Reklama

Reklama

Lights Out

(festivalový název)
  • Švédsko Lights Out
Krátkometrážní / Horor
Švédsko, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Niekedy je lepšie, keď necháte na noc rozsvietené... (sochoking)

Recenze (116)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David F. Sandberg je švédský Damian McCarthy. Oba režiséři se dostali do povědomí diváků svými osobitými kraťasy, pro něž jsou typické motivy, které ve svých snímcích rádi opakují. Oba jsou "Kings of 3 Minutes Horror Shorts." A oba dokáží kurevsky (vy)děsit na malém prostoru:) Lights Out je dokonalou ukázkou, že i s tou nejkratší stopáží se toho dá na hororovém poli vymyslet hodně. A že se i v dnešní době, kdy už snad všechno bylo někdy natočeno a vymyšleno, dá přijít s neotřelým a svěžím nápadem, u něhož máme dojem, že jsem ho ještě v žádném filmu neviděli. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Jelikož jde do kin celovečerní horor, který z této jakési šablony bude těžit, musel jsem se podívat znovu (přeci jen už je to pár let a člověk si nepamatuje vše, co viděl, natož tříminutový videjko). Samozřejmě z těchto pár sekund se toho moc nedozvíme, kraťas nám ukáže jakou cestou by se mohl film ubírat, Sandberg si osvojil víceméně kvalitní a neošlehaný téma, které by mohlo řady diváků dostat. Každopádně kraťas naznačuje, že by to nemusela být další z řad úmorných vykrádaček, které se vezou na vlně mejnstrímových konvencí - jenž zkrátka a dobře ty pravý guru v oboru, hledající křížem krážem po kvalitnám hororu, vyděsí jen zřídkakdy. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento nápaditý kraťas je vskutku brilantní ukázkou toho, jak z ničeho udělat něco s parádní atmosférou. Ač není dokonalý a mírně zavání amatérskou rukou, rozhodně se může pasovat i s takovými velikány, jako jsou třeba veledíla uživatele Korbiče22, který nejenže nedokáže natočit ani homevideo šukajících křečků, ale dokonce je to takový čurák, že v komentáři k jinému filmu ve čtyřech pětinách hovoří o sobě a o tom, jaký je to kůl gáj, mistr kamery a střihu a jak na něj svět ještě není připraven! Och.. tímto ho samozřejmě zdravím. 90% ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

To takhle sedíte večer na chatě s partou kamarádů a čas mezi popíjením piva si krátíte čtením creepypast a sledováním krátkometrážních hororů. A hned u prvního se téměř poserete, zvlášť, když jeden z kamarádů u závěrečné lekačky zařve jako prase u porážky. Švédská předloha pro nedávný horor Zhasni a zemřeš až do mrtě využívá prostoru, který krátkometráž nabízí, a soustředí vše do budování děsu z toho, co není vidět, ale jde si to pro vás. Lekačky považuju sice za lacinou hororovou rekvizitu, ale tahle je budována tak dokonale, že nemůžu hodnotit hůř. (1 197.) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sandberg natočil obyčejný průměrný tříminutový krátkometrážní snímek. Ten je sice slušně zvládnutý – jak co se kamery tak i ozvučení či střihu týče, ale závěrečné vyústění je snadno předvídatelné, takže absolutně ničím nevybočuje ze zažitého standartu. Podívat se na to určitě dá. Nicméně zbytečně nadhodnocovat tento kousek nebudu. Snad kdyby měl „bubák“ lepší masku… ()

Zajímavosti (6)

  • Film se zúčastnil celosvětové online soutěže "Who's there?", která se zaměřovala na tříminutové hororové filmy. (Borda01)

Reklama

Reklama