Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (319)

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodička. Určite by som zniesol aj starších hrdinov, ale aj napriek príliš teen obsadeniu, parádna jazda plná známych hororových kreatúr. K filmu som sa dostal náhodou a keďže som čakal skôr prieser, bol som milo prekvapený. Samotný nápad fajn, scenár má dokonca pár prekvapivých momentov, všetky klišé scény (nedôvera rodičov, trapas na plese...) sú zosekané na minimum. Ale prodvšetkým je tu tá atmosféra, spád a nadhľad ako kedysi pri GREMLINS, CHUCKIEM či PRÍZRAKOCH, čomu značne pomáha Elfmanova hudba... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica výborná. Zvyšok drží na tak tenkých motúzikoch, že sa niektoré nutne museli pretrhnúť. Finále je tak zvláštny sentimentálny guláš, ktorý predzvesť skvelého dobrodružstva pre decká úplne pochoval. Postavy sympatické až na Blacka. Ten prehráva aj v tých normálnych scénach. Kupodivu nefungujú ani wtf vtipy - inak moje obľúbené. Jediné veľké plus je ústredná dvojica. V zásade taká vykrádačka ale bez duše. Noc v Múzeu mala aspoň nejaký vtip( hovorím o prvej časti), toto je len flák plný rôznych motívov. Dalo sa to využiť aj lepšie. Takto zbytočnosť na ktorú sa vyhodili peniaze bez toho, aby to malo potenciál niečo divákovi sprostredkovať. Až na tú nudu a predvídateľnosť. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Sony to dělají prostě trošku jinak, což ovšem neznamená že lépe. Nemůžu si tak nějak vybavit za poslední dobu nějaký drsnější film, který produkovali. Husí kůže má být samozřejmě filmem pro celou rodinu, takže úvodní slova bych dal spíše do kontextu toho co asi tak divák mohl očekávat, když se na obrazovce zpočátku objeví zmíněné logo. Herecké obsazení ani nenadchne ani neurazí. Jack Black po delší době hraje tak, že vyloženě nevadí. Závěrečná melancholie mé hodnocení zvedne ze 2 na 3 hvězdy. 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

R.L. Stine by si zasloužil určitě víc filmů, respektive jeho příběhy na úkor neskutečně a občas nepochopitelně protěžovaného Kinga.Husí kůže je příjemný oddych na jeden večer, ve kterém se bohužel víc hraje na stránku dobrodružného rodinného fantasy, než na tu hororovou, která vlastně nezafunguje ve filmu možná ani jednou, jelikož děsivou loutku dabuje samotný Black a zjištění, že Black už ani není vlastně moc vtipný.Pokud půjdete do Husí kůže s očekáváním hororu narazíte těžce a pokud budete čekat komedii, narazíte ještě tvrději, jelikož jsou ve filmu všeho všudy pouhé tři dobré vtipy a zbytek je alee díky bohu poměrně svižná akční fantasy nálož, takže se aspoň nestihnete moc nudit.Vypíchnout musim jednu neskutečnou scénáristickou debilitu, protože to už mi hlava nebere, jak je vůbec možné, že se taková věc dá prostě evidentně natočit a všem je to jedno včetně producentů, herců, nebo samotného režiséra a to když hlavní hrdinové přijdou do Stinova domu a klíč ke všem těm šííleným a oživlým monstrům leží na stole...před knihovnou vystavený jako kozy Pamely Anderson v Pobřežní hlídce.....to vám prostě hlava nebere.59%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacalo to tak nadejne. Ako roztomily detsky hororovy film s osemdesiatkovou atmosferou. Lenze po slusnom uvode v ktorom sa zoznamime so sympatickymi postavami sa to zmeni v sled priemernych akcnych scen v ktorych sa hlavne postavy zacnu spravat, cim dalej, tym viac debilnejsie. A Jack Black je prekvapivo neskutocne otravny. Nechapem kam sa podel humor, ale uplne tu absentoval. Vysledok je pre mna sklamanim. Priemerne akcne sceny s nevtipnymi postavami mi k zabave nestacili. 4/10. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Na konci filmu pozdraví R.L. Stinea (Jack Black) postarší učiteľ drámy, ktorý sa predstaví ako Black. Je to odkaz na Jackovu herecko-hudobnú kariéru v kapele Tenacious D (2006). (belinko)
  • Když Zach (Dylan Minnette) poprvé vstupuje do Stineova sklepa, vyděsí jej hodiny s kukačkou. Filmařům se do této scény však vloudila chyba při audiovizuální synchronizaci, jelikož kukačka zakuká čtyřikrát, přestože hodiny ukazují pouze 2 hodiny. (hansel97)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama