Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (290)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nový Mechanik zabiják mě docela zklamal. Jednička byla svižná, měla dost dobrý děj a také chování postav, ale u dvojky jde vše stranou. Dočkal jsem se sice dost akčních sekvencí, ale zpracování bylo dost chabé (což je zajímavé, neboť u filmu s rozpočtem 40 milionů dolarů bych očekával daleko lepší výsledek). Kromě Stathama s Jonesem jsou i herecké výkony slaboučké, taková Jessica Alba zahrála, až mě z toho na konci rozbolely oči. Příběh nebyl vymyšlený špatně, ale realizování už bohužel ano. Mnohokrát jsem se musel u filmu zasmát, co jsem to právě viděl za ujetou nelogičnost, protože s takovými situacemi se zde potkáte na každém kroku. Několik věcí bych zařadil do kolonky nápaditých (například scéna s visutým bazénem na mrakodrapu), ale jinak film na diváka házel jedno klišé za druhým, až do momentu, že jste to nemohli přehlížet. Od podprůměru to zachránilo charisma Stathama doplněné českým dabingem Schwarze, dále i Jones a pár zajímavých situací. Na druhou stranu filmu podráží nohy příběh na vedlejší koleji, výkony vedlejších herců a nikterak úžasné technické zpracování. Za mě dávám 55 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to ve filmu možná víc vykecává než by bylo zdrávo, ale zase nám tam běhaj hodně hezký baby a vyslíknou do půle Jasona, takže jak kluci tak holky akorát sklapnout a čumej. V případě kluků není o čem, Jess by chtěl mít v posteli asi každej chlap a Jason před natáčením pobyl nějakou tu dobu v posilce. Ovšem lepší část je ta, kde Jason začne mít uřední hodiny a ve filmu najednou všechno lítá co peří má i nemá. Pokud jde o zdejší hodnocení, uvědom si, že to nízký dávaj hlavně zdejší socky ještě před kinopremiérou, protože jejich finační situace jim umožní akorát tak na profil napsat "miluju film" a pak se koukaj na film klidně na krabičce od zápalek stažnej bůh ví odkud. Na rozdíl od těchto uživatelů budget filmu rozhodoně nestrádal a tak si užijeme docela sexy destinace, ale hlavní je ta akce a ta je vymazlená. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY Hvězdička maximálně za ten bazén. Jinak tedy tak prvoplánová a jalová historka, až by jeden brečel. Miss prsní implantát, která nedokáže zahrát ani překvapení, že chlap, kterého měsíce považovala za mrtvého, náhle stojí před ní, je přitažlivá asi nafukovací panna, ale stejně se do ní nájemný zabiják po jednom tanečku zamiluje, i když ví, že může jít o podraz. Máte ho za chytřejšího a myslíte si, že třeba v těch hodinkách, co jí dal, je aspoň GPSka. Prdlajs. Nemají žádnou roli, jen nás mají přesvědčit, že ji jako fakt miluje. Ouha, běda! Samotné tři )koly děda Vševěda jsou každý zfouknutý za osm minut, takže z toho fakt nemám pocit, že ti lidé byli nějak neskutečně chránění - vše jde lehce jako na drátkách, bez problémů, nic se nezkazí, nikdo si ničeho nevšimne, pohodička. Vážně jsem pořád čekal nějaký twist, třeba, že ta holka hraje na dvě strany, ale ona to fakt byla vojanda, která teď z dobrého srdce pomáhá africkým dětičkám, a nic jiného. Nebo že bude něco s těmi hodinkami, prostě jakýkoliv zvrat - nic nepřišlo. A ani ta akce mne nějak nepotěšila, je hodně nepřehledná. Takže nakonec fakt jedině ten bazén. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad akcniaky ale nemam rad bezdejove filmy. Zapletku tohto filmu tvori striedanie akcie a lokacii. Podrobnejsie ju vo svojom komentari skvele opisal Segrestor. Uz prvy diel mal takmer nulovu zapletku. Tento ju ma uplne nulovu, vdaka comu mi boli postavy uplne ukradnute. Nezachranili to ani herci. Statham ma cely cas jeden znudeny vyraz. To uz aj Tony Jaa predviedol komplexnejsi vykon v Skin Trade, ked sa snazil povedat vetu negotiation is over. Jessica Alba tu predvedie len svoje telo ale chemia medzi nou a Stathamom je nulova. Michelle Yeoh je uplne zbytocna rovnako ako Tommy Lee Jones, ktory tu je za hviezdne obsadenu obet, aby mali nejake dalsie meno na plagat. Proste gro filmu tvoria exoticke lokacie a akcne sceny. No a tie mi tiez nesadli. Velkolepejsie kusky ako blbnutie pod bazenom alebo poskakovanie na lanovke su sice prehladne ale zaroven su tak absurdne, ze aj keby nebolo vidno, ze sa tocili v miestnosti pred zelenym platnom, tak by kazdemu logicky doslo, ze su nerealne. Cize ziadny obdiv u mna nevyvolali. Bitky su zase strihane dost dynamicky a zaroven divne. V jednej scene Statham chlapika buchne, nasleduje strih na tu istu opakovanu scenu len z ineho uhlu a potom sa strihne cez osu na scenu v ktorej sa Statham teleportuje o nieco dalej, aby sa asi dohnal cas z tej opakovacky. Jednak to pôsobi neprehladne ale zaroven strasne divne a cely cas som si hovoril, co tym zamyslali? Co na tom ma byt cool? Sice mi z toho nebolo neprijemne ako u Megatona a Greengrassa, ale vo vysledku som sa pri akcii nudil. A to nespominam prestrelky, ktore su uplne sterilne. Takze vysledok isiel svojim stylom uplne mimo mna. Ale viem si predstavit, ze ludia ktorych bavia akcne filmy s nulovym dejom a maximom akcie v dynamickom style budu spokojni. Ja by som predsalen aj pri blbom akcniaku chcel nieco citit. Fandit hrdinovi, bat sa o jeho frajerku, tesit sa na smrt zaporaka a ako bonus poriadne si vychutnat akciu. Tu som nic z toho nedostal. 3/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Shlédnuto v kině. Paráda ! Je to pro mě poprvé, co jsem navštívil Stathamovu sólovku na velkém plátně. Sérii Expendables a FF7 počítat nemůžu. Jak už otravně všude píši, kvalita současných béček rapidně klesá a to dost ošklivě. Poslední samostatné Stathamovky také za moc nestáli, ale furt jsou o třídu lepší jak současné Seagalovky nebo bohužel i některé Lundgrenovky. Předchozí Mechanik Zabiják mi oproti velké většině sedl. První polovina filmu: Postupně rozvíjející thriller s drsným zabijákem Stathamem. Druhá polovina: Akce. Takže ty 4* jsem dal úplně v pohodě. Na toto pokračování jsem se těšil jak malý kluk. Avšak netušil jsem, že to bude až taková bomba ! Trailer mě rozhodně zaujal, i když jak všichni známe, trailery mohou být zavádějící. Takže jsem usedl do kina, přežil trailery na následující filmy a kokotské reklamy a film začal ! Hned od úvodu tu máme pěknou akci, která začíná v baru. Jason tu má hned několik protivníků, takže dojde na bitky. Právě tahle úvodní soubojová sekvence je natočena trochu nepřehledně, ale jen trochu, přesto jsem si to užil. Hned na začátku mě dostane Jasonova hláška: „Nemáte nasírat mrtvé!“ a poté ránu stolem o xicht ženské v záporné roli. xD Film dále pokračuje a nuda tu rozhodně nenudí. Překvapilo mě, jakým způsobem se Statham ve filmu seznámil s Jessicou Alba. Nebylo to klasicky ohrané, jak už bývá zvykem. Poté co ji unesou, tu máme další souboj, kdy má Statham proti sobě několik protivníků. Poté začne jedna akce střídat druhou. Nejvíc se mi líbily 2 akční sekvence na lodi, kdy Statham bojuje, pere se, střílí a zabíjí všelijakým způsobem protivníky po desítkách. To je neuvěřitelné kolik počet zabití tu hlavní hrdina předvede. Možná by byla vhodnější větší drsnost a tak, ale přesto jsem měl víc a víc vyšší tep, jak jsem z toho byl nadšený. Máme tu i funkční příběh, který se tu drží po celý čas snímku. Rozpočet využil režisér na plné koule. Herecké obsazení je velmi dobré. Jason Statham totálně exceluje. Jednak v akci, tak i ve své postavě. Má tu spoustu dobrých drsných hlášek a k tomu i scén spojených. Statham se po druhém splněném úkolů ze tří nasere a pokusí se neúspěšně osvobodit J.Alba, ale nepovede se mu to. Přitom zlikviduje dost protivníků. Hlavní záporák nařídí, aby mu dali, co proto a on si to nenechá líbit, bleskově záporáky zneškodní a skočí do vody, kde uplave se spoutanými ruky – to fakt nemá chybu. Takže akce obsahuje plno přestřelek, soubojů, výbuchů atd. Hudba byla hodně dobrá, podobná jako v předchozím dílu. Ještě k hereckému obsazení. Vedle Stathama mě bavila Jessica Alba. Tommy Lee Jones se tu moc neohřál, měl roli idiota, ale nějak mě to nepohoršilo. Celkově nevím, co bych tomuto filmu vylepšoval. Větší drsnost v zabíjení, nevím. Přesto jsem kurevsky spokojen. Tohle na DVD určitě chci vlastnit ! ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Skladba, ktorú si prehráva Arthur Bishop (Jason Statham) na LP platni, je "Suffocation Blues" od skupiny Black Pistol Fire. (Laslo)

Reklama

Reklama