Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (319)

Davered 

všechny recenze uživatele

Je hodne znat, ze cely tento projekt se rodil hodne ztezka a scenar musel byt nekolikrat prepisovan. Na jednu stranu sice zaujmou obcasne meta prvky, na strane druhe tu je ale az prilis klise a nelogicnosti. Snaha o psychologizaci postav (dualismus s loutkou, Stinova motivace pro psani) taktez vyzniva hodne sroubovane. Vysledkem je tak sice zabavny, ale pro divaka nad 15 let zapomenutelny, nicim prekvapivy snimek. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Taká kombinácia Night at the Museum a Jumanji. Akurát od zábavnosti Jumanji to má poriadne ďaleko a väčšinu času to padá skôr do trápnosti niektorých pokračovaní The Night in the Museum. Goosebumps síce majú potenciál, veľmi sľubný námet, ale ten sa podarilo využiť iba v pár scénach. Inak to nie je ani poriadne dobrodružstvo, ani priveľká zábava, ani vyslovene vtipné, iba taký guláš občas veľmi light hororu (scény s tým gašparom alebo trpaslíkmi), nie je veľmi vtipnej komédie a dosť lacného dobrodružstva pre celé rodinu, ktoré sa v závere zvrtne v prehnaný digitálny bordel bez zmyslu. Zvyčajne v podobných filmoch nehľadám logiku, ale aspoň nejaké elementárne pravidlá, na základe ktorých celý príbeh funguje by aj takto jednoduchý film mal mať. Tu si však postavy tie strašidelné knihy otvárajú raz kľúčom, inokedy silou ako sa im zachce a nakoniec tak z celého filmu ostane iba pocit samoúčelnej prehliadky čo najväčšieho počtu monštier v často slabom CGI a nič viac. Najviac tak zamrzí ten nevyužitý potenciál, pretože s dobrým režisérom/scenáristom tu bol priestor na veľmi slušný film pre malých, aj veľkých. Tvorcovia Goosebumps to však spracovali tým najjednoduchším možným spôsobom, nahádzali tú niekoľko desiatok čo najznámejších monštier (vlkolak, yeti, zombies, mimozemšťania, sliz ...), pár obyčajných naháňačiek s/pred nimi a bolo. Tých pár momentov, ktoré tu fungujú (napríklad trpaslíci v kuchyni) nedokážu zatieniť ten pocit z maximálne generického produktu, ktorý z Goosebums nakoniec vznikol. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Goosebumps je příjemný nostalgický zářez pro celou Family a pocta 90´s .Od filmu člověk nemůže čekat krev ani lekačky,byť nečekaný pták na diváka místy vyletí, za to příjemnou zábavu, kde se nešetří jak velmi příjemným odlehčeným humorem, tak velmi pestrým výběrem příšer ( Je zde každá kreatura, na kterou si člověk jen vzpomene) Břicho mluvecká panenka ( velmi creepy!!), Obří destruktivní kobylka, obří sněžný muž, oživlí zahradní trpaslíci, zombie, klaun, mumie, vlkodlak, vše požírající sliz, masožravé rostliny, neviditelný chlapec a spousta dalšího. Film má úžasný vizuál, rozpočet 80 mega se při hororu nevídá často, mladí teenejdžři sympatičtí, funguje i romantická linie-chemie mezi nimi a co je překvapivé, pro mne naprosto nečekané jsou poměrně slušné a často dávkované zvraty, solidní myšlenka a překvapí i narážky nejen na starší horory, ale i na filmový průmysl obecně. Já se bavil moc příjemně a omládl jsem o 6 let:) Pro každého, to však nebude, film bych doporučil spíše něžnějšímu pohlaví, dětem a lidem, co mají nakoukáno starší klasiky. Zbytek bude nejspíš brblat a kroutit hlavou. Story 7/10, Atmosféra 6/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 8/10 Zábavnost 8/10. 75% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, který ale v žádném případě není horor a když tak, tož s přístupností od 10 let. Triky pěkné, herci se celkem snaží (Jack Black mi výjimečně nevadil). Škoda, že celkem originální nápad zůstává tak někde napůl využitý. Chtěl jsem víc obživlých příšerek, větší devastování a ne záběry na tupě jednající lidi. Ale i tak celkem spokojenost. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn rodinná věc, která ale bohužel podtrhuje, že natočit byť jen "něco jako Jumanji" je pro Hollywood nesmírně obtížné. Výsledek v podstatě jenom řetězí akční scény a těch pár fajn dialogových výměn to tváří v tvář silně předvídatelným dějovým zákrutám už moc nevytrhne. Odeya Rush každopádně pedofilův sen. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Na konci filmu píše Neviditeľný muž na písacom stroji zvnútra vitríny, v ktorej je písací stroj umiestnený, pričom pre jej veľkosť by sa do tejto uzamknutej vitríny muž nezmestil. (Laslo)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama