Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (319)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dával som tomu veľké nádeje. Že sa raz opäť dostanem do atmosféry rodinných hororov rokov 80. a 90. lenže ono to tak trochu tým strojom času zamrzlo v roku...2015. Tvorcovia mali nápad urobiť presne to, čo som čakal, ale nejaká cudzia entita vypustená z nejakej knižky im v tom zabránila. Žeby nejaký démonický investori? Málokto sa dnes ( v dobe naddimenzovanej hrabivosti ) pokúša riskovať. A práve vo filmovom svete mi je to dvakrát ľúto. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa Zach spolu s mamou presťahuje z veľkomesta do malého Madisonu, ani vo sne by ho nenapadlo, že zažije viac "zábavy" ako kedykoľvek predtým. Jeho život sa po spoznaní krásnej Hannah začne uberať úplne šialeným smerom. Otec mladej dievčiny, ktorý budí dojem totálneho podivína, totiž skrýva omnoho väčšie tajomstvo, ako sa pôvodne na prvý pohľad mohlo zdať. Vlastní totiž knihovňu plnú strašidelných kníh na zámok, ktoré nikto nikdy za žiadnych okolností nesmie odomknúť. Teda, nemal by ... Ideálna voľba pred spaním. Miestami vďaka "štvrtej" postave, absurdným situáciám či dialógom, dostatočne zábavné, z pohľadu hororu celkom slušne spracované. Napriek tomu že sa vo filme objavia rôzne potvory (nechcem ich menovať, nechajte sa prekvapiť) ide skôr o fantasy než horor v pravom slova zmysle. Bavil som sa a tak sám za seba môžem túto strašidelné rozprávku len odporučiť. Pokiaľ máte trošku odrastené deti, kľudne im túto skúsenosť doprajte - 65% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je filmová verze Goosebumps úplná slátanina, ale ne tak pro někoho, kdo zná ty legendární knížky R. L. Stinea. Jeho nejznámější příběhy z Ulice strachu vycházely u nás v edici Stopy hrůzy, ale ty z Husí kůže měly svou vlastní sérii hned pod několika názvy (také jako Tichá hrůza nebo Děsivé storky). Tady je potřeba vědět, že Husí kůže je pro mladší děcka, zatímco Ulice strachu je už pro teeny a že R. L. Stine je skutečně generační pojem. Všechny ty příběhy jako Monster Blood, Say Cheese and Die!, Haunted Mask nebo One Day at Horrorland jsou dobře přístupné všem, kteří nezapomněli na to, jak zábavné je být dítětem se strašidlem pod postelí. Ve filmu jsem se trochu bála Jacka Blacka, ale ten Stinea zahrál s velkou dávkou pokory a pomohl tak celému projektu, aby se stal poctou fenoménu, na který se nezapomíná. Plus bombastické je zdejší cameo skutečného Stinea, který tu hraje... učitele Blacka. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Skôr horor pre tých menších. Nikto neumrie nikomu sa nič nestane a vlastne sa predstavia temer všetky potvory R.L. Stinea, ktorý strašil hlavne malé deti. Komicky nedotiahnuté, strašidelnosť pre nás väčšie deti nulová. jediné čo poteší je schopné CGI a hlavne sa to moc neťahá. Inak škoda, už by som aj uvítal nejaký film s Jack Blackom, pri ktorom sa aj pobavím ako za starých časov. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Mať takýto písací stroj vďaka ktorému by dokázali ožiť písané príbehy určite by som ho dokázal využiť na niečo zmysluplnejšie ako stvorenie príšer. Každopádne takú čučoriedku akou bola Odeya Rush by som stvoril rád. Prvé dve tretinu filmu mali poriadne grády a keby si to tempo udržali dokonca bolo by to na veľmi vysoké hodnotenie. Lenže ten boj bol plytký a záver patetický. Kde nájdem ten písací stroj? ... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • R.L. Stine, tvorca knižnej predlohy, sa vo filme objaví v jednej scéne ako pán profesor Black. (figliar)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě v USA. (willy1)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama