Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 7

Recenze (319)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Jack Black is back ! A je to jenom dobře, protože tenhle skoro padesátník mě vždycky dokázal pobavit. A konečně se někomu povedlo z celé té přehršle přeslazených amerických teenagerů vybrat pár děcek, který nevypadají divergentně, nebo hůř ,rezistentně. Pocit evokující návrat k Jumanji je ale na místě. Jenže to vůbec nevadilo, film přišel se spoustou svých monster nápadů a nestihl jedinou minutu nudit. Bezva ! Pobavenej minimálně na 80% P.s: Werwolf mi nápadně připomínal vlka z Nu Pogodi, už jste někdy viděli vlkodlaka v trenclích a prorvanou špičkou tenisek? :) P.p.s: Horor nečekejte. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za svoji univerzálnost. Mohu si tak mezi Shakespearem a Vergiliem s radostí střihnout nějakou tu Husí kůži nebo si mezi Janáčkem a Coltrainem dát nějaké album od Bathory. A platí to i u filmu. Vychutnám si Bergmana i Tarkovského a mezi tím si s radostí vychutnám nějakou rodinou oddechovku. Třeba Husí kůži. Zábavnou jednohubku, která je plná klišé, ale nenudí a nechybí jí ani pár originálních nápadů a dokonce ani překvapení. Navíc příjemně vytahuje z paměti náladu a pocity, které jsem kdysi zažíval u čtení dílek, kterými nás pravidelně zásoboval R. L. Stine nebo třeba Lynn Beachová. Za mě spokojenost nešel jsem do kina na Bergmana, ale na oddechovou trikovou jízdu a přesně tu jsem dostal a kupodivu mě teď stejně dobře bavila i repríza. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Co když ožijí ty nejhororovější postavy z knih jednoho spisovatele, který nemá ve svých knihách snad ani jedinou kladnou postavu? Může to být velká sranda, ale taky velký průšvih. V tomto případě film zůstal někde mezi tím. Nebyl to úplně odvaz ani něco, co by mě ohromilo, ale nejednalo se ani o průšvih. Jack Black je ve své roli fajn, teenageři jsou vcelku snesitelní, a panoptikum hororových postav je nesmírně bohaté, zajímavé a mnohdy i fascinující. Takže pak jde jen o to, nakolik zajímavý je samotný scénář. Ten sice tak nějak uplynul, aniž by nudil, ale zůstal mi z něj jen pocit ve stylu fajn, viděl jsem další hororovou komedii, a za chvíli mi z ní zbudou v paměti jen střípky. Což je vlastně celkem škoda, protože myslím, že potenciál tam byl, ale na druhou stranu nevím, jestli to šlo uchopit nějak lépe. Ve výsledku film považuji za průměrný a získává ode mne tři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl nás sežrat Sněžnej muž z vaší knížky." A taky trpaslíci, loutka, kudlanka, vlkodlak, zombíci, klaun, sliz a zejména nebezpečný pudl. Jenže čeho je moc, toho je příliš a na mne to nezafungovalo. O vtip jsem ani v té tmě nezakopl, měl-li jsem se něčeho bát, tak jsem si toho nevšiml, ale musím se přiznat, že jsem se u toho ponudil naprosto parádně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se film tváří koukatelně a 3D je solidním lákadlem. Nesnáším snímky, které slibují tři rozměry a přitom disponují pouze standardními dvěma. Ve třech rozměrech byly ovšem snad pouze úvodní obrazovky s výrobci filmu. Samotný nápad s monstry z knih byl pěkný a skrýval značný potenciál. Ten ovšem zůstal zcela nevyužit. Kdo si ujíždí na stupidních puberťáckých záležitostech, ten si snímek zřejmě dovede užít. Zbytek má jednoduše smůlu. Na pana Blacka jsem se docela těšil, protože bývá zárukou komedie obstojné kvality. Zde mě bohužel na plné čáře zklamal. Pravděpodobně jsem s ním doposud neviděl horší film. Puberťáčtí herci mě maximálně odpuzovali a ve snímku člověk nenarazí ani na zrnko vtipu. Mezi horory se tento film dostal evidentně omylem. Jedná se o rodinný dobrodružný film nevalné kvality. Pozitivem nechť je alespoň to, že snímek disponuje tempem, které není uspávací. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Na konci filmu píše Neviditeľný muž na písacom stroji zvnútra vitríny, v ktorej je písací stroj umiestnený, pričom pre jej veľkosť by sa do tejto uzamknutej vitríny muž nezmestil. (Laslo)
  • Původně měl adaptaci na plátna přinést režisér George A. Romero, ale nakonec se tak nestalo. V roce 1989 měl film připravit Tim Burton, i z toho však sešlo. (hansel97)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama