Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (153)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii, jsem zvládal úplně celou na jeden zátah a vůbec mi nevadila celková stopáž! Sledoval jsem totiž tak úžasné dobrodružství party skvělých lidí, že bylo celkem dost okamžiků, kdy bych si to chtěl vyzkoušet taky! S tím co bylo k dispozici se vydat na takovouhle cestu, to už člověk musí mít duši blázna, mozek dobrodruha a tělo sportovce. Já nesplňuji ani jedno kritérium, takže budu sedět doma a prožiju si to v teple a pohodlně doma :-) ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Heléé, koukejte, já jezdím trabantem. To koukáte, co? No jistě, že koukáme, nikdo z nás asi nikdy nejel starým autem. A natočím o tom tunu materiálu, Sice by se to dalo shrnout do 5 minut a promítnout to nanejvýš příbuzným, kteří vydrží aspoň chvíli předstírat, že je to zajímá, byť je to zajímavé asi tak stejně jako desáté album vaší tchýně z letošní dovolené. Zbytečná sebeprezentace jednoho nesympatického narcise s názory uvědomělého svazáka. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tady jsem byl trochu zklamán. Čekal jsem, o kolik bohatší bude tato "reality-tv" oproti jedné celovečerní a nejspíš hodně prostříhané předloze. Po skončení však nemám pocit, že jsem se dozvěděl mnoho nového, resp. velice mě bavila cesta po té opuštěné silnici napříč pralesem, ale jinak nevím, no. Slabinou dokumentu je to, že vypráví o ne úplně zajímavých lidech. Nemyslím teď Přibáně, to je sympatický strejda, ale ti poláci a slovák byli fakt mimo. Možná byli obdarování cestovatelským duchem, ale o to více se u nich šetřilo na inteligenci. 7/10 ()

viviak 

všechny recenze uživatele

Po 6 dieloch, ktore som skukol práve dnes na jeden šup (škoda, že len 6, myslel so, že už to je cele vonku), sa dostavila tažká zavislost, a ja chcem viac :o) Cestovanie, dobrodružstvo je jednoducho moja vec, a už teraz im v dobrom závidim. Samotna cesta, je podla mna aspon zatial zmapovana dobre, sustredia sa na problemy a nastrahy, s ktorymi sa stretavaju, a ukazuju aj bežne veci zo zivota "domorodcov" z danych oblasti a naozaj jedine, co mi zatial kazi trochu dojem z celej ich cesty je Dan(typicky čecháček-trochu tak čuráček) a aj zbytok českej vypravy, ktorá ma obcas trapne poznamky, ci uz na poliakov, ale aj na ine veci. Poliaci naopak maju veselu naladu, a slovak marek mi pride ako trochu zakriknuty chalanisko ale pohodak. Celkovo však tento ich trip hodnotim vysoko kladne a už sa tesim, co zaujimave ma čaka v dalsej casti :o) ()

Mira00 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy řekl, že cesta na mašině s Ewanem je skvělá, tak tohle je ještě o třídu lepší a navíc české. Má to srdce, má to energii a hlavně cestující parta lidí je neskutečně zábavná. Navíc je to až neuvěřitelně skvěle natočené a pravdou je, že po shlédnutí seriálu nebudete o moc víc vědět o jižní americe, ale budete vědět, kde se trabanty nejvíc serou a jak je rychle opravit. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Celkem bylo natočeno 480 hodin materiálu. (mikinhoo)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)
  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)

Reklama

Reklama