Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 240)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marvel byl už skoro na odpis s těmi svými sterilními, stále stejnými filmy o superhrdinech. Civil War je ale trefa do černého a výrazný posun kupředu. Hraje se v rámci možností na temnou emocionální strunu, otevírají se zajímavé otázky mezinárodní bezpečnosti a zákonů, střílí se do vlastních a k tomu se divák velmi elegantním a nevtíravým způsobem seznamuje s dalšími borci do party. Je to téměř podobně zábavné jako první Avengers, jen to udělalo ten malinký půlkrok kupředu, protože přece jen během těch čtyř let jsme viděli minimálně pět velkých komiksovek, které byly stále na jedno brdo. Nechybí samozřejmě tradiční věci jako strhující akce - mimochodem ta přehlednost ze dvojky tady je a i tak to ještě boostuje, chemie hlavních hrdinů a byť je to stále stejně jednoduché a bez odboček, baví to velice, protože tolik parametrově zajímavých a různorodých postav na plátně jen tak neuvidíte. Zdaleka jedinou nejzajímavější a emocionálně skutečně plnohodnotnou postavou zůstava však pouze "Bucky" Winter Soldier. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se strašně dlouho, patřím do toho největšího mainstramu, ale je to tak, jsem ortodoxní marvelák. Musím ale potvrdit, že pokud jede MCU více na vážno, sedí mi to víc. Různé vtípky a gagy typické pro tenhle filmový seriál jsou ale vesměs velice trefné a až na ikonický humor jedné vyčnívající postavy nijak neruší. Když ale Russoovi potřebují trošku ubrat plyn a naladit vážnější notu, třetí Cap zvážní a jede jako na drátkách. S čím se ale tito talentovaní režiséři museli popasovat nejvíce je enormní počet postav, které se povedlo v rámci jednoho celistvého příběhu vhodně ukočírovat a obavy z toho, že by si někdo neprosadil svojí motivaci pro občanskou válku a byl nějak zásadně upozaděn se mi, kupodivu, nevyplnily. Ať už po síťích poletuje Spider-man či po čtyřech Winter Soldiera pronásleduje Black Panther, vše v rámci možností působí autenticky a to jsem ani záměrně nezmínil ty největší individuality. Nicméně jako celek začátek třetí fáze působí i přes násobně větší postav kompaktněji než Batman v Superman, v každém dalším záběru překvapuje nějakou novou featurou a baví téměř od začátku až do konce. 9/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hm tak tudy cesta nevede, zatim nejslabsi film o Kapitanovi. Ocenuju, ze se tvurci snazi o civilnejsi rovinu, celej film se bere vic vazne a je zde pokus o nejaky rozvijeni charakteru jednotlivejch postav. Bohuzel to zustalo na puli cesty, takze zjednodusene receno se da rict, ze tu mame dalsi Avengers, jenze bez akce a bez zaporaka. Co si budem povidat, Bruhl je mozna schopnej herec, ale tady je naprosto zbytecnej a zaverecny, jakoze uzasny odhaleni, o co tu vlastne jde, je prinejlepsim trapny. Problem taky je, ze i kdyz se tu rozviji charaktery jednotlivejch postav, tech superhrdinu uz tu je proste moc, aby dostali poradne prostor, takze kolikrat se mi stavalo, ze jsem si rikal, kam zmizla nejaka postava, kdyz tu jeste pred peti vterinama byla. Nehlede na to, ze i kdyz se vic mluvi, nez bojuje, furt se resi ty stejny sracky, co uz v x filmech pred timhle. Co se tyce akce, za zminku stoji mozna fajn uvod, vcelku uchazejici zaver a pak jedna mega bitka uprostred filmu, ktera ale vinou nacpani sem vsemoznejch novejch postav vyzniva spis usmevne. No a zbytek je proste lehce se tahnouci a misty nudnej balast, kterej kdyby nevznikl, tak se vlastne nic nestane, navic 150 minut je fakt smrticich, na to, ze tvurci nemaj poradnej pribeh ani moc akce, tak by si bohate vystacili na 90 minutach. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Najväčšiou devízou Civil War je prítomnosť veľkého množsva hrdinských charakterov, nakoľko doteraz to bolo výsadou tímoviek, a v sólovkách sa na postavách šetrilo. Nakoľko sa komixový trh totálne prehustil, Marvel vie, že si ďalšieho Winter Soldiera nemôže dovoliť, a tak dovoluje scenáristom aplikovať figury, ktoré sú nedávno odpremierované alebo dokonca majú debut priamu v tretiom kapitánovy. Najsilenjšímy scénami boli pre mňa pasáže vtipného rázu, čo ma viac, než prekvapilo, pretože Guardians of the Galaxy ma napríklad zďaleka tak neoslovilo práve kôli ľahkosti - naopak, tu ma to vedelo upútať od začiatku do konca - je to pravdepodobne postavami, ktoré už poznáme roky. Čo sa týka samotného scenára, zápletka vyzerá byť plytká, a už sa behom premietania schylovalo k tomu, že sa hlavný konflikt vyrieši za 20 minút, jak tomu bolo v Dawn of Justice. Našťastie tvrdší zvrat prišiel, a ja som bol veľmi milo prekvapený. Pravdu povediac ma šokovalo, že film ubeho napriek dlhej metráže tak rýchlo, a to je práve jediná, a najväčšia výčitka: nemal som pocit, že by ten film mal uspokojujúci koniec. A s tým pocitom polovyriešenosti naozaj nerád odchádzam. Hlavne po 2 a pól hodinách... Inak skvelá zábava a asi správny smer, kam na zahustenom komixovom trhu ísť ďalej. 80% | Cinestar Anděl Praha, 4.5.2016 | ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $408,084,349Tržby Celosvetovo $1,153,304,495Tržby za predaj Blu-ray v USA $57,921,059Tržby za predaj DVD v USA $22,295,812║ akcia priam delikátna, účelová dravá kamera, výborná choreografia súbojov, má to proste šťavu, nuž na škodu je nastrelený príbeh - spor, ktorý pripomenie banálnu jednoduchosť práve dosť kritizovaného Batmana vs Supermana, tam sa veru malo viac popracovať na tom,... možno ešte tak ubrať cca 20 minút tých zbytočne naťahovaných kecov ale súboje tieto neduhy ďaleko prestrelia, vynahradia, Spider-Man a Black Panther fajn, celkom dobre tu fungoval aj zbytok osadenstva Black Widow opäť na zakúsnutie, zábavnosť opäť trefná, dramatizácia väčšinou sadne okrem záveru /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Vzhled celého obleku Captaina (Chris Evans) se po Avengers: Age of Ultron (2015) opět lehce změnil. Helma má jiný design křidélek po stranách. Červené pruhy na hrudníku u hvězdy a kolem ramen byly nahrazeny modrými. Asi největší rozdíl je u bílých rukávů u nadloktí, které se z bílé změnily taktéž na modrou. Captainův opasek má tentokrát jednoduchou přezku v hnědé barvě (v Age of Ultron měl stříbrnou s dekoracemi). V břišní části jsou pruhy trochu poupravené (některé přebarvené, jiné natáhnuté). (UncleMorty)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama