Reklama

Reklama

Extinction

  • Velká Británie The Expedition (neoficiální název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hluboko do amazonské džungle se vydává tým pod vedením respektovaného profesora Johna Howsona na expedici věnovanou ochraně zranitelných a ohrožených druhů. Po řadě podivných událostí je opouští jejich pověrčiví průvodci, tým se však rozhoduje zůstat v rozlehlé džungli a dále se svým projektem zabývat... Ale jak padá noc, v táboře si začnou uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá, protože se ocitli v lovišti predátora, kterého by nikdo neočekával. (Pod)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (12)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Extinction“ vůbec ničím nepřekvapí, a to ani trikovou stránkou, protože ta je slabá a je zde co nejvíce scén, kde triky nejsou vůbec potřeba. Dějová linka je tak unavující, že ani nemá smysl se na ni koukat s tím, že zde bude alespoň nějaký náznak toho, že tvůrci měli lepší nápad, než prostě jen točit to, co točí každý druhý. Nuda a šeď a jen další ukázka toho, že found footage je vyčerpané. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel se film moc nepovedl. Těšil jsem se na další parádní malý film typu Tape 407 nakonec se film stal sice pěkným dobrodružným filmem ale slabým dinosauřím filmem. Dinosaurů tu není moc a i když oceňuji že se nejedná o efekty, tak tvůrci si sehnaly asi jen hlavy dinosaurů protože zbytky těl nevidíme. Sem tam krev, sem tam roztřesená kamera a dost utíkání. Bohužel moc se nepovedlo. ()

Reklama

baclajean 

všechny recenze uživatele

Až sa čudujem, že v roku 2014 sa ešte nájde odvážlivec, ktorý by spravil film v spojitosti s dinosaurami. Kamera na štýl chyť, toč a utekaj, je premyslený ťah a treba uznať, že až na okuliarnatého herca to všetci ostatní zvládli pomerne presvedčivo. Dobre postrihané, dobre natočené, hoci v niekoľkých záberoch bolo vopred jasné, čo a odkiaľ sa vynorí. Ten chvost za skalami bol až príliš. Samotné zvery boli spravené veľmi amatérsky a myslím, že práve tento fakt filmu uberá na hodnotení veľmi, veľmi veľa. Ak by stvory boli zobrazené o čosi reálnejšie a nebolo by na nich tak jednoznačne vidieť, že sú len výsledkom počítačovej grafiky, film by určite mohol mať o poznanie lepšie hodnotenie. Ak si však odmyslíme počítačovú grafiku (veď napokon - ako inak vtesnať dinosaury do filmu, než ňou?), film bol určite pozerateľný a nenudil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný. A navíc hodně dlouhý. Tvůrci téhle Expedice si řádně nasrali na hlavu, když z nepochopitelných důvodů zvolili za záporáka nevyhynulýho dinosaurka (vlastně jsou dva, ale to je úplně jedno), který jim v té nehostinné "Amazonii" (ve skutečnosti britském Walesu) jde hladově po krku. Přerostlý ještěr s vizáží nedomrlého raptora se však divákům představí zhruba po hodině stopáže, a to většinou jen jeho hlava, případně ocas. Jeho útoky jsou pak předvedeny tím nejtypičtějším FF způsobem: úprkem a třaslavou kamerou. Do té doby to bylo hlavně o bloudění několika postav tou "drsnou džunglí", v níž nám hrdinové zblízka představí několik hadů, pavouků a jinou roztomilou zvěřinu. (20%) ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch horších dinosauřích snímků. Už na začátku jsem měl o filmu pochyby, protože žánr found footage příliš v lásce nemám, na druhou stranu jsem tajně doufal, že v kombinaci s dinosaury by mi mohl sednout. No, nepovedlo se, ač tady jsem, na rozdíl od jinak mnohem kvalitnějšího Jurského masakru, neměl pocit, že bez ruční kamery by to bylo výrazně lepší. Dinosaurus je na první pohled umělý, většinu času, kdy je na plátně, ho ani nevidíme celého, Amazonie na první pohled není Amazonií (taky se to natáčelo ve Walesu) a found footage prvky (běhání terénem s roztřesenou kamerou) prostě nejsou můj šálek čaje. Líbila se mi zápletka filmu. Mělo to jednu kvalitní scénu (ve stanu) a ta hlavní útoková scéna je svým způsobem docela povedená (byť z ní přímo čiší promarněný potenciál- ta kamera měla jít přímo na Dina). Na poměry FF tam byl "nepřítel" docela často, na poměry filmů s dinosaury to bylo bohužel málo. Slaboulinká jedna hvězda. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Amazonii, natáčelo se ve Walesu ve Velké Británii. (Pod)

Reklama

Reklama