Reklama

Reklama

Captain Berlin - Retter der Welt

všechny plakáty
Krátkometrážní
Západní Německo, 1982, 10 min

Recenze (7)

JFL 

všechny recenze uživatele

Dílo, které předčilo dobu. S kamarády na 8mm natočená juvenilní blbinka recyklující popkulturní ikony musela ve své době působit jako absurdní výstřelek. Dnes by byla jen jedním z řady pitomých fanovských videí na YouTube. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

10 minútová, skoro bezrozpočtová prvotina J. “nekro” Buttgereita o hrdinovi v maske Spidermana – kapitánovi Berlinovi, ktorý bez ostichu a rozmyslu nadelí každému, čo sa len do neho vojde. Nie vždy si ale rozloží sily rozumne. Zato má však veľmi chytľavú úvodnú pesničku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, i Jörg dokázal v naprosto amatérských podmínkách natočit komiksový blockbuster. Je to blbost, taková milá blbost k pousmání na níž jsou pozoruhodné dvě věci. Dneska tohle natočí každý trouba, tehdy asi ani taková jednoduchá prostá amatéršina nebyla taková prdel. Tu třetí hvězdičku dávám za hudbu, odkazující k faktu, že právě tehdy a právě tam (tedy počátkem osmdesátých let v Německu) se rodil můj oblíbený hudební styl Electronic Body Music. Ta hudba je výborná, jak už je u Jörgových filmů zvykem. ()

Rugero 

všechny recenze uživatele

Je to film který točil Jörg Buttgereit jako dospívající kluk tak nechápu ten údiv nad tím že je to amatérské. Dal bych dvě hvězdy ale za tu krásnou písen na začátku nemohu dát méně jak tři .-) ()

Reklama

Reklama