Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch žlutých expedic určitě ta nejzábavnější a nejpoutavěji natočená. Trabantí sebranku nám zde doplnila dvojice Poláků v Maluchu, nejraději přespávajích v bankomatech a cestujících pokud možno bez jakýchkoliv dokladů, a věrný Slovenský fanoušek pionýrů a vykloubených ramen. A právě ti se zde starají o nejlepší hlášky a vzniklé situace, i když je pravda, že hlavní podíl na tom má kvalita daných strojů. Nesmím zapomenout na přejezdy jihoamerickými robustními mostními komplexy natočené pomalu napínavěji než ve Mzdě strachu. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsou ti lidi šikovní a umí si poradit. Vím, jaká je to dřina. Ale co z toho? Příště přijde jiný člověk co projede svět ve velorexu, nebo se škodovkou 120? Pro mě byli první takoví dobrodruzi Hanzelka a Zikmund, to beru byli první, byla to úplně jiná doba, kde nebylo tak snadné se domluvit, sehnat co potřebovali a v neposlední řadě natankovat...Zkrátka to bylo mnohem těžší, než teď. Tohle je takový Remake a já remaky nemám rád, v případě, že nedokáží překonat originál. Nic mě na tom tedy krom přírody, kam si můžu zajet, nebo si můžu pustit skvělý dokument o té konkrétní zemi nezaujalo. Nic mi to nepřineslo. Nemám prostě potřebu se na to koukat, byť jsem srdcem a duší cestovatel! Takže pokud si chtěli splnit sny, tak fajn, ale takovéhle video z jejich dovolený mě prostě nezajímá. Možná i proto, že jsem to sám zažil....Nejsympatičtější je ten Polák...Jinak je Přibáň protivnej až mě to odrazuje to sledovat. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra tramtá... prostě a zkrátka dokument, který vám dá spíše, než nějaká nudná fakta živý obraz, akci a především prostředí, do něhož by se normální člověk nikdy nepodíval z pohledu běžného turisty. Ne nějakého průvodce, který to má nacvičené a ví, kam dřív skočit. Tohle je zkrátka krok na neznámou půdu a zjevně to funguje (pozor, i bez scénáře), tudíž tleskám. Za mě osobně 5/5, ale hlavně v tom hraje ten fakt, že je to trabant (kdyby to bylo jiné auto, nevím, nevím, jestli bych dal tolik). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poľské Kurva ozývajúce sa pralesom, púšťou a horami. Přibáňov optimizmus na rozdávanie a skvelá prehliadka krás Južnej Ameriky, po kultúrnej, cestárskej, gurmánskej stránky v sprievode sympatickej partičky. Omnoho lepšie a ucelenejšie než celovečerák pozliepaný z tohto seriálového počinu. Neviem sa dočkať ďalšej cesty. Trabantové výpravy som si totiž oficiálne zamiloval. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne že by mně byl Dan tak sympatický nebo že bych já sám chtěl cestovat s dvacítkou klíčem v ruce, ale mám oči a dokážu ocenit, když někdo sebere všechny svoje koule a udělá něco, co tady na ČSFD stojí za jasných pět trabantů. Jižní Amerika stojí hodně sil, přemáhání a překonávání sebe sama, hlavně ale stojí za to. Stejně jako seriál, za který u mě máte snad ještě větší uznání než za samotnou cestu. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Dan se pokusil na solné pláni dosáhnout rychlostní rekord trabanta, nakonec dosáhli 80 km v hodině a oslavovali to jako rekord. Ve skutečnosti je maximální rychlost trabanta 110 km v hodině. (sator)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)
  • Přesný stav ujetých kilometrů se zastavil na čísle 20 406. (Stanley619)

Reklama

Reklama