Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karolina Slunéčková se narodila v Kladně 8. 4. 1934. Jako jedenáctiletá holka zažila válku a ta ji poznamenala na celý život. Ve dvanácti letech začala navštěvovat baletní školu Věry Petákové a recitovala v souboru, který vznikl v ústeckém rozhlase. V patnácti se na 2 roky vydala na zkušenou do českobudějovického divadla a v osmnácti začala své studium na DAMU.
Na začátku své kariéry, hned po absolvování, nastoupila do pražského Divadla na Vinohradech. Díky svému přirozenému temperamentu hrála mladé dívky z české klasiky – Mančinku v Dalskabátech, Kristlu v Babičce, Lidunku ve Fidlovačce. Jednou z jejích nejlepších rolí v tomto období byla Nataša z Vojny a mír. To byla role pro ni jako stvořená. Dokázala předat její čistotu, naivitu, vášeň, vzlet a zároveň ji hodně zreálnit. Ukázala v ní poprvé rozsah svých hereckých možností. Rolí, kterou Karolina milovala a která ji hluboce oslovila, byla ale Jana z Arku z Anouilhova Skřivánka. Na sklonku života Karolina velice těžce onemocněla. Nikdo neví, jak a kdy u ní nemoc začala, ale muselo to mít delší průběh, hrozně zhubla, vypadala unaveně. Rakovina plic byla nad síly temperamentní, optimistické herečky.
V dokumentu režisérky Světlany Lazarové na Karolinu Slunéčkovou, která by v těchto dnech oslavila osmdesáté narozeniny, vzpomínají Jiřina Jirásková, Iva Janžurová, Eliška Balzerová, Antonie Hegerlíková, Hana Maciuchová, Květa Fialová, Otakar Brousek, František Pavlíček, syn Rudolf Vodrážka a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jsem za tento dokument rad, ale hodnotim ho jen stredne. Zas takova pecka to neni, resp. nedozvedel jsem se nic, co bych uz nevedel. Moje chyba. :-) ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To že odmítla lehnout do nemocnice je rozumné. V nemocnici člověk zeslábne, takže je to příprava na smrt. Smutné že, že všechny "mluvící hlavy" jsou také mrtvi. Herečka to byla vynikající a sympatická. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jako zářila ve svých rolích a rozdávala úsměvy, stejně i tento dokument s úsměvem na tváři všech pamětníků navozuje slunečnou atmosféru. Vzpomínání je neskutečně milé a spousta Karolinich kolegů zde vzpomíná na tuto vzácnou osobnost. Milý dokument o milé herečce. Hudební režie: Michal Janoušek ()

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paní Kohoutková jako známá a později manželka Radka Brzobohatého v seriálu Dynastie Nováků, to byla role, která mi nejvíc uvízla v paměti v podání této skvělé předčasně zesnulé herečky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama