Reklama

Reklama

Franny

  • Česko Rozmarný milionář (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Richard Gere je velice bohatý, ale osamělý muž, který po zranění při autonehodě propadl závislosti na lécích a opiátech. Když se mu do života vrátí dcera jeho bývalých přátel, kteří při zmíněné autonehodě zahynuli, bude muset vážně přehodnotit svůj život... Francis L. Watts, zvaný Franny, je velmi bohatý šedesátník, osamělý, který se jen zřídka ukazuje na veřejnosti, nejraději v nemocnici, kterou založil a kam si chodí popovídat s malým pacientem Tobym. Před pěti lety byl Franny vážně zraněn při autonehodě, při níž zahynuli jeho nejbližší a vlastně jediní přátelé, doktor Bobby a jeho žena Olivia. Franny musí žít se strašnými výčitkami svědomí, protože nehodu vlastně zavinil on, když Bobbyho, který řídil, zezadu objal, a zabránil mu tak ve výhledu. Jejich vůz se srazil s jiným a skončil v řece… V nemocnici Frannyho nějaký čas navštěvuje nic netušící Olivia, dcera jeho zemřelých přátel, které říká láskyplně „Pudlík“. Pak se ale z Filadelfie odstěhuje a poprvé se mu ozve až za pět let. Ukáže se, že se mezitím provdala za mladého lékaře Luka Harrise a je s ním těhotná. Chce opět žít ve Filadelfii, což Frannyho velmi potěší. Ihned sežene Lukovi místo ve své nemocnici a mladý pár nastěhuje do domu, který kdysi obývali Oliviini rodiče. Lukovi se tato péče zdá přehnaná, nemá radost, když zjistí, že Franny splatil všechny jeho půjčky, Olivia se ale nakonec rozhodne do domu nastěhovat… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (21)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Gere podává skvělý herecký výkon ve filmu, který si to zrovna moc nezasloužil. Tohle je snímek o tom, který chce ukázat samotu člověka, který je nakažený psychicky, ale i drogou, respektive prášky proti bolesti. Tak nějak už moc ohrané téma, které vám ani skvělý herec nezachrání a nepovznese, pokud scénář nepřinese něco zajímavého. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ach jaj. Prečo môžem pochváliť Richarda Gera za jeho herecký výkon, ale nemôžem pochváliť jeho postavu, ani príbeh, ktorý je nám tu predstavený? Je to melodramatické, že sa z toho občas stáva zúfalstvo a Franny mi absolútne nebol sympatický ani nič. Ešte si pamätám, keď som videl reakcie Nostalgia Critica na výkon Robina Williamsa vo filme Patch Adams, tak spomínal, že bol otravný, až ho mal chuť bodnúť (Mne sa osobne ten film páčil, ale to je mimo témy). Pre mňa toto reprezentuje Franny vo svojej postave. Nechce ľudí rozveseliť, ale chce všetky ich problémy preniesť na seba tým, že bude rozdávať všetko čo môže a napraví chyby ... a pritom si myslím, že v mnohých scénkach je to presne to čo všetko kazí. Obdivujem ho za to čo predviedol ako herca, ale jeho postava mi liezla na nervy do miery, že som už skutočne nevládal na to pozerať. Takže toľko k Richardovi. Dakota Fanning je okey, ale nejako výrazne nepreráža a celkovo tento film nefunguje ako by som chcel. Nemám rád otravné postavy a nemám rád melodrámu. Takže čo sa dá čakať, že z toho vyjde, keď sa tieto dva elementy skombinujú? Rozhodne nič, čo by som si pozrel znovu. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

aniabo 

všechny recenze uživatele

Jak řiká Morfeus, píše se délka 90 minut, jenže asi tak 2190 minut, úplně přesně Vám to neřeknu, protože jsem se různé části filmu snažila prospat. Joe Anderson se před filmováním nejspíš totálně ztripoval protože jak jinak by kameraman Simona Killera zničehonic přišel o zrak? Krom jiných předností je samozřejmě nutno vypíchnout velmi originální scénář o bohatym cápkovi, co je ale fskutočnosti osamělý a bere prášky doma v županu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Průměrný omílaný námět vyrovnávání se s vinou obohacený asi pouze hereckým výkonem Richarda Gerea, který ještě ke všemu taky nějak extrémně nevyčnívá. Kupodivu zajímavější je místy vedlejší postava talentovaného Thea Jamese, ale tak či tak je to taková nemastná neslaná jednohubka, od které asi dostanete ještě méně, než čekáte. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já byla zvědavá, jestli to je opravdu tak zdrcující film, jak to někteří píší a musím konstatovat, že ano, ani Richard to nezachránil a že fetoval ostošest, filantropa hrál taky hrál suprově, ale to nestačilo. Přitom by se z toho dalo snad vytěžit trochu víc, protože mě ve výsledku zajímalo asi nejvíc, jestli se Franny na konci pořádně oholí ? Někdy se dá z prdu udělat kulička a nebo naopak a to je tenhle případ. Lituji, víc nedám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebehlo v štáte Pennsylvania, pričom množstvo scén sa natočilo priamo v jeho hlavnom meste, Philadelphii. (beso74)

Reklama

Reklama