Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 240)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Občanskou válkou startuje nová marvelovská éra. Nejen proto, že film s nezvyklou lehkostí uvádí na scénu nové hráče, ale i proto, že definitivně otevírá dveře dimenzi, kterou v prvních a částečně i druhých Avengers nechával zcela stranou. Občanská válka uzavírá trhlinu mezi "down-to-earth" seriálovým Daredevilem a eskapistickými blockbustery, zároveň dost nevybíravě ukazuje DC a Warnerům, k čemu je pečlivý charakterový a příběhový build-up. Možná je ve středu příběhu klišé, ale Brühl jako tajemný hybatel je nezvykle civilním a uvěřitelným (polo)padouchem. Kapitán Amerika zároveň definitivně nachází svoji roli Kapitána Nesouladu - postavy tak věrné prvotní heroické myšlence komiksů, až se v čase relativizace všeho stává vlastně podvratným živlem. Jeho střet se Starkem je mnohem lépe motivovaný a hlavně mnohem smysluplnější než štípaná Batmana a Supermana. Komorní a nečekaně působivé finále je pomyslným zlomem. V tomhle světě už prostě nic nebude tak jednoduché a jasné jako kdysi. Marvel drtivě vyhrál bitvu s konkurencí i sám se sebou. Po Občanské válce se možná budete ptát, jestli jste spíš na straně týmu Kapitána Ameriky, nebo týmu Iron Man. Ale jen těžko nebýt na straně týmu Marvel. Kdo by to byl ještě v roce 2012 řekl? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hm tak tudy cesta nevede, zatim nejslabsi film o Kapitanovi. Ocenuju, ze se tvurci snazi o civilnejsi rovinu, celej film se bere vic vazne a je zde pokus o nejaky rozvijeni charakteru jednotlivejch postav. Bohuzel to zustalo na puli cesty, takze zjednodusene receno se da rict, ze tu mame dalsi Avengers, jenze bez akce a bez zaporaka. Co si budem povidat, Bruhl je mozna schopnej herec, ale tady je naprosto zbytecnej a zaverecny, jakoze uzasny odhaleni, o co tu vlastne jde, je prinejlepsim trapny. Problem taky je, ze i kdyz se tu rozviji charaktery jednotlivejch postav, tech superhrdinu uz tu je proste moc, aby dostali poradne prostor, takze kolikrat se mi stavalo, ze jsem si rikal, kam zmizla nejaka postava, kdyz tu jeste pred peti vterinama byla. Nehlede na to, ze i kdyz se vic mluvi, nez bojuje, furt se resi ty stejny sracky, co uz v x filmech pred timhle. Co se tyce akce, za zminku stoji mozna fajn uvod, vcelku uchazejici zaver a pak jedna mega bitka uprostred filmu, ktera ale vinou nacpani sem vsemoznejch novejch postav vyzniva spis usmevne. No a zbytek je proste lehce se tahnouci a misty nudnej balast, kterej kdyby nevznikl, tak se vlastne nic nestane, navic 150 minut je fakt smrticich, na to, ze tvurci nemaj poradnej pribeh ani moc akce, tak by si bohate vystacili na 90 minutach. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Najväčšiou devízou Civil War je prítomnosť veľkého množsva hrdinských charakterov, nakoľko doteraz to bolo výsadou tímoviek, a v sólovkách sa na postavách šetrilo. Nakoľko sa komixový trh totálne prehustil, Marvel vie, že si ďalšieho Winter Soldiera nemôže dovoliť, a tak dovoluje scenáristom aplikovať figury, ktoré sú nedávno odpremierované alebo dokonca majú debut priamu v tretiom kapitánovy. Najsilenjšímy scénami boli pre mňa pasáže vtipného rázu, čo ma viac, než prekvapilo, pretože Guardians of the Galaxy ma napríklad zďaleka tak neoslovilo práve kôli ľahkosti - naopak, tu ma to vedelo upútať od začiatku do konca - je to pravdepodobne postavami, ktoré už poznáme roky. Čo sa týka samotného scenára, zápletka vyzerá byť plytká, a už sa behom premietania schylovalo k tomu, že sa hlavný konflikt vyrieši za 20 minút, jak tomu bolo v Dawn of Justice. Našťastie tvrdší zvrat prišiel, a ja som bol veľmi milo prekvapený. Pravdu povediac ma šokovalo, že film ubeho napriek dlhej metráže tak rýchlo, a to je práve jediná, a najväčšia výčitka: nemal som pocit, že by ten film mal uspokojujúci koniec. A s tým pocitom polovyriešenosti naozaj nerád odchádzam. Hlavne po 2 a pól hodinách... Inak skvelá zábava a asi správny smer, kam na zahustenom komixovom trhu ísť ďalej. 80% | Cinestar Anděl Praha, 4.5.2016 | ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poslední marvelovky většinou končily pěti hvězdou a od pokračování vůbec nejlepší marvelovky přichází mírné rozčarování, zde to bude pouze za 4*. Upřímně příliš mi nesedělo, že tvůrci z filmu udělali obdobné Avengers, byť nový Spiderman udělal velmi pozitivní dojem společně s Antmanem, mnohem více mi seděl špionažní temný thriller v duchu dvojky. Co však je zvláštní, že Scarlett Witch je ve filmu snad nejsilnější postavou, která každého zastaví, všude je včas, to mi přišlo místy banální, když v Avengers patřila mezi slabší články. Hawkey s Black Widow a Visionem useless. K podivu je také to, že na samotný střet dvou hlavních hrdinů čekáme téměř hodinu 40 a podstatnou část film věnuje Buckymu ( Mohli to tak nechat!). Co se týká akce, tak až na místy rozklepanou kameru jsem relativně spokojen, najde se zde spousta dobrých soubojů, ale opět žádná akční scéna nemá takovou šťávu, kterou bych si v budoucnu pamatoval, což je škoda, protože absence husí kůže u filmů podobného ranku je téměř neodpustitelná. Překvapivě nefunguje moc ani humor a ze začátku jsem se párkrát přistihl, že se nudím, což se naštěstí později zlepšilo. Spokojený ano, nadšený bohužel ne. 75% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Občanské válce se povedlo to, co selhalo v druhých Avengers - namísto záchrany planety po třístopadesátépáté je tu důraz na komornost a vnitřní rozpory, nejen mezi jednotlivými členy týmu, alébrž i v morálním (?) rozhodování jediné postavy. A to je neskutečně super, protože to funguje a v rámci možností je to osvěžující, mimochodem, tenhle úklon k víc propracovaným postavám se povedl, narozdíl od nepříliš povedeného pokusu o vytvoření politického thrilleru, jako u Winter Soldata. A dál už jen telegraficky, ať to není příliš dlouhé - akce je hodně zábavná, ovšem v pár momentech zbytečně rychlý střih, až nepříjemný, ovšem to neplatí v druhé polovině filmu - skvělá práce s postavami, ti staří dobře fungují, ti noví (Blackpanther) i dosud sólo jedoucí (Ant-man) se představili v největší parádě a jako bonus je tu naprosto boží Spider-man - není tu žádný záběr na gigantické veverky s hadíma očima a víčkama ptakopyska, což je škoda - samotný závěr by se mi líbil víc o sváru přesvědčení principů, ale co, furt jsem rád, že se jistá paní nejmenovala Martha. Čímž se oklikou dostávám k další věci, Marvel totálně sejmul DC a jejich střet ikonických hrdinů dopadl mnohem, mnohem lépe. Další zábavná část tohohle filmového seriálu. ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Vo filme sa objavuje aj jeden z vtedy najmodernejších automobilov na svete, ktorý riadi Black Panther (Chadwick Boseman). Koncept poskytla automobilka Audi. Ohromujúce auto malo vo výbave všetky najnovšie technológie, ktorými Audi disponovalo, avšak do sériovej výroby doposiaľ neboli zaradené. (Saturn)
  • Na začiatku filmu pri úvodnej bitke zahlási Captain America (Chris Evans), že nepriateľ je vyzbrojený puškami AR-15. Väčšina vojakov však disponovala útočnými puškami SG-550, ktoré nemajú s AR-15 nič spoločné. (Hookiuko)
  • Dodatečné scény naleznete mezi závěrečnými titulky i za nimi. (necisty)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama