Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (319)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdybych na tohle šel do kina s domněním, že se bude jednat o „klasickou“ hororovou komedii, odcházel bych zřejmě hodně zklamán. Pokud bych tam tedy nešel s dítětem. Tento film je totiž opravdu určen hlavně pro menší publikum a nálepka „rodinný film“ je zcela oprávněná. Naštěstí jsem si tentokrát dopředu zjistil, o co v něm půjde, takže se žádné nemilé překvapení nekonalo. Spíš jsem od toho nečekal vůbec nic. Jack Black mi sice není neznámý, ale jelikož moc nesleduji přiblblé americké komedie, ani jsem nikterak nepostřehl jeho kariérní úpadek. Ničím extra ovšem mezi svými mladšími kolegy nevyčníval. Stejně jako zbytek osazenstva podal obyčejný průměrný výkon. Milovníci podobných fantasy dobrodružných komedií si snad přišli na své, ale já byl hlavně zvědavý na hororovou stránku děje. Ta zde byla zastoupena rozmanitými postavami (filmovými monstry), z nichž někteří byli po vizuální stránce docela povedení. Hlavně se mi líbil ten pudl. Vlkodlak v trenkách či vražední trpaslíci byli spíš k smíchu, ale tak coby se taky v podobné komedii dalo čekat. On celkově ten příběh zas až tak špatný nebyl, tedy hlavně z pohledu dětského diváka. Dobro proti zlu, trocha romantiky a hlavně neohrožení dětští hrdinové. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale vlastně ani nevím, zda Husí kůži potřebuji ještě vidět znovu. V mých očích jde o obyčejný průměr, který mi brzy vyšumí z hlavy. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa Zach spolu s mamou presťahuje z veľkomesta do malého Madisonu, ani vo sne by ho nenapadlo, že zažije viac "zábavy" ako kedykoľvek predtým. Jeho život sa po spoznaní krásnej Hannah začne uberať úplne šialeným smerom. Otec mladej dievčiny, ktorý budí dojem totálneho podivína, totiž skrýva omnoho väčšie tajomstvo, ako sa pôvodne na prvý pohľad mohlo zdať. Vlastní totiž knihovňu plnú strašidelných kníh na zámok, ktoré nikto nikdy za žiadnych okolností nesmie odomknúť. Teda, nemal by ... Ideálna voľba pred spaním. Miestami vďaka "štvrtej" postave, absurdným situáciám či dialógom, dostatočne zábavné, z pohľadu hororu celkom slušne spracované. Napriek tomu že sa vo filme objavia rôzne potvory (nechcem ich menovať, nechajte sa prekvapiť) ide skôr o fantasy než horor v pravom slova zmysle. Bavil som sa a tak sám za seba môžem túto strašidelné rozprávku len odporučiť. Pokiaľ máte trošku odrastené deti, kľudne im túto skúsenosť doprajte - 65% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábavička hlavne pre väčšie deti (ale potešia sa aj tie menšie). A dospelí sa aspoň nenudia, treba si len odtrpieť pomerne nudný úvod. Potom už len strieda jedna akcia druhú, ktoré majú na svedomí príšerky a monštrá od výmyslu sveta. Tie sú stále v pohybe, neustále niečo demolujú alebo naháňajú. Dokonca sa tu nezabudlo ani na humor, ktorý do niektorých scénok celkom fajn zapasoval. Po vizuálnej a trikovej stránke to bolo tiež veľmi dobre spracované. Preto pokiaľ ste unavený a potrebujete pustiť mozog na prechádzku, alebo si chcete niečo pozrieť s deckami, tak toto je dobrá voľba. 65/100 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odlehčená rodinná kravinka, kterou Jack Black už potřeboval, jelikož hitovek v poslední době moc neměl. Husí kůže (jak zní krásně v překladu název filmu) si vůbec na nic nehraje a já mám vlastně čas od času nějaké to nenároční pokoukání rád, takže jsem byl celkem spokojen. Na dvojku jsem zvědavej, ale na kino bych to asi neviděl...60% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Po letech Jack Black opět v docela zajímavé roli. Goosebumps není třeskutě zvrácená komedie pro teenagery, ale spíš opravdu v zajetém vzorci á la Jumanji. Což samozřejmě není vůbec špatné, ale ta linka s plesem a vůbec vztah mezi Hannou a Zachem mi přišla ujetá a mnohem víc by se mi tam líbila (stejně jakov Jumanji), kdyby to byli sourozenci. Nebo kámoši od dětství - i to bych zvládla, ale tajemná sexy holka odvedle? Jinak Goosebumps jede hlavně na triky, které se podle mého povedly. Jedno z nejlepších stvoření je pro mě bezesporu loutka pana Slappyho, která mi evokovala některé filmy Jamese Wana, a pak všichni ti veselí trpaslíčci. Obecne se dá říct, že Goosebumps zcela naplnila to, co slibuje filmový plakát k tomuhle filmu a krátká synopse. Jsem spokojená. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě v USA. (willy1)
  • Na konci filmu pozdraví R.L. Stinea (Jack Black) postarší učiteľ drámy, ktorý sa predstaví ako Black. Je to odkaz na Jackovu herecko-hudobnú kariéru v kapele Tenacious D (2006). (belinko)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno