Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 3
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (275)

Nach 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to a oproti předchozí části je zde patrné mírné zlepšení. Přesto nejde o nic světoborného. Aliance je jen dětinskou záležitostí, kde víte jak kdo skončí. Žádné překvapení na cestě k závěru se nekoná a postavy (až na Billa Skarsgårda) se ani nijak nevyvíjejí. Jde o ten nejprůměrnější průměr s tu a tam světlými momenty v podobě pár akčních scén. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud byla tahle série na začátku zajímavá, což si zase tak moc nemyslím, tak v tuhle chvíli už upadá do smutného stereotypu a snaží se být v podstatě jen předvídatelná, vizuálně zajímavá, ale jen na chvíli, pak už je nudná. Herci jsou nesmírně stereotypní a je jasné, jak se bude děj vyvíjet. Tohle jen ukazuje, že moderní young adult sci-fi nemají moc potenciál. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Divergence, Rezistence, Aliance... Impotence? Je to série pro děti a odráží jejich svět hrůz dospívání, když jsou rozkastovaní a pubertálně nejistí, jestli jsou v té správné kastě, když mají pocit, že nepatří nikam. Rodiče se jeví jako násilničtí otcové a manipulativní matky, co nedokážou nic pochopit. OK, v určitém věku je to potřebná literatura, že v tomhle průšvihu nejsme sami a zároveň to dává šalebnou naději, že i outsider může být v výjimečný a zachránce světa. _____ Série plná klišé se skutečně dá doporučit jen jako náplast na pubertální bolístky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem upřímná a nejsem ani mírumilovná. Takže, pokud budu muset, budu bojovat a budu lhát." Jenže o tohle už nejde, protože je zcela jedno, kdo je sečtělý, neohrožený, divergentní nebo rezistentní. Tady jde jen o zdravé, porouchané a dotace, což tomu dodává trochu šťávy, ale žádný velký důvod k jásání to není. Tris je totiž stále stejně nezajímavá, na vyzdvihování kvalit Čtyřky jsem příliš hetero a padouch se vyloženě nepovedl. Disponuje totiž nulovým charismatem bruselského úředníka a démonický je asi jako tuňák ukrytý v konzervě. Přesto jsem se dvě hodiny nenudil a ten ustřihnutý konec mě snad ani moc nenaštval. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Uzavření ságy, nebo nový začátek?! Zdá se že po sesazení Evelin bude navrácen mír a spravedlnost. Opak je ovšem pravdou, když její sestra vydává rozhodnutí velice podobné a kruté, které nic nemění. Naše parta v čele se čtyřkou a Tris se musí vydat za brány Chicaga, aby se dozvěděli konečně pravdu. To co se ovšem dozví, radši vědět neměli. V blízké budoucnosti nabytou novou technikou se snaží pozůstalí lid pochytat a vymazat jim pamět, aby měli nové vojáky. Navíc chtějí jen Tris, kvůli její čistotě. Zbytek Chicaga je vystaven nebezpečí, který vypukne spuštěním mazacího plynu paměti! Třetí díl sice nejslabší, ale stále drží celou ságu an úrovni! 70% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama