Reklama

Reklama

Dům U Tří vlaštoviček

(TV film)

Staropražská pohádka vypráví o domě, ve kterém hnízdí vlaštovky. Žije tam starý vodník Vodička (J. Kemr), soukeník (J. Skopeček) a jeho šikovná dcera Terezka (R. Zahradníková), ale i bohatá koláčnice (M. Myslíková). Zkrátka dobří i zlí lidé, a tak v něm občas není všechno v pořádku. Soukeník by dceru Terezku rád provdal za pana kartáčníka Lorence (J. Přeučil), pěkného podvodníka, ona má ale ráda muzikanta Vítka (A. Navrátil). Náhle vlaštovky odletí, nechtějí žít v domě, kde není klid a láska. Ale když se Vodičkovi podaří i ty nejhorší obyvatele domu přivést k rozumu a Vítek si může vzít Terezku, vlaštovky se zase vrátí a zůstanou už jako domovní znamení navždy. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V pumpě žijící vodník a hlásný - původním povoláním hejkal, já věděla, že tahle pohádka existuje. Když jsem viděla ty vlaštovky, vybavila jsem si to zcela jasně. Roztomilá pohádka se strašidly, koláčnicí, kterou bych (hlavně tedy ty makové koláče) chtěla za sousedku, názorně bych pravidelně předváděla, jak láska (k makovým koláčům) prochází žaludkem. Ještě že měli na domovním znamení jen vlaštovky. Přestavte si, že by takhle z domovního znamení odlétli třeba supi. To by se na Novém Městě dost divili. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Nevykrucuj se, ty ouhoři !!" ;) Nesmírně zábavné a veskrze skvěle odehrané plivnutí tuzemské pohádce do ksichtu.. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní pohádka z 80. let na nedělní odpoledne. Celá je natáčena na nějakém rádoby přažském dvoře, jehož středem je pumpa, ve které žije vodník. Vodník je takovým vypravěčem a hraje ho na pohled již senilní Kemr. Kulisy se docela povedly, za to příběh je totálně o ničem. Jen se tam povídá a nic se neděje. Koláčnice jen točí vařechou v těstě. Nafrněný Přeučil chce být pražským primusem. Heřmánek ani nevím co tam dělal, občas tam běhal, občas kecal. Nejvíc snad zůstanou v paměti ty tři vlaštovky. [81. hodnocení, 3. komentář, 61%] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to barevné, na oko líbivé kulisy, milý pan Kemr, ale ... příběh TOTÁLNĚ, ale skutečně naprosto o ničem. Pohádka trvala tak strašně dlouho a vlastně se v ním fakt nic nedělo. Je to zbytečně ukecané, chudák Přeučil se v ději jen motá, Heřmánek sem tam proběhne, Navrátil je naprosto zbytečný, snad jen ty vlaštovičky hezky zpívají. Tohle je totální podprůměr, který sice není ničím odpudivý, ale je strašně nudný. Hudba: Pavel Krejča ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka s vlaštovkami, které nemohou snášet neštěstí a nelásku. To měly chudinky štěstí, že tvořily štít tehdy. Dnes by sloužit nemohli nejspíš ani minutu. Dětem alespoň pohádka ukáže, že láska může zvítězit, ale člověk se nesmí vzdát, což se jim ale na současných příkladech dost těžko obhajuje. Regina Řandová jako mladá velmi sympatická, ale pohádku zachraňují hlavně kejkle Karla Heřmánka, kterému zdatně sekunduje Josef Kemr. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama