Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (301)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak nám zabili Džambulku! A kdo že? No přeci ti bezskrupulózní parchanti z bulváru. Tak dlouho jí štvali až při úniku před nimi, aby nebyla zachycena z pomočenýma kalhotama zaškobrtla o pražec a ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku. Styďte se hajzlové! ale co už aspoň je o čem psát. Víme?70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ani po zaražené hodince není jasné, kam Vít Klusák mířil, ale jedno se mu povedlo. Na počkání mě vytočit. Sledovat bandu sebestředných extráků není žádný med a hlavní zásluhu na tom má dělník číslo jedna. Sebevědomý ignorant, který právě spolkl půlku světa a mluví tempem, které značí, že zapomněl přestat s kokainem. A vypráví na sto a jeden způsob stále to samé - tedy že jen dává lidem přesně to, co chtějí. Beru, na tom asi něco je, čísla nelžou. Ale jak se začne chvástat, že nepouští dál nic než pravdu, otevírá se pomyslná kudla v kapse pořádně doširoka. Jakmile pak dostanou slovo i vedlejší dělnice v čele se slečnou Olgou "Neumím říct větu normálním hlasem" Štiplovou a dají najevo, že bulvární novinář je na tom s vynaloženou dřinou a rizikem málem tak těžce jako válečný reportér, je hotovo. Tady zkrátka odpovědi nejsou. Samozřejmě kromě toho, že to Pavlík dělá pro peníze, kvůli čemuž se málo vídá s malou. Ale takových lidí je na světě nepřeberné množství. Jejich prací je ale něco lepšího než tohle svinstvo. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bulvár nikto nečíta, nikto ho nesleduje, tak potrebuje dokument, aby sa trošku spopularizoval. Vít Klusák tu predstavuje jednu sympatickú pozérku s imidžom prerostlej školáčky, ktorá ten ubohý bulvár už dlho robiť nebude, pretože má až priveľké cítenie pre veľké umčo a má vznešenú mluvu. Hlavnou hviezdou a sprievodcom nahliadnutia do zákulisia bulváru je samozrejme Pavel Novotný, ktorý však nič nové či zásadné neprezradí. Takže si z tohto zadarmo urobil svoje promo video. Najlepším momentom je jeho rozhovor s Kristelovou, ktorá mala priam nutkavú chuť dačo vyfajčiť. Dělníci bulváru dopadli presne ako "šokujúci" titulok. Veľké haló okolo prázdna. Dopič*, nemám tu slovo Rom ani Facebook. Nič som sa nenaučil. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

příliš povrchní a okrajové, ale je otázka, zda bylo vůbec možné jít více do hloubky.. na Novotného po zhlédnutí každopádně trochu měním názor, i když je mi pořád krajně nesympatický.. co mě ale neskutečně štvalo, byl příšerně iritující a úplně zbytečný komentář většiny scén - když totiž vidím Novotného rozvaleného na pohovce, tak k tomu opravdu nepotřebuji slyšet "Pavel Novotný leží lhostejně rozvalený na pohovce..." - oči mi totiž zatím slouží dobře.. za 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Uvědomujete si, že tady v tý práci je potřeba rezignovat na určitý morální hodnoty?" Jsem si toho vědom a na rozdíl od všech kandidátů na "práci" v eXtra.cz by mi to dost vadilo. Mně totiž nezajímají klepy, peníze, večírky ani barva stolice žádné z celebrit. A už vůbec mě nezajímají bláboly prasečího mozku Pavla Novotného, který je natolik přesvědčen o své nadřazenosti nad lidskou rasou, že si svou hloupost snad ani neuvědomuje. Nicméně jsem obdržel základní informace o tuposti "celebrit" a o tom, která slova prodávají bulvár, takže jednu hvězdu této zbytečnosti dám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Díky reakci svého okolí se rozhodla Kateřina Kristelová na sociální síti Facebook komentovat scénu s Pavlem Novotným. Zkráceně se vyjádřila v tom smyslu, že o kameře samozřejmě dobře věděla, k odvysílání svých záběrů dala svolení a že šlo jenom o hru, která jí živí, ale není ji možné brát vážně. (Olík)

Reklama

Reklama