Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Videa (59)

Trailer

Recenze (110)

Leeslie 

všechny recenze uživatele

Absurdní a bizarní. Tohle si musí říct každý člověk po shlédnutí pilotního dílu. "Studentka, co se změní v zombie a jí mozky mrtvol, díky kterým má vize a pomáhá tím šetřit policejní případy." No vážně, jak stupidně to zní? Když ovšem překonáte počáteční antipatie k tomuto podivnému ústřednímu tématu, tak je seriál celkem milá inteligentní kriminálka pro starší diváky CW, ne nepodobná Veronice Marsové (vždyť to má na starosti také Rob Thomas) a ve výsledku i ta hlavní dějová šablona, která vám ze začátku připadá tak připálená, je vlastně celkem originální. Můj názor? Jděte do toho, překonejte počáteční nevoli z ústředního nápadu a přestaňte smutnit po Veronice Mars, Liv je totiž fajn náhrada... DODATEK: Nutno podotknout, že seriál je díl od dílu lepší... Stává se z něj moje guilty pleasure, zvedám na 5*... ()

jh666 

všechny recenze uživatele

iZombie skvěle překvapilo. Původně mě sice lákaly k vyzkoušení jen dvě věci. Je to podle komiksu a pak Rose McIver, kterou jsem si oblíbil už jako Tinkerbell v Once Upon a Time. A jsem rád, že jsem to zkusil. Liv More je naprosto úžasná. Neztratí se ani její dva parťáci, ale Liv je opravdu super. Velmi povedený byl ale i zbytek pilotu jako zpracování vizí nebo komiksové začátky scén. Nemůžu se dočkat dalších dílů. Po pilotu 82 % Edit Zbytek série se nese v podobném duchu. Oceňuji Rose za to, jak uvěřitelně zahrála všechny ty osobnosti, které vystřídala. Jinak je seriál skvělá kombinace vtipu, napětí, nadhledu a zombie, kteří nutně nemusí znamenat apokalypsu. Série 1 - 92 % Edit Druhá série víceméně pokračuje pokračuje ve schématu, který nastavila první série, přičemž jde ale u jednotlivých postav víc do hloubky. Opravdu všechny postavy se nějak posunou, ale Rose McIver stále všechny předhání. Za to jak dokáže každý díl zahrát nějak jinou osobnost si skutečně zaslouží uznání. Dokonce ani Major už není tak otravný. Ve skvělého záporáka se pak vyšvihl Vaughn du Clark, který by určitě mohl soupeřit o cenu nejhorší seriálový otec roku. Konec posledního dílu pak naznačuje, že v další sérii se máme skutečně, na co těšit. Série 2 - 100 % ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Na CW celkom znesiteľné, aj keď vytvoriť niečo ako je iZombie muselo byť vo svojej podstate veľmi jednoduché. Zoberiem ktorúkoľvek kriminálnu sériu (žeby napríklad Veronica Mars?), z hlavnej vyšetrovateľky urobím zombíka veď tí sú teraz predsa „in“, ale žiadneho krvilačného, ale čo najviac cool a moderného, hlavne nech sa to páči teenagerom, prihodím prvoplánové popkultúrne odkazy na Romera a Night of the Living Dead, to je predsa klasika, vizuál stačí priemerný, veď načo plytvať dolármi a hľa, hit je na svete! No áno, aj nie. Stále je to totiž CW a tak tu ambície siahajúce vyššie ako po odľahčenú teen zábavku nikto nemal – viď napríklad taký útok zombies na lodi, ktorý sa utne po troch sekundách. Napriek tomu je oproti iným seriálom stanice (Vampire Diaries, Originals ...) iZombie celkom znesiteľná blbůstka. Má sympatickú hlavnú hrdinku, aj vedľajšie postavy, občas slušné hlášky a ten nápad so žraním mozgov a vyšetrovaním vrážd je sám o sebe tak uletený, že minimálne v úvode baví sledovať, čo v tom tvorcovia ešte vymyslia (aj keď sa obávam, že v rukáve toho veľa nemajú, pretože nápady začínajú dochádza už v pilote). Hlavným problémom je kriminálna rovina, ktorá pôsobí priveľmi cheesy a kde vyšetrovanie aj s odhalením páchateľa ponúka tie najobohranejšie a najopotrebovanejšie scenáristické postupy. Pokiaľ chce krimi seriál riešiť takéto naivné prípady tak sa obávam, že čoskoro nebude stačiť ani tá zombie v hlavnej úlohe. Pokiaľ však na iZombie občas, ale skutočne len občas v TV natrafím, tak si zopár epizód pozriem, ale sledovať niečo podobné každý týždeň nie je najmenší dôvod. To by som musel byť tiež zombie, aby som u toho strávil dobrovoľne desať, dvadsať a viac hodín života. A to píšem ako veľký zombie-fan ... aj keď iZombie nemá so samotným zombie-(sub)žánrom ako takým absolútne nič spoločné, to sa chce len zviesť na populárnom trende. PILOT: 2,5* (5/10) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Olivia Moore je mladé dievča, ktorého sny boli zruinované počas jednej noci. Vtedy sa vydala na párty, na ktorej vypukol boj o život, pretože párty bola plná zombie. Nakazenou sa stala aj Olivia, a tak začala pracovať v márnici, aby mala svoj prísun mozgov. Po zjedení mozgu Liv preberá vlastnosti obete a jej najväčším potešením je pomoc Seattleskej polícii s riešením vrážd pomocou vízií, ktoré má po zjedení mozgu obete. - Predtým, než som si pozrel celé dve série za sebou, som mal mierne obavy, pretože žáner Horor tu nehrá primárnu úlohu, ale po dopozeraní musím uznať, že ma to rozhodne nesklamalo. Herecké obsadenie sa mi zdalo zaujímavé a výkony sa mi páčili. Potešilo ma aj objavenie mnohých známych hororových tvárí vrátane môjho oblúbenca Jesseho Mossa , ktorého som už pár mesiacov nevidel. Oblúbil som si všetky hlavné postavy a Babineaux je asi najlepšie hororové priezvisko, s ktorým som sa zatial stretol. Ten moment, keď zdvihol telefón a povedal svoje meno ma vždy rozosmial. Miernym negatívom bolo u mňa to, že som zdielal rovnaké nadšenie aj s negatívnym obsadením tohto seriálu, pretože Blaine a Julien Dupont a v druhej sérii Don E a Chief na mňa pôsobili až príliš pozitívne. Vraždy boli kreatívne a občas sa tvorcom podarilo zamotať mi hlavu a priniesť totálne nepredvídatelné rozuzlenie. Masky vyzerajú tiež dobre. Samozrejme kvôli TV pomerom tu nie je takmer žiadna brutalita, ale keď sa tu objaví krv, vyzerá kvalitne, čo sa deje hlavne v poslednej epizóde druhej série, ktorá je perfektná. Nezostáva mi nič iné, ako pochváliť tento parádny projekt a čakať na tretiu sériu, ktorá príde v roku 2017. EDIT: Po tretej sérii musím hodnotenie o jednu hviezdičku znížiť. Nie kvôli tomu, že by to bolo horšie než v sériách predchádzajúcich, ale kvôli tomu, že tej hororovej akcie tam nie je až tak vela, ako by mohlo byť. Ak sa to v budúcnosti zmení, tak ihneď zmením aj ja svoje hodnotenie, pretože inak tento seriál úplne milujem. + Jesse Moss + herečka z Navy Seals vs. Zombies + herec z Endangered + herečka z Scream + herec z Horns + herec z Final Destination 2 a The Returned + herečka z Lost After Dark Start + 3 herci z Dead Rising + herec z Scary Movie + herečka z The Returned + 2 herci z The Returned + herec z Fear the Walking Dead + herec z Final Destination 5 a Toxin + herec z Grave Encounters + herečka z Grave Encounters a American Mary ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení , které mě fakt překvapilo ! Myslím si , že tenhle seriál má dost velký potenciál do budoucna. Finále první řády bylo jeden velký boom. Druhá série nabídla opět minimálně tak skvělý standart jako ta předešlá a myslím že její konec nastavil celému seriálu úplně nový směr. O to víc jsem rád, že se v další řadě podařilo zúžitkovat zombie tématiku mnohem víc do všech dějových linek. Uvidíme tedy, jak to všechno bude pokračovat dál. A massive zombie outbreak means never having to say you're sorry. ()

Galerie (680)

Zajímavosti (16)

  • Dej seriálu sa odohráva v americkom meste Seattle. V skutočnosti sa však seriál natáčal v kanadskom Vancouveri. (Marceloo)
  • Meno hlavnej hrdinky, Liv Moore, vychádza zo slovného spojenia "Live more", čiže "Viac živá". (mjmartin167)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama