Reklama

Reklama

First Kiss

všechny plakáty
Krátkometrážní / Romantický
USA, 2014, 3 min

Režie:

Tatia Pilieva

Scénář:

Tatia Pilieva

Hudba:

Soko

Obsahy(1)

Neznámí lidé jsou náhodně uspořádáni po dvojicích. Úkolem dvojice je se políbit. (Snorlax)

Recenze (23)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Četla jsem o tom v jakémsik časopise v autobuse SA, tak se na to podívám a wau. Neuvěřitelný projekt a člověk by nevěřil, jak to může být těžké. Za střízliva, za denního světla, před kamerou s člověkem, kterého vidíte poprvé.... nedivím se jim. Některé to ale docela vzalo co? :D Jinak jak píše Daji, koukání způsobuje tlemení se od ucha k uchu. Možno zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=IpbDHxCV29A ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Požádali jsme 20 neznámých lidí, aby se poprvé políbili." Gratuluju a pokud už mají holky odlíbáno, tak se mohou přesunout ke mně do ložnice k dalšímu experimentu. Holky se mi zkrátka líbily, kluci mě neštvali a celkově to byla taková ta příjemná pohoda o ničem. A proto nehodlám zkoumat, jestli se páry znaly, jestli to byli herci nebo jestli to byla reklama na kondomy. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá "akcia", ale musím sa priznať, že som po celý čas čakal, kedy na mňa na konci vyskočí nejaká reklama (dnes už je reklamná kampaň takmer všetko) - a ono nie. Bezprostredná fyzická prítomnosť, zaznamenávanie pomalého prechodu cez hranicu našej prirodzenej intímnej zóny, príjemná forma... Schválne, koľko z účastníkov sa po tomto ešte bude chcieť aspoň raz stretnúť? Sledovať možný vývoj vzťahov by bolo ešte o trochu zaujímavejšie. Video tu. ()

ChArLeNe odpad!

všechny recenze uživatele

Subjektiv to vystihol. Táto paródia poukazuje na stupídnosť originálu. Ako, oblizovať cudzích ľudí má byť jeeej? Keby toto urobila nejaká podnapitá baba na diskotéke, tak je označovaná za kurvu, ale keď je to vo videu a ešte k tomu -s triezvymi- ľuďmi, v tzv. "experimente" s melancholickou hudbou, tak je to zrazu krásne? Pokrytectvo z toho srší zo všetkých strán. To, že sa ľudia hanbia pri prvom bozku nie je žiadne prevratné zistenie. Next! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Předpoklad č.1: Vystupující lidé se neznají a jsou to amatéři. Pokud toto video něco zachycuje, pak skutečnost, že polibek již není pro spoustu lidí až tak intimní. Pozorované rozpaky se mi nejeví konečně ani příliš odlišné od rozpaků letitého páru, který by byl při líbání natáčen na rozkaz. Nejsem schopen se dojmout nad francouzákem dvou úplně cizích lidí, byť mi hudební podkres vehementně manipulativně sděluje: "This is love." Ještě štěstí, že malinká trocha pocitu nepatřičnosti v těch lidech zůstala - smůla, že ji snadno překonají smíchem. +++++ Předpoklad č.2: Vystupující lidé se znají nebo jsou to herci. Pokud si toto divák myslí, předpokládáná a velebená autentičnost pro něj mizí, přesto se dík hudebnímu podkresu nejspíše bude domnívat, že je mu předávána určitá představa o "romantice", "lásce" či rozpačité "roztomilosti". Tak jako tak zůstává pocit vtloukání názoru, že polibek je sám o sobě krásný, když se lidé smějí. Já s tím ale nesouhlasím, ani s kýčovitou formou, jakou se onen názor prezentuje. +++++ Má-li polibek zůstat intimním, musí být i výlučný. Nevolám samozřejmě po zákazu zobrazování líbání, sexu či jiných intimit ve filmech, jen bych byl rád, kdyby se dělo za účelem poněkud jiným než: "Schválně jak by to vypadalo, kdybychom řekli cizákům, ať se zulíbají? Ahaaa, tak takhle, tak to přidáme rozněžněnou písničku." +++++ A ještě ke všemu to je reklama... ()

Zajímavosti (1)

  • Medzi účinkujúcimi, ktorí boli vyzvaní na prvý bozk, boli napríklad hudobníčka Z Berg zo skupiny The Like, spevák kapely OK GO Damian Kulash či modelky Langley Fox, Ingrid Schram a Natalia Bonifacci. (toi-toi)

Reklama

Reklama