Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (290)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani první Mechanik nebyl bůhvíjak úžasnou podívanou, ale podobnými akčními kousky většinou nepohrdám – celkem slušně se u nich relaxuje. Navíc mám pro J. Albu docela slabost (taky bych se s ní klidně válel na pláži) a Jason Statham mi rovněž vůbec nevadí. I v tomto pokračování se dočkáme několika zajímavých „nehod“ – vražd – a změna lokací, v nichž se nacházeli jednotlivé cíle, byla jen a jen dobře. Dočkáme se i několika povedených soubojů / přestřelek – takže se přikláním k průměrnému ohodnocení. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že z prvního dílu si pamatuju úplnou tužku, snad jen, že tam hrál Ben Foster. Do toho druhého jsem vstoupil střízlivě, nic moc jsem neočekával, snad kromě standardní stathamovky, jehož subžánr jsem si hlavně v minulosti poměrně oblíbil. Faktem je, že druhej Mechanik je celoplošná old school záležitost v novém hávu se všemi možnými klišé, která však šlape od začátku skoro až do konce konstantním přísunem akce, která je hezky po Stathamovsku svižná, líbivá a dá vám snadno zapomenout, že kdy nějaký první díl vůbec byl...7/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem příliš nečekal, ale jsem mile překvapen jak solidní to bylo. Za mne jedna z nejlepších Stathamových sólovek a první díl sequel převálcoval levou zadní. Akce je velmi slušná, bitky surové a přehledné, Jessica Alba je nádherná, způsob provedení vražd byl parádní zaujala mne nejen inteligentní příprava, ale i samotné provedení nepůsobilo hloupě a okoukaně, vůbec bych se nebránil více takovým úkolům, to bych o páté hvězdě ani neváhal. Taková náplast za Hitmana. Statham je stále ve formě.80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nový Mechanik zabiják mě docela zklamal. Jednička byla svižná, měla dost dobrý děj a také chování postav, ale u dvojky jde vše stranou. Dočkal jsem se sice dost akčních sekvencí, ale zpracování bylo dost chabé (což je zajímavé, neboť u filmu s rozpočtem 40 milionů dolarů bych očekával daleko lepší výsledek). Kromě Stathama s Jonesem jsou i herecké výkony slaboučké, taková Jessica Alba zahrála, až mě z toho na konci rozbolely oči. Příběh nebyl vymyšlený špatně, ale realizování už bohužel ano. Mnohokrát jsem se musel u filmu zasmát, co jsem to právě viděl za ujetou nelogičnost, protože s takovými situacemi se zde potkáte na každém kroku. Několik věcí bych zařadil do kolonky nápaditých (například scéna s visutým bazénem na mrakodrapu), ale jinak film na diváka házel jedno klišé za druhým, až do momentu, že jste to nemohli přehlížet. Od podprůměru to zachránilo charisma Stathama doplněné českým dabingem Schwarze, dále i Jones a pár zajímavých situací. Na druhou stranu filmu podráží nohy příběh na vedlejší koleji, výkony vedlejších herců a nikterak úžasné technické zpracování. Za mě dávám 55 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slušná akcia, kopa vaty a pár dobrých hercov. Lepšie než jednotka a tak sa táto séria radí do kategórie tých, ktorých druhý diel prekonal ten prvý. Ja som dostal slušný akčný thriller a nič viac som ani neočakával. Mohli ale pridať viacej bitiek keďže v jednej s úvodných scén Statham ukázal, že na to stále má. Nakoniec som sa teda nenudil a dostal som slušnú erkovú akciu na, ktorú sa dalo pekne pozerať. Drsné remeslo môžu robiť len drsní mechanici. Tak tu máme dvojku a ja sa opäť bavil. Úvodné sekvencie na lanovke boli ako z bondovky. Hlavne aby to vyzeralo, ako nehoda a nie zákazka profi zabijaka je aj tu kľúčové. O akcie nie je núdza, o peknú ženskú postavu však áno a tú posteľovú scénu teda pekne odflákli. To ja by som si s takým materiálom dokázal pohrať lepšie. Tommy Lee Jones, ako drsný obchodník so zbraňami v Bulharsku ma tiež pobavil a bol super. Mechanic: Resurrection spĺňa všetko. Má jasného hrdinu aj záporáka a desiatky cieľov. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Kredit režisér druhého natáčecího štábu sdílí Vic Armstrong a Allan Poppleton, který na filmu ještě pracoval jako koordinátor kaskadérů a soubojů. (Rominator)
  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama