způsobem se Statham ve filmu seznámil s Jessicou Alba. Nebylo to klasicky ohrané, jak už bývá zvykem. Poté co ji unesou, tu máme další souboj, kdy má Statham proti sobě několik protivníků. Poté začne jedna akce střídat druhou. Nejvíc se mi líbily 2 akční sekvence na lodi, kdy Statham bojuje, pere se, střílí a zabíjí všelijakým způsobem protivníky po desítkách. To je neuvěřitelné kolik počet zabití tu hlavní hrdina předvede. Možná by byla vhodnější větší drsnost a tak, ale přesto jsem měl víc a víc vyšší tep, jak jsem z toho byl nadšený. Máme tu i funkční příběh, který se tu drží po celý čas snímku. Rozpočet využil režisér na plné koule. Herecké obsazení je velmi dobré. Jason Statham totálně exceluje. Jednak v akci, tak i ve své postavě. Má tu spoustu dobrých drsných hlášek a k tomu i scén spojených. Statham se po druhém splněném úkolů ze tří nasere a pokusí se neúspěšně osvobodit J.Alba, ale nepovede se mu to. Přitom zlikviduje dost protivníků. Hlavní záporák nařídí, aby mu dali, co proto a on si to nenechá líbit, bleskově záporáky zneškodní a skočí do vody, kde uplave se spoutanými ruky – to fakt nemá chybu. Takže akce obsahuje plno přestřelek, soubojů, výbuchů atd. Hudba byla hodně dobrá, podobná jako v předchozím dílu. Ještě k hereckému obsazení. Vedle Stathama mě bavila Jessica Alba. Tommy Lee Jones se tu moc neohřál, měl roli idiota, ale nějak mě to nepohoršilo. Celkově nevím, co bych tomuto filmu vylepšoval. Větší drsnost v zabíjení, nevím. Přesto jsem kurevsky spokojen. Tohle na DVD určitě chci vlastnit ! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za Michelle, která je pořád krásná a sexy. Ten zbytek, no, možná jsem to nepochopil, a jde o kombinaci absurdního humoru (krém proti žralokům, vraždy jako nehoda) s romantickou komedií (první polovina filmu s Albou), okořeněnou trochou CGI-made akčních scén. Ale pokud tohle myslel scénárista vážně.... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní akční film, který si užijete hlavně ve chvíli, kdy máte rádi akční filmy a máte rádi Jasona Stathama. Je to relativně solidně odvedená práce, u které ale máte pocit, že se příliš inspirovala "Mission: Impossible", což je škoda. Ale scéna s bazénem je stejně pořád hodně dobrá. A když Jason mlátí, bolí to. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V roce 2011 vzniknul film Mechanik zabiják. tento film byl temný, pochmurný a vůbec to nemělo nic společného s tímhle- Mechanik Zabiják: Vzkříšení je totiž jedno klasické béčko. Mechanik Zabiják: Vzkříšení opravdu připomíná staré filmy s Van Dammem nebo Seagelem ale je to tak béčko až je to zábavné. Zábavné jsou sekvence když se Bishop připravuje na vraždění svých cílů. Akce je svižná a zábavná ale z našeho hrdiny se časem stává nesmrtelný člověk který je vždy ve správné situaci vybaven. Ale to je u béček už klišé takže nic nového pod sluncem. A když jsme u toho. Tommy Lee Jones je herec který toho hodně ve svém životě dokázal. Zasloužil by si tedy už jenom důstojné role. Ale tady dostal roli ve které vypadá jako starší hipster. Jo už ani ti starší herci nemají dost důstojnosti. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že z prvního dílu si pamatuju úplnou tužku, snad jen, že tam hrál Ben Foster. Do toho druhého jsem vstoupil střízlivě, nic moc jsem neočekával, snad kromě standardní stathamovky, jehož subžánr jsem si hlavně v minulosti poměrně oblíbil. Faktem je, že druhej Mechanik je celoplošná old school záležitost v novém hávu se všemi možnými klišé, která však šlape od začátku skoro až do konce konstantním přísunem akce, která je hezky po Stathamovsku svižná, líbivá a dá vám snadno zapomenout, že kdy nějaký první díl vůbec byl...7/10 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Kredit režisér druhého natáčecího štábu sdílí Vic Armstrong a Allan Poppleton, který na filmu ještě pracoval jako koordinátor kaskadérů a soubojů. (Rominator)
  • Film se natáčel na čtyřech kontinentech a v šesti zemích: Austrálie, Evropa (Maďarsko), Jížní Amerika (Brazílie) a Asie (Kambodža, Thajsko, Malajsie). (kellne)

Reklama

Reklama