Reklama

Reklama

Tajný svět: Cesta do nitra buňky

(TV film)
  • Velká Británie Our Secret Universe: The Hidden Life of the Cell (více)

Obsahy(1)

Každý den se v našem těle odehrává boj mezi buňkami a viry. Podívejte se, jak tento proces vypadá. Díky počítačové animaci spatříte svět, který nám běžně zůstává utajený... Lidské tělo tvoří triliony buněk. Jsou to základní stavební jednotky živé tkáně. Pod povrchem každé buňky je svět, kde se vše děje s naprostou přesností. Dělníky jsou tu proteiny, které se dokážou spojit, aby se přeměnily v úžasné stroje. Vytvářejí například struktury, jež drží buňku pohromadě. Jinou roli mají hnací proteiny, které v buňce přepravují potřebné látky. Energii dodávají buněčné elektrárny. Jádro buňky obsahuje základ všeho – DNA. Jde o řetězec chemických látek uspořádaných do genů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Evander 

všechny recenze uživatele

Tuto populárně naučnou formu dokumentů mám rád. V tomto konkrétním případě je navíc umocněná dech beroucí animací, která zaslouží absolutorium. ()

Tomas129 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá bomba! Nikdy jsem neviděl názornější animaci a tak skvělé vysvětlení boje s viry! Opravdu mistrovské dílo, které muselo dát hodně práce! :-) ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento dokument na televii Prima Zoom vyžaduje plnou pozornost sledování, ale skvělé animace vše pomáhají pochopit. ()

makoviceee 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvela podivana! S vedomostmi a znalosti alespon zakladnich pojmu z biologie na SŠ jde teprv o posusnanicko. Umim si predstavit, ze mit tohle misto nezazivne, nezajimave a nenazorne snahy o vysvetleni teto latky ve vyucovani (jako jsem ji zazila sama), snad by i tech nadsenych studentu pribylo. Naprosto fascinujici nadhera a nutnost opet smeknout pred Matkou Prirodou, pac tohle je neco! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama