Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (319)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Docela mě zaujal už trailer, akorát jsem si říkala, takže jsme teď viděli to nejlepší z filmu a zbytek bude pitomost. Avšak byla jsem hodně mile překvapena, když jsem se pak na celý film podívala. Teenageři v hlavních rolích nebyli otravní (jak to většinou bývá), ale občas se jim podařilo i zahláškovat (nejlepší byl ovšem ten "nejlepší" kamarád hlavního hrdiny). Romance tam být musela, i když bych jí oželila, ale dalo se. No a zbytek byla docela sranda. Samozřejmě se dalo předpovědět kam film směřuje a jak to dopadne, ale já jsem se v průběhu dost bavila. Fanoušci příšer si tu přijdou fakt na svoje, je tu pestrá škála všeho možného a já si nemůžu stěžovat. 4* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdybych na tohle šel do kina s domněním, že se bude jednat o „klasickou“ hororovou komedii, odcházel bych zřejmě hodně zklamán. Pokud bych tam tedy nešel s dítětem. Tento film je totiž opravdu určen hlavně pro menší publikum a nálepka „rodinný film“ je zcela oprávněná. Naštěstí jsem si tentokrát dopředu zjistil, o co v něm půjde, takže se žádné nemilé překvapení nekonalo. Spíš jsem od toho nečekal vůbec nic. Jack Black mi sice není neznámý, ale jelikož moc nesleduji přiblblé americké komedie, ani jsem nikterak nepostřehl jeho kariérní úpadek. Ničím extra ovšem mezi svými mladšími kolegy nevyčníval. Stejně jako zbytek osazenstva podal obyčejný průměrný výkon. Milovníci podobných fantasy dobrodružných komedií si snad přišli na své, ale já byl hlavně zvědavý na hororovou stránku děje. Ta zde byla zastoupena rozmanitými postavami (filmovými monstry), z nichž někteří byli po vizuální stránce docela povedení. Hlavně se mi líbil ten pudl. Vlkodlak v trenkách či vražední trpaslíci byli spíš k smíchu, ale tak coby se taky v podobné komedii dalo čekat. On celkově ten příběh zas až tak špatný nebyl, tedy hlavně z pohledu dětského diváka. Dobro proti zlu, trocha romantiky a hlavně neohrožení dětští hrdinové. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale vlastně ani nevím, zda Husí kůži potřebuji ještě vidět znovu. V mých očích jde o obyčejný průměr, který mi brzy vyšumí z hlavy. 50% ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Joe Black je částečně zpátky, (angl. Joe Black is Back) ale možná ne v takové formě, jak by tvůrci filmu chtěli. Oni také nebyli až tak dobré formě. I tak se jim mix laciných hororových záležitostí povedl ucházejícím způsobem. Mohlo to být o dost horší. Bude dvojka na Guantánamu, v KLDR či Detroitu? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nezmysel určený pre deti a možno a mladšie ročníky, ktorý vôbec nezaujme. Kým sa nedostane na scénu Snežný muž, ktorý vyzerá ako King Kong nastriekaný vápnom, tak to ešte ujde. Nasleduje sled trápnych situácií, nedotiahlo sa to ani ako komédia, ani ako horor ani ako fantasy. Trailer je najzaujímavejší, film už netreba pozerať. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec s matkou sa presťahujú do nového mesta. Chlapec príde do kontaktu so susedkou v rovnakom veku, ale jej otec mu vzápätí zakáže akýkolvek kontakt s ňou. Keď má však chlapec pocit, že sused svoju dcéru týra, zavolá políciu. Tá zistí, že išlo len o nedorozumenie. Zach je však presvedčený, že sa u susedov deje niečo zvlástne, a tak sa s kamarátom po odchode suseda vydáva na prieskum domu. Nešťastnou náhodou však prebudia všetky monštrá z hororov a rozprávok, ktoré tu skrýval sused. Nezostáva im nič iné, ako nájsť spôsob, ktorým môžu monštrá zastaviť predtým, než zničia celé mesto. - Goosebumps patril medzi očakávanejšie horory tohto roku, ale mňa osobne reklamy a jeho propagácia výraznejšie neoslovili. Po videní som však velmi prekvapený a nebol by som povedal, že by to mohlo skončiť tak dobre. Začiatok nemá s hororom nič spoločné a je dosť zdĺhavý. Keď sa však začnú objavovať monštrá, začne fakt poriadna zábava. Objaví sa tu väčšina známych netvorov z hororov a rozprávok a taktiež mnoho nových a neopozeraných príšeriek. Najviac som si definitívne oblúbil gang vraždiacich trpaslíkov a vlkodlaka so šortkami vo francúzskych farbách ( #PrayForParis - Illuminati??? ) a v topánkach značky Converse. A počas jednej scény zaznel aj Billyho smiech. Ostatné príšery boli tiež velmi dobré a je škoda, že väčšina z nich nedostala viac priestoru. Pochváliť musím hlavne hudbu, ktorej intenzita sa striedala zároveň s dejom a bola perfektne vyvážená. Pri songu na plese si musí každý spomenúť na Project X a ja som si spomenul na časy, keď som ešte nebol závislý na hororoch. Kopa vtipných hlášok a momentov ma dokázala rozveseliť a humor fungoval celkom dobre. V Goosebumps sa však objavilo aj niekolko negatív, aj keď nejako výrazne nevynikali. Musím spomenúť miestami až príliš detinský humor a taktiež vzťahy medzi postavami, ktoré boli taktiež spracované formou, ktorá môže zaujať len neplnoleté publikum. Tieto fakty sú však prijatelné, keďže film išiel do kín. Čo by sa však dalo vylepšiť sú podla mňa vizuálne efekty. Rozpočet ponúkol podla mňa dostatok prostriedkov k tomu, aby vyzerali o dosť lepšie. S Goosebumps som však nadmieru spokojný. + herec z The Crazies a The Town That Dreaded Sundown + herec z The Crazies ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když Zach (Dylan Minnette) poprvé vstupuje do Stineova sklepa, vyděsí jej hodiny s kukačkou. Filmařům se do této scény však vloudila chyba při audiovizuální synchronizaci, jelikož kukačka zakuká čtyřikrát, přestože hodiny ukazují pouze 2 hodiny. (hansel97)
  • Na konci filmu pozdraví R.L. Stinea (Jack Black) postarší učiteľ drámy, ktorý sa predstaví ako Black. Je to odkaz na Jackovu herecko-hudobnú kariéru v kapele Tenacious D (2006). (belinko)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama